Zimski sportovi

U Maribor po bolji plasman

Ana Legradi • subota, 24.03.2012.
U Maribor po bolji plasman
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska ženska hokejska reprezentacija od nedjelje se natječe na Svjetskom prvenstvu II. A divizije. Trener Mario Budja će s hokejašicama u Mariboru pokušati napraviti što bolji posao i barem obraniti peto mjesto iz australskog Newcastla.

U sljedećih mjesec dana Hrvatska će na Svjetska prvenstva u hokeju na ledu poslati svoje tri reprezentacije. Prvi nastup će upisati hokejašice, slijede juniori U18 i posljednji pohod na bolji plasman imaju seniori, svi u istoj II. A diviziji. Djevojke su put Maribora krenule u subotu popodne, a prvu utakmicu igraju u nedjelju 25. ožujka u 16,30 sati s pridošlicom u diviziji, Novim Zelandom.

Hrvatske hokejašice vodi izbornik Mario Budja, ujedno trener KHL Grič, ekipe koja čini reprezentaciju u kockastim dresovima. Sastav reprezentacije se bitno ne razlikuje od onog koji je tijekom sezone pokorio slovensku Slohokej ligu pod imenom KHL Grič. Pomoćnik trenera je Ivica Šprljan, a voditelj reprezentacije Robert Bednjanec.

Na vratima će stajati Lana Belić i Petra Belobrk. Poziciju braniča drže najbolji strijelci u ekipi Ela Filipec, Diana Krušelj Posavec, Martina Smolec te Marta Vrbančić Fabić. Iz švedskog Aik Stockholm pridružila im se Sanja Vicković.

U napadu nastupaju Katja Bednjanec, Tijana Delić, Vesna Gurka, Lorena Herceg, Željka Jandrić, Anja Kadijević, Ivana Kecerin, Matea Klanac, Antonia Lovrenčić, Nataša Makar, Sara Metelko, Danijela Prokopec, Marija Radonić i Ana Širanović. Reprezentaciji će u pomoć stići Nadja Matić koja nastupa u njemačkoj ligi s Lady Wingsima iz Schwenningena.

Predstavnice Hrvatske su prošle godine na SP-u u Australiji osvojile peto mjesto. U konkurenciji s reprezentacijama iz Nizozemske, Mađarske, Slovenije, Belgije te domaćina ostvarile su samo jednu pobjedu savladavši Belgiju s 2:0.

Ove godine djevojke manje više na domaćem ledu žele poboljšati svoj plasman, a konkurenti su gotovo isti. Iz više divizije je ispala Sjeverna Koreja, a u viši rang se plasiralo Novi Zeland, mogući laki zalogaj prvog dana turnira. Staro društvo čine Australija, Mađarska i Slovenija.

Prvog dana u nedjelju djevojke igraju protiv Novog Zelanda u 16,30 sati, u ponedjeljak će se sastati s Australijom (13 sati), Sjeverna Koreja je na redu u srijedu (13 sati). Rivali iz susjedne Mađarske dolaze na red u četvrtak (16,30 sati), a posljednji meč je u subotu s domaćinima u 20 sati, na završetku turnira. Sve utakmice se igraju u Ledenoj dvorani grada Maribora.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 18:56
    Sutra protiv Australije igra se u 13 sati.
    Obrisan korisnik