Hrvatski kup, Četvrtfinale, 30.11.2011, 16:00 h, Zagreb, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 1.000
Suci: Domagoj Vučkov (Rijeka), Žudetić (Pula), Crnčić (Vrbovec)
Zagreb
Zagreb
Lovro Medić 87'
5:4(0:0, 1:0, 5:4 pen) Hajduk
Hajduk

Zagreb jedanaestercima izbacio Hajduk

Bernard Jurišić • srijeda, 30.11.2011.
Zagreb jedanaestercima izbacio Hajduk
Foto: FaH

Zagreb je nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio Hajduk u prošao u polufinale kupa. Pogotkom Medića u 87. minuti Pjesnici su osigurali "rulet", u kojemu su pogodili sve penale, a za Splićane promašio Ahmad Sharbini...

Zagreb
Zagreb
Hajduk
12
Igor Vidaković
11
Mateo Pavlović
18
Stipe Lapić
5
Mladen Pelaić
(do 62')
22
Dino Štiglec
17
Mate Maleš
10
Damir Šovšić
26
Hrvoje Štrok
(do 76')
16
Besart Abdurahimi
27
Ante Mitrović
(do 69')
28
Lovro Medić
Pričuvni igrači
7
Josip Jurendić
62'
25
Sven Dedić
69'
13
Marin Oršulić
76'
Trener
Gordan Ciprić
17
(do 64')
99
(do 88')
Pričuvni igrači
Trener
Krasimir Balakov

Hajduk je u Kranjčevićevu donio minimalnu prednost iz prvog susreta, a magla je prijetila i uzvrat učiniti teškim, nakon što je kiša prvi susret ostavila na rubu regularnosti.

Štrok je uzvrat otvorio odličnim volejem sa 16 metara, savladao je i Subašića, no greda je prvi put danas spasila Splićane. Uzvratili su na drugoj strani Luštica i Anas Sharbini, no oba pokušaja otišla su pored lijeve vratnice domaćina.

Jedanaesterci

Vukušić - 0:1
Oršulić - 1:1
Andrić - 1:2
Jurendić - 2:2
Ah.Sharbini - Vidaković obranio
Štiglec - 3:2
Maloča - 3:3
Šovšić - 4:3
Subašić - 4:4
Pavlović - 5:4

Nova zraka sreće pomilovala je Splićane u 18. minuti, kad je Abdurahimi uputio nešto između ubačaja i udarca prema splitskim vratima, a lopta je po drugi put odsjela na gredi. Dvije minute kasnije još bolju prigodu imao je Medić, koji je imao odličnu situaciju u kaznenom prostoru, bio oči u oči sa Subašićem, no poslao loptu preko grede.

Hajduk je uzvratio dalekometnim projektilom Kukoča, a do poluvremena vrijedi još samo zabilježiti sporni trenutak iz 35. minute, kad je Medić pao u Hajdukovom kaznenom prostoru u dvoboju s Milićem, no sudac to nije procijenio dovoljnim za kazneni udarac. Na poluvrijeme su zadovoljniji mogli otići Hajdukovci, jer su usprkos loš(ij)oj igri još uvijek imali pogodak prednosti donesen iz Splita.

I u drugom dijelu Lovro Medić je bio tragičar svoje momčadi. U 59. minuti Zagrebov napadač zapucao je još jedan "zicer". Ostao je sam pred Subašićem na liniji peterca, imao je cijela vrata ispred sebe, ali je pogodio u nogu Hajdukovog vratara u padu.

Igralo se do same završnice u sredini terena, Zagreb nije uspijevao, a Hajduk niti pokušavao prijetiti protivničkim vratima. A onda je najprije Ahmadu Sharbiniju Zagrebov vratar Vidaković obranio zicer u 86. minuti nakon munjevite kontre, da bi u protunapadu Zagreb došao do zasluženog vodstva.

Abdurahimi je ubacio s desnog boka na prvu vratnicu, Medić je okrznuo loptu i prevario neodlučne Maloču i Subašića, lopta je prošla crtu, a zatim ju je i Sven Dedić potvrdio za 1:0. Kažnjena je tako još jedna loša, bezidejna i beskrvna predstava igrača Hajduka, izbrisana prednost Splićana iz prve utakmice, a momčadi su se uskoro počele pripremati za izvođenje jedanaesteraca.

Rulet jedanaesteraca otišao je na stranu Pjesnika, koji su svi bili precizni s bijele točke, a presudio je promašaj Hajdukovog napadača Ahmada Sharbinija. Splićani su tako već u prvom dijelu sezone nakon prvenstva ostali i bez kupa...

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maniacx01.12.2011. u 09:09
    ma ne triba sad udarat po Balakovu...nije on covik kriv sta ima debile u momcadi...izdrzat sezonu na drugom mistu, potrat ove sta misle da su prerasli ili se zasitili Hajduka i od juniora stvarat momcad, s tim da se s juniorima potpise 5 godisnji ugovor...stalno iznova...jbg...al to nam se dogadja... [više na forumu]
    maniacx
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 07:52
    Kao i svake godine .. Na početku sezone euforija, pa onda red ljutnje na suce, pa red ljutnje na Mamića, pa onda razočarenje u vlastite snage i pljuvanje po istim igračima kojima se na početku sezone proricala VELIKA sezona. Ovaj je Hajduk limitiran (kao i proteklih pet-šest sezona), ne postoji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 23:59
    Na šta je nekad veliki klub spao.. tužno i žalosno, kao i cijeli HNL. Svaka čast Zagrebu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 23:43
    Bio sam na tekmi danas. Inače pokušavam braniti HNL i vjerujem da bi se uz sitne korekcije (smanjiti ligu) podigla kvaliteta i zanimljivost, ali ovo danas je bilo jako loše... sporo... činilo se kao da hodaju, odnosno kao da bi bilotko od nas mogao bez problema odigrati do 60 minute da se ne skuži... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis30.11.2011. u 23:15
    smanji doživljaj – nk omiš je vrhunski klub u hrvatskim okvirima i nije sramota izgubiti protiv njega. sramota je da nisu pobijedili nk zagreb.
    cameosis