Rukomet

"Pokazati da Barcelona nije bila slučajnost"

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • četvrtak, 23.02.2012.
"Pokazati da Barcelona nije bila slučajnost"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon veličanstvene pobjede proteklog vikenda u Barceloni, rukometaše Croatia osiguranje Zagreba očekuje posljednji susret u skupini A Lige prvaka. U desetom kolu u zagrebačkoj Areni gostuje švicarski Kadetten Schaffhausen, momčad koju su Zagrebaši već svladali u ovosezonskom natjecanju.

Već je gotovo tjedan dana prošlo od povijesne pobjede Zagrebaša u Barceloni, no, kako su i trener i vodstvo kluba naglasili, "vrijeme slavlja je prošlo, treba se pripremiti za nove utakmice".

U subotu u 20.30 sati hrvatskog prvaka već očekuje novi dvoboj u elitnom rukometnom natjecanju. U goste im dolazi švicarski Kadetten Schaffhausen, no, iako CO Zagrebu ova utakmica rezultatski nište ne znači, a gosti su u borbi za treću poziciju s francuskim Chamberyjem, struka i igrači najavljuju pravu, borbenu utakmicu i očekuju pobjedu.

Obrvan zadovoljan, ali i realan

Iz Barcelone je posebno ostala zapamćena posljednja minuta odmora koju je trener Obrvan pozvao i igračima poručio, kao da do tog trenutka niti sami u to nisu vjerovali, "ovo se može dobiti". Na kraju se toliko željena pobjeda protiv aktualnog prvaka Europe, ali i velikog sportskog rivala ostvarila, no, strateg CO Zagreba svjestan je kako život i sezona idu dalje i kako ne mogu više razmišljati o onome što je bilo, nego se treba koncentrirati na iduće utakmice. "Ne bih od ove pobjede radio spektakl, makar je to stvarno jedan jako lijep uspjeh. Isto tako ne bih radio dramu od poraza u Švedskoj, koji me nije toliko iznenadio rezultatski, s obzirom na stanje u ekipi, ozljedama koje su nas pogodile, već koliko je naša napadačka izvedba bila loša u toj utakmici," analizirao je Obrvan.

Obrvan o osmini finala

"Ne razmišljamo o imenu protivnika u osmini finala. Ždrijeb je u utorak, dokazali smo kako protiv svakog možemo igrati, nažalost, dokazali smo i kako protiv svakog možemo izgubiti. Posvetit ćemo se osmini finala nakon subote i utorka, a želja mi je samo zdravlje ekipi. Uz kvalitetnu igru imamo jako lijepu šansu za proć među osam najboljih ekipa Europe," odgovorio je Obrvan na pitanje razmišlja li već o suparniku u osmini finala.

"Mi smo u ove dvije utakmice pokazali svoja dva lica, kako smo ekipa koja može dobiti svakoga, ali i kao ekipa koja protiv ozbiljnog i čvrstog protivnika može doživjeti poraz. U subotu nas već očekuje novi nastup. Iako je nama ta utakmica samo za prestiž, želimo pružiti dobru igru i pobijediti," najavio je trener subotnji dvoboj.

Zdravstveno stanje ekipe i dalje nije zadovoljavajuće, Balić je još uvijek van stroja, Valčić i dalje može samo pomoći u obrani, dok je novi problem ozljeda Kopljara, koji je vjerojatno i zbog umora osjetio probleme s pucačkim ramenom, a ima problema i s Ahilovom tetivom. Nije trenirao od subote, no, u Areni bi ipak trebao zaigrati.

"Bez obzira na sve probleme, mislim da moramo biti dovoljno jaki da pobijedimo. Moramo pokazati da Barcelona nije bila slučajnost, a nikakve kalkulacije oko protivničkih pozicija na kraju natjecanja nas ne zanimaju. Doprinos Tončija u napadu nam nedostaje, pogotovo u polukontri, koju smo na početku sezone naglasili kao naše jako oružje. Gojun je u Barceloni pokazao svoje napadačke kvalitete, nadamo se kako će nastaviti tako i protiv Schaffhausena" potvrdio je Obrvan.

U subotu u 20.30 sati

Co Zagreb u osminu finala Lige prvaka krenut će s druge pozicije te će u nastavku natjecanja igrati protiv neke od treće plasiranih ekipa iz ostalih skupina. Ždrijeb je u utorak, a Zagrebaši će već od ponedjeljka biti u Poreču, gdje će na minim pripremama loviti formu za završnicu sezone. U ožujku ih očekuje nastavak natjecanja u SEHA ligi, 8. ožujka gostuju kod Vardara, dok 11. u Varaždinu dočekuju Metalurg Line Červara. Važno je još napomenuti kako je EHF odredio da se subotnja utakmica 25. veljače ne igra u 20.15 sati, nego je zbog utakmice Chamberyja, dvoboj sa Schaffhausenom pomaknut na 20.30 sati, a kako bi oba dvoboja posljednjeg kola započela u isto vrijeme.

Jedan od junaka pobjede nad Barcom bio je i Marko Kopljar, najbolji desni vanjski Eura u Srbiji, ali sigurno jedan od ključnih ovosezonskih igrača CO Zagreba: "Mislim da se ne treba posebno osvrtati niti na Švedsku, ni na Barcelonu, važna je prva sljedeća, a u subotu nas očekuje jako teška utakmica. U Švicarskoj smo slavili u posljednjim sekundama dvoboja, bit će teško, ali želimo ovaj dio natjecanja zaključiti pozitivno i pobjedom."

Trener Obrvan ipak se još malo vratio na utakmicu s aktualnim europskim prvakom: "Igrači nemaju pravo komentirati odluke sudaca, ali klupa ponekad može upozoriti i reagirati. No, na kraju, moramo priznati kako smo imali i sreće, neke lopte ušle su u njihov gol, koje možda i nisu trebale. Ali tu sreću smo sigurno svojim pristupom i zaslužili. Iskoristit ćemo tu utakmicu za analizu za daljnje nastupe. Makar je to izlizana fraza, pokazali smo kako je u sportu sve moguće. Ne događaju se takve stvari često, ali se ipak događaju. Meni su rezultatski draže pobjede u gostima kod Chamberyja i Schaffhausena, jer su natjecateljski puno više značile i ne bismo u ovom trenutku bili u ovoj poziciji da nije bilo njih," objektivno je zaključio trener Obrvan.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!