Rukomet

Obrvan: "Chambery je domaćinska ekipa"

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • petak, 18.11.2011.
Obrvan: "Chambery je domaćinska ekipa"
Foto: Davor Sajko

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba u idućih desetak dana očekuju dva izuzetno bitna dvoboja u Ligi prvaka. Protivnik je francuski Chambery, a već u nedjelju 20. studenog pokušat će u gostima stići do pozitivnog rezultata. Obrvan je, bez obzira na probleme s ozljedama Valčića i Gojuna, najavio borbu za bodove.

Zagrebaši se polako spremaju na put za Francusku, gdje ih u nedjelju u 17 sati očekuje susret Lige prvaka sa Chamberyjem, hrvatskog reprezentativca Damira Bičanića. Obje ekipe imaju problema s ozljedama bitnih igrača, ali s obzirom na kvalitetu momčadi, očekuje nas izuzetno zanimljiv i izjednačen dvoboj.

Obrvan daje blagu prednost domaćinu

gobac o izgradnji rukometnog doma

"Postoje izgledi kako će se u dogledno vrijeme ipak krenuti u realizaciju Rukometnog doma. Naravno, ne govorimo još uvijek o samoj izgradnji, ali bit će nekih pomaka te se ipak počelo razmišljati o tome. Promijenila bi se lokacija, ne bi se išlo u realizaciju izvornog projekta na Sveticama, nego bi se sagradio kongresno-rukometni centar, odmah uz Arenu na Laništu. Dvorana bi imala kapacitet do tri i pol tisuće mjesta, a tamo bi se preselili i uredi Saveza i kluba. Pokrenuti su razgovori, uključeni u taj projekt bili bi i Trigranit i Ingra, a nadamo se kako ćemo ipak uspjeti pokrenuti stvari s mrtve točke," najavio je Zoran Gobac, predsjednik klupskog odbora za hitnost.

Trener Croatia osiguranje Zagreba Ivica Obrvan najavio je nedjeljni susret riječima: "Bliže sam razmišljanjima kako niti nakon ove dvije utakmice mjesto broj dva u našoj skupini neće biti osigurano. Švicarci su glatko izgubili kod Šveđana, što pokazuje kako naša grupa nije bezazlena i sigurno ćemo se morati pripaziti i njih. Zagreb nije te kvalitete da se unaprijed mogu upisati bodovi, bez obzira na protivnika."

"Možda bih bio sretniji da su pobijedili u proteklom prvenstvenom dvoboju, jer ovaj poraz od ekipe iz sredine tablice može ih samo mobilizirati i dodatno koncentrirati. Vodio sam i Gorenje prije nekoliko sezona kada smo igrali protiv njih, a sve je to manje više ista ekipa igrača. Trener je isti, okosnica sistem igre, i još plus naš Bičanić. Izuzetno su domaćinska ekipa, što pokazuju i pobjede protiv Montpelliera ili Rhein-Neckar Löwena. Igraju tvrd, obrambeni rukomet. Imaju i jake pucače, a Bičanić se ove sezone posebno iskazao u Ligi prvaka," pojasnio je strateg Zagrebaša.

Naravno, problemi s ozljedama stožernih obrambenih igrača CO Zagreba još uvijek su prisutni, a Obrvan je najavio kako će i Gojun, ali i Valčić dobiti ponešto minuta u idućem dvoboju: "Gojun je odradio 50 posto treninga, dok je Valčić bez treninga s ekipom od utakmice s Metaloplastikom. Rade po posebnom programu, sigurno će igrati jedan dio utakmice, ali ćemo vidjeti još koliki će nam to biti hendikep. Mi smo izuzetno motivirani, idemo na pobjedu, očekujem da ćemo biti u pravom izdanju, a rezultat na terenu će pokazati kakvi smo na kraju bili."

Povratak Štrleka

Nakon duge pauze vratio se na parket i Manuel Štrlek. Ozljeda je prošlost, a u dvoboju sa Zvezdom odigrao je ponovno jednu odličnu utakmicu, bio je rastrčan, a zabio je i šest pogodaka iz sto toliko pokušaja: "Polako se vraćam, zadovoljan sam, glavno da ništa ne boli. Fizički sam se digao, a vraćam se i u igračku i pucačku formu. Bit će na knap utakmica u Francuskoj, ali mislim kako smo već ove sezone pokazali kako imamo igru za ostvariti pobjedu u gostima."

Strateg CO Zagreba ne osjeća neki posebni pritisak pred utakmicu: "Nisam primijetio neki pritisak, barem ne što se tiče samog rezultata. Mi moramo jedino dobro odigrati, uz veliku trku, koncentrirano, vraćajući se na vrijeme u obranu. Pristup neće i ne smije biti loš. U Francusku ne idemo igrati protiv bilo koga. oni su eminentna ekipa, a uz odličnu dvoranu i glasne navijače sigurno će i oni htjeti do pozitivnog rezultata. Igra se još i revanš, ali još do kraja ostaje još puno utakmica i nakon ove dvije."

