Rukomet

Obrvan: "Teško protiv istih u šest dana"

Iz Arene Zagreb:Damir Žbulj • nedjelja, 27.11.2011.
Obrvan: "Teško protiv istih u šest dana"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba odradili su odličan posao u oba susreta s francuskim Chamberyjem. Drugo mjesto u skupiti gotovo je i matematički osigurano, stoga je razloga za zadovoljstvo imao i trener Zagrebaša Ivica Obrvan, ali i kapetan Zlatko Horvat. S druge strane, gosti su bili posramljeni nakon svog nastupa.

Obrvan dobro posložio ekipu

Trener Zagrebaša Ivica Obrvan bio je zadovoljan predstavom njegovih igrača. Obrana je funkcionirala odlično, opravljeni Tonči Valčić i Jakov Gojun napravili su dobar posao, kao i Vukić i Štrlek. Vratari su ponovno bili na nivou Lige prvaka, a velika stvar je vidjeti Balića kako dobar dio utakmice igra u oba pravca, i to odlično.

Raznovrsnost u napadu vukla je hrvatskog prvaka do uvjerljive pobjede. Kada je stao Kopljar, tu je bio Horvat, u nastavku je potegao Marić, dok se pred kraj utakmice napadački probudio i Tonči Valčić. No, još više raduje kako je treneru Zagrebaša u ovako važnom susretu rezultat dopustio da i mlađi igrači dobiju svoju šansu. Matulić na desnom krilu, te Kaleb i 17-godišnji Šebetić na vanjskim pozicijama. Talentirani Šebetić je kao najmlađi debitant za Zagreb u Ligi prvaka stigao još i pred kraj utakmice zabiti i svoj prvi pogodak, čime je na najljepši mogući način zaokružena lijepa rukometna večer u zagrebačkoj Areni.

pohvale za zagrebovu mladost

"Priliku su na kraju dobili i mlađi igrači, a Šebetić je pokazao kako je pred njim blistava rukometna karijera," pohvalio je Obrvan debitanta u Ligi prvaka Luku Šebetića.

Čestitao bih svojim igračima na odličnoj igri i borbenosti. Psihološki je teško pripremiti ekipu za istog protivnika u samo šest dana. Bio sam malo u strahu kako ćemo reagirati nakon prve pobjede, no, pokazali smo kako imamo pravi pristup svakoj utakmici. Jedino što smo malo pali početkom nastavka, ali na sreću ništa značajno nije bilo za rezultat te smo se brzo oporavili," kazao je Obrvan nakon odlične predstave svojih igrača.

Nastavio je trener Zagrebaša s analizom: "Glavna zadaća bila je osvojiti broj dva u skupini i sada smo na korak da to i u potpunosti potvrdimo. Spremni odlazimo u Sarajevo, motivirani i koncentrirani da posao odradimo do kraja. Moja vizija igre Zagreba je onakva s kakvim igračima raspolažemo. Balić je pokazao da je vrhunski s 32, 33 godine na leđima. Bolje da se potroši malo više u igri, pa da ga određene minute odmaramo, nego da ga stalno mijenjamo obrana-napad. Vratari su bili ponovno odlični, a Šego je svojim obranama usmjerio naš brod na pravi put"

Kapetan Croatia osiguranje Zagreba Zlatko Horvat ponovno je bio najbolji strijelac ekipe, šest puta je tresao protivničku mrežu te je nakon utakmice bio zadovoljan i rezultatom, svojom partijom, izvedbom suigrača, a pohvalu je zaslužio i trener Obrvan: "Što sad još reći nakon svega. Čestitam igračima na izvrsnoj partiji, ali i treneru koji nas je vodio. Ušli smo dobro u utakmicu, dokazali da s pravim pristupom možemo do dobrog rezultata."

Ekipa Zagreba ove sezone možda i nije po imenima najjača u posljednjih nekoliko godina, no, dobri rezultati i pobjede se broje: "Ipak smo već dvije sezone zajedno gotovo u identičnom sastavu. I Vukić i Štrlek, pa i ja, vratili smo se u prošlosezonsku formu. Dobrim igrama napunili smo se samopouzdanjem i u Ligi prvaka, ali i u regionalnoj SEHA ligi. Nadam se da ćemo do kraja nastaviti ovakav niz i poslije pauze nakon povratka iz reprezentacije, gdje će biti važno i da se vratimo svi živi i zdravi."

Bičanić preuzeo krivicu i odgovornost

Hrvatski reprezentativac Damir Bičanić u gostujućim redovima odigrao je izuzetno slabo. Prvi i jedini pogodak na utakmici zabio je sedam minuta prije kraja dvoboja i nakon susreta bio je izuzetno razočaran i posramljen svojom izvedbom, ali i partijom koju su pružili njegovi suigrači: "Nakon ovako slabe partije mene je osobno sramota. Ja sam najveći krivac, trebao bih biti vođa ove momčadi, a nakon svega trebali smo izgubiti i 20 razlike."

"Bit ću kratak, zato što nakon ovakve predstave ne zaslužujemo pričati. Samo bih čestitao igračima Zagreba na više nego zasluženoj pobjedi," sažeo je svoje misli u jednu rečenicu trener gostiju Phillip Gardent.

"Izuzetno mi je žao što je ovih osam ili deset tisuća ljudi gledalo ovako naš žalostan rukomet," samokritičan je bio hrvatski reprezentativac Damir Bičanić.

Na pitanje o izostanku njihova najboljeg igrača Baracheta Bičanić je imao spreman odgovor: "Nije njegov izostanak opravdanje. Da nam nije bilo pet igrača nismo smjeli na ovaj način odigrati. Još jednom svaka čast Zagrebu, oni su odigrali odličnu utakmicu, vrhunsku partiju. No, ne umanjujem njihovu pobjedu, nego želim naglasiti kako smo odigrali sramotno.""

"Naš glavni cilj nije bilo drugo mjesto, pokušali smo boriti se, ali to trenutno nije naša realnost. Ipak, mislim kako smo za treće mjesto u prednosti ispred ostalih ekipa naše skupine," kazao je za kraj Bičanić.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Kadetten40:32IK Sävehof
Barcelona37:19Bosna BH Telecom
RK Zagreb28:20Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2011. u 19:09
    Hjoooj, da bar Goluža napravi neki veći kiks,pošto svi ovi ogromni dosad nisu bili dovoljni(-.-) ,pa da Obrvan bude izbornik,i medalja je oko vrata :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2011. u 12:01
    Obrvana za izbornika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2011. u 10:35
    Svaka cast momcima i treneru! Iznimno me raduje nacin razmisljanja trenera Obrvana u vezi Balica. Jer Balic pa svom temperamentu, lucidnosti i motorici moze itekako odigrati obranu u vrhunskom smislu. Istovremeno mi je drago da je kontinuitet u igrackom i trenerskom kadru i to sigurno donosi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2011. u 10:09
    Zagreb!!!!!!!
    Obrisan korisnik