Rukomet

Chambery stiže u Arenu

Damir Žbulj • subota, 26.11.2011.
Chambery stiže u Arenu
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba večeras u Areni u 20.15 sati očekuje posljednji ovogodišnji domaći ispit u Ligi prvaka. U goste im u šestom kolu dolazi ekipa francuskog Chamberyja, koju su proteklog vikenda svladali na njihovom terenu. No, posao u 'uzvratu' neće biti nimalo lakši nego prije šest dana. Chambery je odlična ekipa, ali pozitivnim rezultatom rukometaši hrvatskog prvaka u potpunosti bi se približili osvajanju toliko željenog drugog mjesta skupine A.

Hrvatski prvak odradio je odličan posao prije šest dana na gostovanju u Francuskoj. Svladali su Chambery Savoie s dva pogotka viška i tako odradili odličan posao prije nastavka natjecanja u skupini A Lige prvaka te se u potpunosti približili osvajanju drugog mjesta, koje u konačnici ipak otvara više šanse za prolaz kroz knock-out fazu na proljeće.

Špiler poziva navijače

Slovenski reprezentativac David Špiler sigurno je jedan od najboljih Zagrebaša ove sezone. Redovito je među najefikasnijim pojedincima, a u napadu se odlično razumije i nadopunjuje s Ivanom Balićem, što je velika prednost zagrebačkog sastava. Špiler je pozvao navijače da u što većem broju napune Arenu, ali i da glasnom podrškom vode ekipu do pobjede: "Na gostovanjima imali prilike vidjeti kakvi navijači mogu biti, a ja se nadam da će atmosfera u Areni biti tijekom cijele utakmice onakva kakva je bila u zadnjih pet minuta protiv Barcelone. Ako su Španjolci zbog toga bili na koljenima, možemo dobiti i Francuze,"

Zagrebaši su prošle nedjelje izgledali odlično, obrana je funkcionirala na visokoj razini, vratari su odradili dobar posao, a u napadu je Ivano Balić odigrao svoju ovosezonsku najbolju utakmicu. Maestralno pronalazio suigrače, asistirao, ali i zabijao pogotke i preuzimao odgovornost kada je bilo to potrebno. Na takvu partiju Balića odlično se nadovezao i Slovenac David Špiler, koji je sa sedam postignutih pogodaka bio i najbolji strijelac utakmice.

U posljednjem ovogodišnjem susretu Lige prvaka na domaćem terenu Obrvanovu ekipu ne očekuje nimalo lakši posao nego protekle nedjelje. Francuzi su i dalje odlična ekipa i izuzetno neugodan protivnik, ali uz pomoć navijača i pune zagrebačke velebne Arene, rukometašima CO Zagreba bit će sigurno lakše stići do zacrtanog cilja. Zagrebaši su prema ovosezonski partijama i u Ligi prvaka, ali i u regionalnoj SEHA ligi sigurno zaslužili pravu podršku u možda i najvažnijem ovosezonskom susretu.

Trener Ivica Obrvan može biti zadovoljan trenutnim stanjem u ekipi. Neće moći računati jedino na Luku Stepančića, dok su Tonči Valčić i Jakov Gojun, nakon što su u Francuskoj odigrali uz probleme s ozljedama, sada gotovo u potpunosti spremni za napore koji ih očekuju u večerašnjoj utakmici. "Mi imamo još prostora u pojedinim segmentima igre, u obrani i polukontri, za poboljšanje. Neke stvari su nam bile uvjetovane ozljedama, dosta smo rotirali igrače iz obrane u napad. To ćemo sada srediti, nadam se, i spremni dočekati Chambery," optimističan je Obrvan pred večerašnji dvoboj.

Francuzi su vjerojatno očekivali više iz prvog međusobnog ovosezonskog susreta s CO Zagrebom. Međutim, nakon domaćeg poraza, u zagrebački dvoboj sigurno ulaze bez pritiska, rasterećeni, ali i motivirani kako bi pokazali svoju kvalitetu. Rezultatski pritisak očekivanog slavlja ovaj put bit će na strani Zagrebaša, ali rukometaši hrvatskog prvaka moraju pozitivnim rezultatom potvrditi odličan posao koji su odradili u Chamberyju.

"U Francuskoj smo bili pravi te smo napravili veliki posao. Cilj u uzvratu nam je pobjeda, kako bismo između sebe i Chamberyja stvorili razmak od četiri boda. Želimo najmanje drugo mjesto, to bi nam olakšalo kasniji nastup u osmini finala," riječi su trenera Obrvana.

Philippe Gardent, trener gostiju, niti za ovoj dvoboj sa zagrebačkim sastavom ne može računati na svog ponajboljeg igrača, odličnog pucača i francuskog reprezentativca Xaviera Baracheta, a problema s ozljedom ima i krilo Busselier. No, bit će jači za potpuno oporavljenog Bertranda Roinea, a spreman će vjerojatno biti i Yannick Palma. Najveća opasnost sigurno će ponovno prijetiti od hrvatskog reprezentativca Damira Bićanića, koji je u prvom dvoboju mrežu tresao pet puta i sigurno će svoju kvalitetu htjeti posebno pokazati i pred zagrebačkom publikom.

Susret sa Chamberyjem ne smije se olako shvatiti. Zagrebaši su dokazali svoje mogućnosti u Francuskoj, no, u borbi za drugo mjesto u skupini tamo je odrađeno tek pola posla. Pozitivnim rezultatom u Areni treba potvrditi pobjedu iz petog kola, a kako znaju doći do slavlja u Zagrebu Francuzi su dokazali i u veljači 2009. godine, kada su s dva pogotka viška bili bolji od hrvatskog prvaka. To je sasvim dovoljno upozorenje za Zagrebaše, ali i prilika da se ne dopusti ponavljanje povijesti te da se novom pobjedom za ovu godinu oproste od zagrebačke Arene i praktički osiguraju drugo mjesto u skupini A.

Liga prvaka, skupina A, 6. kolo:
Croatia osiguranje Zagreb - Chambery Savoie, 20.15 sati

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Kadetten40:32IK Sävehof
Barcelona37:19Bosna BH Telecom
RK Zagreb28:20Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2011. u 17:38
    bice van karata na ulazu,kaze mi prijatelj da ce nji 4-5 tako kupit jer se kaze nije prodalo nego 8000 karata zasad...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2011. u 15:11
    Di se mogu kupit ulaznice?
    Obrisan korisnik
  • vlacng26.11.2011. u 15:08
    Nisam nikada bio na rukometu, danas bi mogao otici!, valjda me nece zahebati
    vlacng