Nogomet

Slovaci bolji od Turske, remi Urugvaja

Ivan Dorian Molnar • srijeda, 29.02.2012.
Slovaci bolji od Turske, remi Urugvaja
Foto: EPA

Slovačka je u prijateljskom ogledu slavila na gostovanju u Turskoj, dok je Rusija odnijela pobjedu u Danskoj pogocima Širokova i Aršavina. Cavani je ponovno zabio za Urugvaj u remiju s Rumunjskom, a Malta je slavila u dvoboju protiv Lihtenštajna.

Nakon odlaska Vladimira Weissa s mjesta izbornika Slovačke krajem siječnja, reprezentaciju je privremeno preuzeo Michal Hipp, i ostvario odličan rezultat u Turskoj. Sin bivšeg trenera, također imenom Vladimir Weiss, goste je doveo u vodstvo u 24. minuti. Inače, Weiss je član Manchester Cityja, a trenutno je na posudbi u španjolskom Espanyolu.

Prije odlaska na odmor, vodstvo gostiju povećao je Miroslav Stoch u 39. minuti susreta. Omer Toprak uspio je smanjiti pet minuta prije kraja, ali se rezultat više nije mijenjao unatoč naporima domaćina.

Rumunjska je ugostila Urugvaj i brzo se našla u zaostatku. Sjajni napadač Napolija, Edinson Cavani, snažnim je udarcem s 20 metara matirao Tatarusanua i doveo goste u vodstvo. U 50. minuti Bogdan Stancu izjednačio je na 1:1, postigavši gol glavom nakon ubačaja Torjea. Suarez i Forlan u drugom dijelu nisu uspjeli pronaći put do domaće mreže te je utakmica završila remijem.

Na stadionu Parken, Danska je u Kopenhagenu dočekala reprezentaciju Rusije. Aršavin je u četvrtoj minuti proigrao Širokova, koji zabija za vodstvo gostiju od 1:0. Asistent se u 45. minuti pretvorio u strijelca, Zhirkov je dodao Aršavinu za pogodak te se na odmor otišlo s prednošću Rusije od 2:0. Momčad Dicka Advocaata ostvarila je pobjedu, i neporažena je u devet uzastopnih gostujućih susreta.

Malta je u La Valetti pobijedila Lihtenštajn rezultatom 2:1, zahvaljujući dvama pogocima Michaela Mifsuda, a domaćin prošlog SP-a, Južnoafrička Republika, na svom je terenu odigrala remi bez pogodaka sa Senegalom.

Prijateljske nogometne utakmice:
Turska - Slovačka 1:2
Rumunjska - Urugvaj 1:1
Danska - Rusija 0:2
Malta - Lihtenštajn 2:1
Južnoafrička Republika - Senegal 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!