Rukomet

Posljednja ovogodišnja utakmica Zagrebaša

Damir Žbulj • utorak, 20.12.2011.
Posljednja ovogodišnja utakmica Zagrebaša
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u utorak u 17.30 sati igraju svoju posljednju ovogodišnju utakmicu. U Kutiji šibica, u sklopu odgođenog 11. kola regionalne SEHA lige, gostuje crnogorska Sutjeska iz Nikšića, a osim što će zagrebačka publika imati zadnju priliku ove godine na djelu gledati hrvatskog prvaka, utakmica ima humanitarni karakter.

Croatia osiguranje Zagreb u utorak u 17.30 sati u Kutiji šibica igra svoju posljednju utakmicu u 2011. godini. Hrvatski prvak odradio je odličnu jesensku polusezonu, koja je počela sredinom rujna. Odlične predstave u Ligi prvaka gotovo sigurno osigurale su im drugo mjesto u skupini, iza aktualnih prvaka Europe, a upravo protiv Barce u Areni odigrali su možda i najbolju ovogodišnju utakmicu, gdje ih je samo jedna lopta dijelila od pozitivnog rezultata i neodlučenog rezultata.

U preostalih šest susreta upisali su šest odličnih pobjeda, svladali su švicarski Schaffhausen na njihovom terenu, dok su protiv francuskog Chamberyja u dvije utakmice pokazali svoju snagu. Posebno se to odnosi na partiju prikazanu u Zagrebu, gdje su deklasirali ekipu Damira Bičanića. Nastavak natjecanja i preostala tri kola očekuju ih u veljači, nakon reprezentativnih obveza igrača, Europskog prvenstva u Srbiji u siječnju, a dvoboji sa Sävehofom, Barcelonom i Schaffhausenom bit će odlična uvertira za najbitnije utakmice sezone, koje ih očekuju knockout fazi osmine finala Lige prvaka.

Regionalna SEHA liga pokazala se kao pun pogodak i dobri rezultati i predstave u Ligi prvaka sigurno se mogu zahvaliti djelomično i jačoj konkurenciji i težim utakmicama u ovom natjecanju. Liga još uvijek organizacijski nije zaživjela na najvišoj razini, službena internetska stranica tek je proradila prije nekoliko dana, ali ako se dječje bolesti uskoro otklone te ako se prema najavama u idućim sezonama priključe Slovenci i/ili Mađari, sigurno će postati jedno od značajnijih europskih rukometnih natjecanja.

Humanitarna akcija "slatkiši za kalendar"

"Rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb i humanitarna udruga Veseli djedovi Božićnjaci iz Zaprešića zajedničkim snagama organiziraju večer darivanja i vrhunskog rukometa u sklopu posljednje utakmice regionalne SEHA lige u 2011. godini. Cilj nam je od Vas, naših dragih navijača, prikupiti što više slatkiša s kojima ćemo zajedno razveseliti mnoge mališane u dječjim domovima i bolnicama te im na taj način bar malo uljepšati nadolazeće blagdane. Svakome tko na utakmicu dođe sa slasticama za djecu rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb će darovati klupski kalendar za 2012. godinu."

Dvoboji s Nexeom, gostovanja u Makedoniji kod Červara pa i put u Prešov kod Tatrana, gdje je CO Zagreb doživio i jedini regionalni ovosezonski poraz, siguro su bili dobar test mogućnosti Obrvanova sastava. Ostale utakmice pokazale su se i kao odličan poligon za mlađe igrače, koji kroz hrvatsko prvenstvo i ne bi dobili pravu priliku za provjeru. Odlično su tu priliku iskoristili pogotovo Brozović, ali i Šprem, Matulić, Kaleb i Šebetić, koji su sigurno budućnost kluba.

Dvoboj sa Sutjeskom, koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja skupila samo četiri boda, zbog razlike u kvaliteti trebao bi biti prava prilika za revijalni oproštaj od uspješne godine. Nesretni poraz u subotu od Tatrana, primljenim pogotkom u posljednjoj sekundi utakmice u Prešovu, rukometaši CO Zagreba pokušat će zaboraviti dobrom i atraktivnom predstavom protiv crnogorskog sastava te se tako na najbolji mogući način oprostiti od zagrebačke publike za ovu godinu, ali im i pružiti spektakl kakav zaslužuju.

Još jedan magnet, osim samih Zagrebaša, za današnji dolazak u Kutiju trebao bi biti i humanitarni karakter ove utakmice. Ulaz u dvoranu je besplatan, a svaki gledatelj koji na utakmicu donese slatkiše, koji će se za blagdane podijeliti dječjim domovima i bolnicama u organizaciji zaprešićke udruge Veseli djedovi Božićnjaci dobit će za uzvrat poklon, klupski kalendar CO Zagreba za 2012. godinu.

Osim blagdanskog raspoloženja u mislima dobrog dijela Zagrebaša su i reprezentativne akcije te nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u siječnju iduće godine održati u Srbiji. Službeno su pripreme već počele, okupljanje je u Karlovcu, a izborniku će se prvo priključiti 'domaći' igrači dok će se reprezentacija kompletirati 2. siječnja kada će im se priključiti igrači koji igraju u ostalim europskim zemljama, nakon odrađenih klupskih obveza.

Kalendarska rukometna godina je na izmaku, a dvoboj sa Sutjeskom i humanitarni karakter te utakmice idealna su prilika za zagrebačku publiku da napuni Kutiju šibica, napravi dobro djelo, pozdravi hrvatske prvake ali i reprezentativce pred kojima su naporne pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Regionalna SEHA liga, 11. kolo:
Croatia osiguranje Zagreb - Sutjeska Nikšić, 17.30 sati

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2011. u 16:26
    ma bit će pristojni. 10ak razlike će biti sasvim dovoljno
    Obrisan korisnik
  • narada10820.12.2011. u 13:58
    i posto ta utakmica ima humanitarni karakter, neka Zagrebasi budu gostoprimljivi i i neka im zabiju 30 plus golova lol
    narada108