Hrvatski kup, Četvrtfinale, 30.11.2011, 16:00 h, Stadion Gradski vrt, gledatelja: 600
Suci: Dalibor Mlakar (Zagreb), Andrija Olujić (Zagreb), Dario Vrabec (Zagreb)
Osijek
Osijek
Zoran Kvržić 22'
Anton Maglica 81'
2:0(1:0) Rijeka
Rijeka

Osijek dovršio posao protiv Rijeke

Vedran Filipović • srijeda, 30.11.2011.
Osijek dovršio posao protiv Rijeke
Foto: Hrvoje Knežević

Osijek je slavio protiv Rijeke i u uzvratnom susretu četvrtfinala Hrvatskog kupa te se zasluženo plasirao u sljedeću rundu natjecanja. Strijelci za domaće bili su Kvržić i Maglica, a bilo je to rutinsko odrađivanje posla od strane domaće momčadi...

Rijeka je dobro otvorila susret i pritisnula Osječane na njihovu polovicu, no nisu stvorili ozbiljniju priliku za pogodak. Na drugoj strani Babić je izveo korner, Gavrić primio loptu na pet metara, ali pucao je ravno u sigurnog gostujućeg vratara Roberta Lisjaka.

Momci Vlade Bilića imali su "u džepu" veliku prednost s Kantride, a u 25. minuti su je dodatno povećali. Šorša je asistirao Kvržiću koji je izbjegao zaleđe, otresao se Tadejevića te iskosa, iz blizine zatresao mrežu gostiju. Podsjetimo, isti je igrač postigao dva gola u prvom ogledu ove dvije momčadi.

Ni Ištuk ni domaći trener nisu iznenadili s prvom postavom, Riječani su u Slavoniju došli otpisani, a prvi su korner izveli u 27. minuti dok su ih domaći Bijelo-plavi već imali pet na kontu. U 34. minuti Miličević je mogao zapečatiti polufinale Kupa, no gostujući čuvar mreže obranio je njegov udarac iz stopostotne prilike.

Još se do odmora Šorša mogao upisati i u strijelce, no njegov udarac otišao je preko gola. Na poluvrijeme se otišlo s ukupnom prednošću Osijeka od 3:1, a Rijeci su trebala dva gola u gostima za jedanaesterce što je, ako uzmemo u obzir riječku ovosezonsku efikasnost, bila utopija.

Tek što je krenuo drugi dio Babić je pucao, ali Švrljuga je izbacio loptu s gol-linije. Nastavili su domaći napadati, veznjak Kvržić odapeo je siloviti udarac iz daljine, no i to je otišlo preko okvira vrata Roberta Lisjaka koji je, za razliku od subotnjeg susreta na Kantridi, danas bio vrlo zaposlen.

Susret je sredinom drugog poluvremena ušao u vode letargije, ništa se nije događalo sve do drugog pogotka domaće momčadi kojim su u 81. minutiotklonili sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo.

Nakon Kvržićevog ubačaja poslije kornera loptu je na prvoj vratnici dočekao Anton Maglica te ju sproveo u gostujuću mrežu.

Po isteku sudačke nadoknade Dalibor Mlakar puhnuo je posljednji put na ovoj utakmici u svoju zviždaljku, a semafor je pokazivao 2:0 za domaću momčad koja se s ukupnim rezultatom 4:1 plasirala u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 20:10
    dajte na osijek da se igramoo! samo vinkulja!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 19:50
    Bravo dečki, ako ovko nastavite u kupu tko zna, možda se i ponovi 1999.!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 19:06
    Svaka cast deckima danas na pobjedi! I Kohorti koja je usprkos hladnoci navijala stalno! Kako bi rekle tribina danas: Kup je nas!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 18:36
    samo da nas sada zdrijeb spoji,,, U.C.V.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 18:20
    Bravo dečki!!!
    Obrisan korisnik