Košarka

Montepaschi preuzeo vrh

Mišo Gulić • nedjelja, 08.01.2012.
Montepaschi preuzeo vrh
Foto: Kristijan Komarica

Talijansko košarkaško prvenstvo došlo je do 15. kola te nove promjene na vrhu ljestvice. Neočekivan poraz Armani Milana od "fenjeraša" Terama je iskoristio Montepaschi, dok je Caserta ubilježila četvrti uzastopni poraz. Hrvati se ovo kolo nisu iskazali u najboljem svjetlu, zabilježivši ukupno tek 17 koševa.

U 15. kolu talijanske košarkaške lige rezultat koji je pobudio najviše pažnje jest poraz vodećeg Amanija kod posljednjeplasiranog Terama (74:68), kojem je to pak bila tek četvrta pobjeda. Leon Radošević, član Milana, na parketu je proveo osam minuta i za to vrijeme postigao četiri koša, no bez skoka ili asistencije.

Otto Caserta je na domaćem terenu pretrpjela četvrti poraz u nizu, a bodovima se "osladio" još jedan klub iz donjeg dijela ljestvice, Montegranaro za kojeg nastupa Sandro Nicević i koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio šest koševa za 14 minuta igre. S druge strane, u momčadi Caserte, Andrija Stipanović odigrao četiri minute više, no postigao je i dva koša manje te upisao devet skokova.

Cimberio Varese Roka Stipčevića je ubilježio sedmi poraz u prvenstvu, a bolji su bili košarkaši Cremone. Zadranin je odigrao jednu od lošijih utakmica u prvenstvu zabivši svega tri koša u 33 minute koliko je proveo na parketu.

Montepaschi je iskoristio kiks Armanija pa je pobjedom na gostovanju kod Sassarija ponovno zauzeo prvo mjesto na ljestvici. U uzbudljivoj završnici momčad Venecije je na gostovanju košem viška uspjela svladati Benetton Treviso, dok se gostujućih bodova, na jednak način, dokopala i Acea Roma kod Monferrata. Bennet Cantu je bez većih poteškoća došao do osme pobjede u srazu s Angelico Biellom, dok je u posljednjem susretu Scavolini lakše od očekivanog svladao Bolognu.

Rezultati 15. kola:
Teramo - Armani Milano 74:68
Bennet Cantu - Angelico Biella 66:61
Sassari - Montepaschi Siena 75:91
Otto Caserta - Montegranaro 66:75
Benetton Treviso - Umana Venecija 67:68
Cremona - Cimberio Varese 69:61
Monferrato - Acea Roma 92:93
Scavolini Pesaro - Bologna 86:77
Sidigas Avellino slobodan

Tablica:
1. Montepaschi Siena 11-3
2. Armani Milano 10-4
3. Bologna 9-5
4. Bennet Cantu 9-5
...
16. Monferrato 4-10
17. Teramo 4-10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!