Košarka

Caserti treći poraz u nizu

Mišo Gulić • nedjelja, 20.11.2011.
Caserti treći poraz u nizu
Foto: Kristijan Komarica

Vodeći na tablici Armani Milano je ovo kolo bio slobodan, dok su priključak s porazom više zadržala i preostala dva euroligaša Montepaschi i Bennet Cantu. Hrvati na talijanskim parketima kao da kopne iz kola u kolo, no vrijedi izdvojiti solidan nastup Roka Stipčevića. Ovo kolo je bilo i poprištem iznenađenja u vidu prve prvenstvene pobjede, do ovog kola, posljednjeplasiranog Monferrata na gostovanju kod Avellina.

Montepaschi je pobjedom nad Cimberio Vareseom i dalje ostao u vrhu poretka talijanske košarkaške lige. Domaći su imali inicijativu u prvom dijelu, međutim po povratku iz svlačionice Varese je sve preokrenuo i pred odlučujućih 10 minuta imao pet koševa viška. Posljednji period je ipak pripao domaćima koji su, prije svega sjajnom obranom, goste ostavili na svega 14 koševa, dovoljno za petu prvenstvenu pobjedu. Rok Stipčević je u momčadi Varesea proveo najviše minuta na parketu, čak 38, a za to vrime ostvario je 12 koševa (šut 5/16) te uz to zabilježio i odličnih sedam asistencija.

Četvrtu pobjedu zabilježila je i Bologna na gostovanju kod Montegranara, no bez značajnije pomoći Sandra Nicevića koji je u tri mizerne minute polučio tek dva koša (šut 1/3) i bez skoka, što i centru i nije neka osobita preporuka.

Boljom igrom u nastavku Bennet Cantu je slomio otpor Caserte koja se nakon ozljede Andrije Stipanovića, slučajno ili ne, ne može sastati s pobjedom, a ovo im je bio treći uzastopni poraz.

Armani Milano koji drži prvu poziciju na ljestvici iza koji nastupa Leon Radošević ovo kolo je bio slobodan.

Od ostatka talijanskog "društva" zasigurno je najzanimljiviji detalj prva prvenstvena pobjeda Monferrata i to prilično iznenađujuće na gostovanju kod Avellina.

Rezultati sedmog kola:
Sassari - Acea Roma 80:68
Sidigas Avellino - Monferrato 82:91
Scavolini Pesaro - Benetton Treviso 83:73
Montepaschi Siena - Cimberio Varese 79:74
Bennet Cantu - Pepsi Caserta 86:75
Montegranaro - Bologna 74:80
Teramo - Cremona 72:74
Angelico Biella - Venecija 87:91
Armani Milano slobodan

Tablica:
1. Armani Milano 5-1
2. Bennet Cantu 5-2
3. Montepaschi Siena 5-2
4. Scavolini Pesaro 4-2
...
16. Monferrato 1-6
17. Teramo 1-6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!