Hrvatski kup, četvrtfinale, 23.11.2011, 18:00 h, Stadion na Kantridi, gledatelja: 800
Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Dujela, Kraljević (oba Zadar)
Rijeka
Rijeka
Hebert Efraín Alférez 90' (11m)
1:2(0:1) Osijek
Zoran Kvržić 32', 87'
Osijek

Kvržić slomio bezidejnu Rijeku

S Kantride:Vedran Filipović • srijeda, 23.11.2011.
Kvržić slomio bezidejnu Rijeku
Foto: FaH

Osijek je na Kantridi svladao očajnu Rijeku rezultatom 2:1 te napravio veliki korak ka polufinalu Hrvatskog kupa. Dvostruki strijelac bio je Zoran Kvržić dok je jedini gol za domaću momčad zabio Alferez, i to s bijele točke. Domaći su igrali solidno prvih 20 minuta nakon čega su potpuno stali dok su Osječani cijelo vrijeme znali što hoće i kako doći do cilja.

Ivo Ištuk kazao je da želi pobjedu u prvoj utakmici četvrtfinala kupa, no iznenađenje u domaćoj momčadi bio je izostanak Alfereza umjesto kojeg je mjesto u napadu zauzeo povratnik Antonini Čulina dok je Neven Vukman ostao na tribinama, ovog puta, poluprazne i hladne Kantride. Gostujući strateg u vatru je od prve minute gurnuo Babića, Miličevića i Ljubojevića čime je jasno dao do znanja da će tražiti gol koji bi bio veliki kapital prije uzvrata u Osijeku.

Bijeli su krenuli angažirano, u prvih pet minuta Kardum je morao reagirati nakon dva udarca Križmana i jednog Gutierreza, no nije bilo većih problema za osječkog vratara. Gosti su se postavili vrlo defanzivno, najistureniji igrač stajao je na centru bez ikakve namjere da pritisne riječke stopere ispred kojih je Kreilach igrao na poziciji zadnjeg veznog. "Znakove života" Osječani su pokazali u 15. minuti, no udarac glavom Miličevića nije ugrozio Lisjaka.

Vezane vijesti

Dvije minute kasnije domaći su tražili prekršaj nad Salčinovićem, Svilokos je ostao nijem, a Marko Babić je iz odlične pozicije lijevom nogom zamalo promašio daljnji kut riječkog vratara. Bila je to velika prilika za goste koji su početkom tjedna iznenadno ostali bez predsjednika...

Riječani su do cilja pokušavali doći ubačajima s boka, no u nedostatku pravih napadača kojih na rosteru jednostavno - nema, gostujući čuvar mreže je vladao svojim kaznenim prostorom kao na treningu. Nakon deset minuta praznog hoda Kvržić je u 31. minuti zaledio ionako već promrzle gledatelje na Kantridi. Nakon pogreške Bakovića, Miličević se sjajno sjurio po desnoj strani riječke obrane gdje ga Švrljuga nije uspio ispratiti, uslijedio je prizemni ubačaj na drugu vratnicu gdje je Kvržić neometan s pet-šest metara pogodio nebranjeni dio domaće mreže.

Nije taj gol mnogo toga promijenio u igri domaćih koji su i dalje imali veći posjed lopte, no sve što su uspjeli do kraja poluvremena iskreirati bio je udarac Križmana koji je otišao pokraj gola. Osječani su gusto stajali u sredini terena te su otišli na odmor s velikom prednošću, pogotovo kad se u obzir uzme gol u gostima, ali i kronična neefikasnost i manjak napadačkih rješenja u igri Rijeke.

Dedić je zamijenio Miloša na poluvremenu, a Kreilach je mogao svoju momčad dovesti u egal odmah na startu nastavka. Čulina je izveo korner, a domaći veznjak ostao je sam u šesnaestercu gostiju, ali nije dobro zahvatio loptu. Rijeka ni sredinom nastavka nije dala gledateljima materijala za pljesak, pa su se isti natjecali tko će boljim epitetom "nagraditi" igru svojih ljubimaca.

Bilićevi izabranici odlično su umrtvili igru te rutinski čuvali teško stečenu zalihu iz prvog dijela. U 72. minuti u igru je ušao Hebert Alferez umjesto Tadejevića, na lijevog beka otišao je drugi Meksikanac, no na travnjaku se, kao po već ustaljenom receptu, nije ništa mijenjalo. Štoviše, gosti su skoro zabili i drugi pogodak kada je Čagalj nes(p)retno pokušao izbaciti jednu loptu koja je prozujala kraj Lisjakove vratnice.

Zadnji čavao u riječki lijes zabio je Zoran Kvržić četiri minute prije kraja. Naime, Kreilach je u kaznenom prostoru srušio Babića, a Svilokos je pokazao na bijelu točku. Udarac dvostrukog strijelca brani Lisjak, no lopta se odbija točno na nogu Kvržiću koji mirno trese mrežu iz "popravnog". Do kraja je Rijeka uspjela tek smanjiti rezultat, Alferez je mirno zabio iz jedanaesterca nakon što je srušen Alen Dedić.

Potpuno zaslužena pobjeda gostiju na Kantridi, a teško da se nešto može promijeniti u uzvratu koji se igra 30.11. budući da su gosti jasno dali do znanja tko je bolja momčad u ovom četvrtfinalnom duelu.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • woogla24.11.2011. u 08:17
    "na polupraznoj i hladnoj Kantridi"...ča je bilo šest miljar ljud?
    woogla
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 21:03
    ma ljudi, pustili smo im! Nisu primili plaće od tko zna kada. A igrači u komi. Evo im malo veselja. A u uzvratu ćemo im ga lijepo smjestiti. Ili još jednom pustiti, ako ni do onda ne sjednu plaće. A valjda će nas pozvati na čobanac kao zahvalu... :-P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:46
    iskreno nisan ovo očekiva, ali NAPRID RIJEKA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:43
    aj ne seri.lošiji ste puno od nas i zato se pomirite više s time.razbit ćemo vas i u subotu i u uzvratu u srijedu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 20:37
    a nebi spomenuo da je u zadnjoj minuti tekme na alferezu nije sviran čisti penal
    Obrisan korisnik