Ostali sportovi

Pacquiao zadržao titulu

Bojan Meštrović • nedjelja, 13.11.2011.
Pacquiao zadržao titulu

Sjajni filipinski boksač sinoć je u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu na kontroverzan način obranio naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji. Nakon 12 rundi, odlukom sudaca pobijedio je Meksikanca Marqueza.

U trećem međusobnom okršaju dvojice boraca, Manny Pacquiao, na opće je iznenađenje publike, većinskom odlukom sudaca proglašen pobjednikom meča. I u prethodna dva dvoboja Filipinac je imao puno problema s Marquezom. Godine 2004. meč je završio neriješeno, a četiri godine kasnije Pacquiao je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom.

Meksikanac je u većem dijelu borbe bio bolji suparnik, a zadao je i veći broj udaraca (158:148). Nakon ovakvog poraza, vidno razočarani Juan Manuel Marquez izjavio je da razmišlja o povlačenju: "Moram sjesti sa svojom obitelji i trenerima i donijeti odluku nastavljam li karijeru ili idem u mirovinu. Bit će to teška odluka."

"Pobijedio sam u ovoj borbi. Zaista ne znam što moram napraviti da bi mi suci dodijelili pobjedu. Ali, za mene su ljudi u publici najbolji suci, a oni su večeras senzacionalno reagirali", rekao je 38-godišnji Marquez, zahvalivši pritom publici koja je stala na njegovu stranu.

Ovom pobjedom, petnaestom u nizu, Manny Pacquiao je došao do brojke od 54 pobjede. Uz to, u karijeri ima i dvije neodlučene borbe, te tri poraza, zadnji od kojih datira iz 2005. godine. Pacquiao uopće ne dvoji da je sudačka odluka bila pravilna: "Potpuno je jasno da sam pobijedio u ovoj borbi. Marquez je dobar borac koji ima dobru kontru. Nekoliko puta me dobro udario, ali bio sam oprezan jer sam znao da on čeka na priliku iz kontre."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!