Marin Šego je protiv Zvezde odradio odličan posao na vratima, skinuo 13 lopti u samo pola sata na terenu, a nastavak dobre forme, ali i pozitivan rezultat očekuje i u Francuskoj, gdje će mu najveća prijetnja biti kolega iz reprezentacije Damir Bićanić: "Imamo nekih problema s ozljedama, ali očekujemo kako će nam se dvojac priključiti. Spremni jesmo, a u nedjelju možda moramo odigrati i najbolju utakmicu sezone. Zadovoljan jesam svojim nastupom, uvijek može bolje, no, bit će potrebno igrati i čvrstu i agresivnu obranu, a tada je i meni lakše. S Bićanićem nema nekih nepoznanica, poznajemo se manje više dobro na terenu, a naš učinak će ovisiti kako će netko biti raspoložen na dan dvoboja."

Gobac o reprezentaciji, SEHA ligi, Červaru

Dosta toga za reći danas je imao i predsjednik odbora za hitnost CO Zagreba Zoran Gobac. Nisu mu sjele izjave bivšeg izbornika Line Červara nakon utakmice Metalurg CO Zagreb, vezano za suđenje tog dvoboja, ali osvrnuo se Gobac i stanje u reprezentaciji te na nadolazeći susret koji očekuje Zagrebaše u Ligi prvaka.

"Stariji igrači i u klubu i reprezentaciji sada su shvatili kako moraju trenirati kako bi i dalje ostvarivali rezultate. Na njih nema pritiska što se tiče samog rezultata, ali oni prvenstveno zbog sebe, kluba, ali i svih ljubitelja rukometa moraju se kroz rad pokazati, a najbitnije je da igraju kvalitetan rukomet. Ne može netko od starijih igrača u reprezentaciji izjaviti da će se Hrvatska ići boriti za peto ili šesto mjesto na Euro. Odmah ga prekrižim, a radije ćemo onda povesti sa sobom dva mlađa igrača," kazao je Gobac.

"Nije isto biti trener CO Zagreba, Metalurga ili NEXE-a. Zagreb traži najviše, ovdje je najteže raditi. NEXE se uzdignuo u posljednje vrijeme, ali trener Kamenica morat će normalizirati svoje ponašanje prema sucima. Isto kao i Červar, ali i naš trener. Jednostavno ne smije se raditi nikakav pritisak na njih. Siguran sam kako oni nisu htjeli nikoga oštetiti tu utakmicu, možda su imali slabiji dan. Mislim kako bi na ovim prostorima, uz nekakvo takvo suđenje, čitava ova liga ostala bez ikakvog smisla. Nije ona napravljena da bi Zagreb bio prvak. Pobijedit će tko će biti bolji na parketu, bit će prilike za dvoboje s Metalurgom i u Zagrebu na uzvratu, a očekujem i kako će se obje ekipe plasirati na kraju sezone na Final four. Suci moraju suditi jednako i na gostovanjima i na domaćem terenu," konkretan je bio Gobac.

Osvrnuo se Gobac i na izjave bivšeg izbornika nakon utakmice Metalurga sa CO Zagrebom: Červar je nakon utakmice izjavio kako bi bilo dobro za rukomet da je Metalurg dobio. To je isto kao da ja kažem da bi puno bolje za sport da je Zagreb dobio Barcelonu, ali mi njih već godinama ne možemo dobiti. Moramo isto kao i oni pokazati na parketu da zaslužujemo pobjedu."

Gobac je priznao kako u klubu trenutno i ima financijskih problema, ali je siguran kako će do nove godine situacija stabilizirati: "Borimo se kao naša maskota, kao lavovi, a očekujem kako ćemo do nove godine uvesti mir i red u naše financije. Regionalna liga funkcionira na opće zadovoljstvo, a u drugom dijelu sezone bit će pun pogodak. Kada nam se iduće sezone priključe i Partizan, te Slovenci ili Mađari, bit će odmah do Španjolske ili Njemačke. Dio zamjerke upućujem i medijima, pogotovo urednicima, koji sustavno sužavaju prostor za rukomet, dok je košarke i nogometa sve više i više."

Što se tiče sportskog dijela i najave dvoboja s francuskim predstavnikom, ali i ostatka natjecanja u Ligi prvaka, Gobac je izjavio: "Vidjeli ste što se desilo u dvoboju Šveđana i Švicaraca. (op.a. Sävehof - Schaffhausen 31:25) Na domaćem terenu nitko nije autsajder. Mi u Francuskoj igramo kod jakog, dobro posloženog protivnika. Pobjeda bi bila važna na putu prema osvajanju tog priželjkivanog drugog mjesta, ali mislim da ćemo tek početkom ožujka znati konačan rasplet i da ćemo se morati boriti do kraja. Želim samo naglasiti kako je Obrvan opravdao naše povjerenje, dobro se trenira i momčad je dobro posložena."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2011. u 15:50
    Marin Šego No.1
    Obrisan korisnik