Rukomet

Zagrebaši za prestiž, Schaffhausen za prolaz

Damir Žbulj • subota, 25.02.2012.
Zagrebaši za prestiž, Schaffhausen za prolaz
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba protiv švicarskog Kadetten Schaffhausena opraštaju se od skupine A ovosezonske Lige prvaka. Primarni cilj je ostvaren, čeka se utorak i ždrijeb osmine finala, a nakon prošlotjedne fenomenalne pobjede u Barceloni, nad aktualnim europskim prvakom, Zagrebaši su zaslužili da ih se u što većem broju dođe podržati u zagrebačkoj Areni...

Svladati Barcelonu u bilo kojem sportu u ovom trenutku pravi je sportski podvig, a kada to napravi jedan hrvatski klub, treba biti svjestan o kakvom se fenomenalnom uspjehu i rezultatu radi. Realno, u košarci i nogometu, u idućih deset godina sigurno, niti jedan hrvatski sportski kolektiv neće se niti približiti europskom velikanu. Rukomet je jedina prilika gdje se hrvatski prvak ravnopravno može nositi s Barcelonom, a svladati aktualnog europskog prvaka na njegovu terenu, sigurno ulazi u kategoriju sportskih uspjeha godine.

"Želio bih da navijači dođu u što većem broju, naprave dobru atmosferu, a mi ćemo im se odužit pobjedom," pozvao je publiku u zagrebačku Arenu Marko Kopljar.

Hrvatska, ali i zagrebačka publika kroz proteklih je 20-ak godina dokazala kako voli kvalitetan rukomet, a ljepše i bolje pozivnice od prošlotjedne utakmice Zagrebaša nema. Ekipa koja pobjedi Barcelonu apsolutno zaslužuje pažnju medija, ali i podršku navijača protiv bilo kojeg protivnika nastupala, a pogotovo u elitnom europskom rukometnom natjecanju. "Želimo se oprostiti od skupine Lige prvaka pobjedom, bez obzira na želje Kadettena, koji se bori za prolaz. Moramo pokazati da Barcelona nije bila slučajnost, a nikakve kalkulacije oko protivničkih pozicija na kraju natjecanja nas ne zanimaju," naglasio je trener Ivica Obrvan.

CO Zagreb i dalje muče problemi s ozljedama igrača. Ivano Balić i dalje vuče ozljedu skočnog zgloba, dok će Tonči Valčić i ovaj put momčadi biti u stanju pomoći samo u obrambenim zadaćama. Jedan od junaka pobjede nad Barcom, ali jedan od najboljih igrača čitave sezone, Marko Kopljar, od posljednje utakmice nije trenirao, ima problema s Ahilovom tetivom, ali i ramenom pucačke ruke, no, do subote navečer trebao bi biti spreman za nastup. "Schaffhausenu je ovo izuzetno bitna utakmica. Tamo smo ih jedva dobili, znači imaju kvalitetu. No, mi želimo još jednu pobjedu kako bismo u pozitivnom ozračju otišli na pripreme za završnicu sezone," poručio je desni vanjski CO Zagreba Marko Kopljar.

Kadetten Schaffhausen bori se s francuskim Chamberyjem za prolaz skupine i sigurno će s najvećim mogućim angažmanom ući u subotnji susret protiv hrvatskog prvaka. U prvom međusobnom dvoboju ovih suparnika u Švicarskoj doživjeli su minimalan poraz, pogotkom Kopljara u posljednjoj minuti te utakmice, a pokazali su se kao izuzetno neugodan suparnik.

Arena, 20.30 sati

EHF je odredio kako dvoboj CO Zagreba i Schaffhausena mora zbog regularnosti natjecanja započeti u isto vrijeme kao i susret Chamberyja i Bosne, jer su švicarski i francuski predstavnik još uvijek u borbi za pozicije koje vode u osminu finala Lige prvaka. Tako će utakmica u Areni, umjesto u najavljenih 20.15 sati, započeti u 20.30 sati.

Vrhunsku predstavu prikazao je tada vratar Vaskevičius, koji će ponovno biti jedan od ključnih njihovih igrača, posebno su opasni bili s crte, a uz Iwana Ursica, najviše muke Zagrebašima priredili su još i lijevi vanjski Graubner te krilo Starczan. Oporavio im se i odlični šuter, 20-godišnji Nijemac Christian Dissinger, kojeg zbog teške ozljede koljena nije bilo u prvom susretu, a jedan je od najtalentiranijih mladih europskih igrača.

CO Zagreb očekuje utakmica bez rezultatskog značaja, za prestiž, no, uz podršku pune Arene, sigurno je kako će igrači Ivice Obrvana pružiti svoj maksimum te tako pokušati još jednom pobjedom, na najljepši mogući način, zaključiti natjecanje u skupini A Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina A, 10. kolo
Croatia osiguranje Zagreb - Kadetten Schaffhausen, 20.30 sati

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Chambéry 40:19Bosna BH Telecom
RK Zagreb31:28Kadetten
IK Sävehof26:39Barcelona
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!