Rukomet

Obrvan: "Ključna je bila želja za igrom"

Iz Barcelone:Zvonka Keliš • nedjelja, 19.02.2012.
Obrvan: "Ključna je bila želja za igrom"
Foto: EPA

Dojmovi nakon pobjede nad aktualnim prvakom Europe, Barcelonom, tek se sliježu, no pred rukometašima Zagreba već su pripreme za novi susret u Ligi prvaka. U goste im, naime, dolazi švicarski Kadetten Schaffhausen koji protiv Zagreba lovi svoje mjesto među prve tri momčadi u skupini. Trener Zagrebaša, Ivica Obrvan, nakon dvoboja s Barcelonom, mogao je, pak, biti zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača te njihovom borbenošću i hrabrošću, kao i važnom podrškom navijača s tribina španjolske Blaugrane.

Rukometaši Zagreba ostvarili su vrlo vrijednu pobjedu na gostovanju kod aktualnog prvaka Europe, ali i Španjolske, Barcelone, a trener Ivica Obrvan nije mogao kriti zadovoljstvo: "Drago nam je što je pobjeda ostvarena u gostima budući da nam je uvijek lijepo slaviti na gostovanju. Vidjeli smo prvaka Europe u situaciji u kojoj nije bio u sjajnom stanju, a iako su se i ritam i koncept naše igre poremetili zadovoljan sam reakcijom igrača, njihovom hrabrošću i načinom na koji su igrali."

Dekoncentracija kao glavni krivac

Osvrnuo se trener Obrvan i na poraz od Sävehofa koji nije bio očekivan, no za njega je kriv nedostatak koncentracije Zagrebovih rukometaša: "Poraz od Sävehofa nismo shvatili tragično budući da se njime nije ništa posebno odlučivalo tako da nije bilo ni problema s pronalaženjem motivacije za susret s Barcom. Dakako, bilo nam je žao, a meni kao treneru bilo je ružno vidjeti našu reakciju u koncentraciji budući da smo imali vrlo velikih problema u pripremi za utakmicu. Borba i zalaganje na koncu su bili prisutni, no dekoncentracija je bila očigledna tako da smo tamo zasluženo izgubili."

Koliko je pobjeda nad Barcom važna i vrijedna Zagrebašima prokomentirao je i sam trener Obrvan: "Čestitam svojim igračima na pristupu, samopouzdanju i svemu što su pokazali da dođu do ove vrijedne pobjede koja nam mnogo znači u pripremama i treninzima koji slijede u nastavku Lige prvaka, prije svega, u prvom od sljedećih izazova, a to je osmina finala koju želimo dočekati u što kvalitetnijoj formi."

Unatoč brojnim isključenjima Zagrebovih igrača te dosuđenim sedmercima domaćoj momčadi, rukometaši Zagreba ni u jednom se trenutku susreta nisu predavali: "Želja za igrom u trenutku u kojem smo vidjeli da možemo polučiti pozitivan rezultat bila je presudna u pobjedi nad Barcelonom. U susretu nije bilo predavanja, pa čak ni nakon silnih isključenja koji su bili 12:0 u minutama nismo odustajali te smo se vratili u utakmicu", pojasnio je Obrvan te je dodao: "U drugom smo poluvremenu kvalitetno održavali prednost od tri pogotka i za tu hrabrost smo nagrađeni lijepom pobjedom koja ne samo igračima, već i kompletnom klubu itekako mnogo znači."

U boj, u boj za Zagreb svoj

Malena skupina navijača, većinom pripadnika navijačke skupine "Bijeli lavovi", stigla je u Španjolsku kako bi pružila što glasniju podršku svojim rukometašima koji su ih potom nagrađena najoljom mogućom nagradom, odličnom pobjedom u palači Balugrana: "Svi navijači koji su došli u Barcelonu mogu biti zadovoljni, naime, nagrađeni su lijepom pobjedom. Bez obzira što je na tribinama bila manja skupina naših navijača, znali smo da nismo sami. Njihova je podrška dopirala do igrača i sigurno je da su nam bili podrška da izdržimo u zadnjim minutama, dođemo do cilja i sačuvamo stečenu prednost od jednog pogotka", izjavio je Obrvan.

Nakon poraza u Švedskoj trener Obrvan nije mnogo razmišljao o pobjedi nad aktualnim prvakom Europe već je inzistirao na što kvalitetnijoj i boljoj igri kako bi se momčad što bolje pripremila za Kadetten Schaffhausen koji slijedi: "Znao sam da će pristup u susretu s Barcelonom biti kvalitetniji, no nekako nisam razmišljao u tom pravcu da ćemo je uspjeti i pobijediti. Bila mi je želja da igramo što kvalitetnije i da pružimo dobar otpor, a rezultat kakav bude. Na kraju je ispalo super, pobijedili smo i to nam mnogo znači u nastavku priprema za Kadetten, ali i za sve što slijedi dalje."

Iako je iza rukometaša Zagreba prva pobjeda nad Barcelonom, ona ne smije održati igrače u velikoj euforiji već se sada treba dobro pripremiti za susret sa Švicarcima, ali i za onaj u osmini finala Lige prvaka: "Ova pobjeda ništa ne mijenja, dapače, bit će nam još jednostavnije u pripremama za dalje. Kadetten, koji nam dolazi u goste već u subotu, je dobra i čvrsta ekipa koja će protiv nas pobjedom tražiti poziciju broj tri. Ukoliko bi nas uspjeli pobijediti bili bi treći tako da će sigurno biti maksimalno motivirani te će dati sve od sebe. Nama taj susret osim prestiža i domaćeg terena ne znači previše, ali ćemo u svakom slučaju željeti pobjedom zadovoljiti kako naše navijače tako i sebe", za kraj je kazao trener Zagrebaša.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Kadetten28:24Chambéry
Bosna BH Telecom21:38IK Sävehof
Barcelona29:30RK Zagreb
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 09:17
    Nevjerojatno, veliki uspjeh! Kad se pogleda neujednačen sudački tretman, igranje bez Balića, gostujući teren... Nadam se da je Zagreb dobio samopouzdanje za 16/finala, a možda i z a četvrtfinale! Samo naprijed!
    Obrisan korisnik
  • chepo19.02.2012. u 12:26
    Obrvane, učlani se u HDZ da repka dobije normalnog trenera
    chepo