Rukomet

CO Zagreb veliki favorit u Sarajevu

Damir Žbulj • subota, 03.12.2011.
CO Zagreb veliki favorit u Sarajevu
Foto: Davor Sajko

Croatia osiguranje Zagreb u subotu u 19 sati očekuje posljednja ovogodišnja europska utakmica. U 7. kolu skupine A Lige prvaka gostuju u Sarajevu kod Bosne BH Gas, posljednje plasirane ekipe, koja u dosadašnjem dijelu natjecanja nije osvojila niti jedan bod.

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba odradili su odličan posao u dva susreta protiv francuskog Chamberyja. S dvije pobjede gotovo su osigurali drugo mjesto u skupini, odmah iza snažne Barcelone, što bi im u nastavku natjecanja moglo osigurati i mrvicu lakšeg protivnika, ali što je još i važnije, priliku uzvratnu utakmicu u knock-out fazi igrati na domaćem parketu.

Koliko god da se činilo kako Zagrebaše u Sarajevu očekuje lagani posao, ovom dvoboju treba pristupiti maksimalno ozbiljno i bez opuštanja odraditi na vrhunskoj razini. U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici Lige prvaka sa stilom se oprostiti od natjecanja pred odlazak na zimsku pauzu, uzeti dva već unaprijed upisana boda i 'zacementirati' drugu poziciju u skupini.

"Glavna zadaća bila je osvojiti broj dva u skupini i sada smo na korak da to i u potpunosti potvrdimo. Spremni odlazimo u Sarajevo, motivirani i koncentrirani da posao odradimo do kraja," ozbiljno je shvatio trener Obrvan i posljednji ovogodišnji susret CO Zagreba u Ligi prvaka.

Ne treba se osvrnuti daleko u prošlost kako bismo pronašli 'kiks' hrvatskog prvaka u dvoboju s Bosnom. Prije nešto malo više od godinu dana, na gostovanju u Sarajevu, Studenti su CO Zagrebu uspjeli otkinuti bod, odigravši 26:26. No, bez obzira što su u iduće dva međusobna dvoboja stradali s ukupno 33 gola razlike, ne treba ih shvatiti olako, jer bi bilo kakav slučajan gubitak bod(ov)a u ovom trenutku, protiv ovog protivnika, bacio veliku mrlju na odlični jesenski dio sezone CO Zagreba u Ligi prvaka.

Bosna BH GAS zasluženo u ovom trenutku zauzima posljednje mjesto skupine A Lige prvaka sa svih šest poraza. U posljednja dva dvoboja Barcelona ih je pregazila s 44 pogotka razlike, Zagrebaši su ih u listopadu u Areni ostavili na -14 i sigurno da će razlika u kvaliteti i večeras biti evidentna. Uz pravi pristup uvjerljiva pobjeda ne bi niti u kojem trenutku trebala doći u pitanje, a pozitivan rezultat kroz utakmicu trebao bi treneru Obrvanu pružiti priliku da mlađim igračima osigura veću minutažu, kako bi stekli iskustvo igranja u najjačem europskom rukometnom natjecanju.

Prije svega, ovo će biti odlična prilika i za Matulića, Lovru Šprema, ali i za Štrleka, da uhvati ritam utakmica i pucačku formu nakon povratka na parket nakon duge pauze. Ako će rezultat to dopustiti vjerojatno će se na parketu naći mjesta i za Kaleba i Brozovića, a nakon što je u prošlom kolu Luka Šebetić kao najmlađi debitant i strijelac CO Zagreba u povijesti upisao svoje prve minute, mogao bi nastaviti u istom ritmu i protiv Bosne: "S pobjedom protiv Francuza napravili smo 80 ili čak 90 posto posla s ciljem da budemo drugi u skupini kako bi dobili lakšeg protivnika u daljnjoj fazi natjecanja. Međutim, i u nadolazećim susretima pa tako i u Bosni idemo po pobjedu," najavio je mladi Zagrebaš.

Zlatko Horvat: "Ne smije nam se dogoditi nikakav kiks, pogotovo u Sarajevu gdje smo protiv Bosne prošle sezone odigrali neriješeno. Vjerujem da ćemo s pravim pristupom, kao u dvije utakmice s Chamberyjem, dobiti Bosnu i uzeti dva boda."

Današnji domaćin CO Zagreba u velikim je problemima pred utakmicu. Nedostaje im nekoliko važnih i kvalitetnih igrača, roster je skraćen na samo 11 igrača, problemi su i u upravi, ali prema najavama spremni su za borbu i pokušat će pružiti otpor svih 60 minuta utakmice. Trener Bosne BH Gas Irfan Smajlagić pred susret je izjavio: "Nema nas dovoljno niti za kvalitetan trening. Nekako ćemo prebroditi do zime, a onda ćemo vidjeti kako dalje, nadamo se da će na proljeće biti bolje. I protiv Barcelone smo 40 minuta izgledali solidno, zaostajali smo šest pogodaka, ali zbog kratke klupe nismo mogli pružiti otpor svih 60 minuta."

Bosna će pokušati u Sarajevu stvoriti barem atmosferu dostojne Lige prvaka, ulaz u dvoranu Skenderija bit će slobodan, a igrači očekuju kako će im publika pomoći da pruže što bolju partiju protiv hrvatskog prvaka. "Gosti iz Zagreba su apsolutni favoriti, realno ćemo im se teško suprotstaviti, ali dat ćemo svoj maksimum. Situacija nije sjajna, nedostaje nam dosta igrača, a u karijeri nisam doživio da na treningu bude sedam, osam igrača. Teško se u takvim uvjetima taktički spremiti za dvoboj. Trudimo se iz utakmice u utakmicu, podrška javnosti nam je od velikog značaja i zato pozivam sve ljubitelje rukometa da u Skenderiju dođu u što većem broju," najavio je kapetan Sarajlija Tarik Međić.

Liga prvaka, 7. kolo:
Bosna BH GAS - Croatia osiguranje Zagreb, 19 sati

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Barcelona33:29Kadetten
Bosna BH Telecom21:26RK Zagreb
IK Sävehof32:31Chambéry
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!