Nogomet

Šupe: "Ponoviti igre s početka proljeća"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • utorak, 17.04.2012.
Šupe: "Ponoviti igre s početka proljeća"
Foto: Ivana Jurica

Težak poraz doživjeli su nogometaši Šibenika u prošlom kolu u Vinkovcima. Domaća Cibalia, kao nitko ovog proljeća, nadigrao je Narančaste koji su igrali loše, a nedostajala su im i tri standardna igrača. A o utakmici u Vinkovcima, kao i o onoj predstojećoj, protiv Slaven Belupa na Šubićevcu, na konferenciji za novinare govorili su pomoćni trener Ivo Šupe i veznjak Marko Anić.

"U svakom slučaju bolan poraz, ali zaslužen. Osim možda dvojice igrača, ostali su bili ispod kriterija igre Prve lige. Mislim da možemo čestitati Cibaliji na zasluženoj pobjedi, iako nakon pogledane snimke malo boli kad vidimo da je naročito prvi gol iz zaleđa od dva metra ili zadnji gol, isto iz zaleđa. Ali, eto, to stvarno ne umanjuje pobjedu Cibalije koja je odigrala stvarno jako, jako dobru utakmicu, bili su stvarno motivirani. Ako uspiju ponoviti takvu utakmicu i u polufinalu Kupa mislim da imaju vrlo velikih izgleda da to prođu", kazao je na pressici pomoćni trener šibenskog prvoligaša Ivo Šupe.

"Mi se moramo probati dignuti, jer ako na početku sezone nismo imali što izgubiti, sad svakako imamo puno toga za upropastiti", kazao je Šupe, pa nastavio: "Jer nakon odličnog uvoda i nekog rejtinga kojeg su ti momci sami zaslužili da to sve bacimo u vodu zadnjih mjesec dana mislim da nema smisla. Oni moraju biti svjesni da samo s pristupom i igrama kakve su prikazivali na početku proljetnog dijela sezone mogu se nadati daljnjim igrama u Prvoj ligi. Stvarno šteta da sve ono dobro što smo napravili u početku sad uništimo. Ja mislim da su oni svjesni, da su dovoljno pametni. Razgovarali smo, jučer i danas stvarno dobro treniraju. Ja se nadam da ćemo uspjeti skupiti snage da odigramo ove zadnje utakmice na nivou na kojem smo bili i na početku prvenstva."

O utakmici protiv Slaven Belupa Tomićev pomoćnik je kazao: "U svakom slučaju jedna teška utakmica, protiv protivnika kojemu su bodovi neophodni u borbi za to treće mjesto koje vodi u Europu. Nadamo se da ćemo biti kompletni. Imamo još malo problema s Georgievskim, plus Dujaković za kojeg je upitno hoće li uopće biti spreman do kraja prvenstva. Opet mu je otišla zadnja loža. Tako da, nadamo se da ćemo biti kompletni, da ćemo pružiti što bolji otpor."

"Nije lako nama igračima nakon poraza od 5:1, ja već dvije večeri sanjam tu utakmicu. Stvarno nije lako, veliki je to poraz. Ali treba dignuti glavu gore, ove četiri utakmice odraditi pošteno do kraja. Probati dobiti ove kući. Sa svakim se može igrati, tako i na gostovanjima protiv Karlovca i Lučkog. Moramo dignuti glave, probati izgurati najbolje što možemo. Znamo svi da nismo bili na visini zadatka u Vinkovcima, bili su brži, čvršći u svakom duelu, više su htjeli tu pobjedu. Ja ne znam čemu je to razlog. Mi smo djelovali uspavano, jednostavno nije moglo proći nego tako kako je prošlo", na susret u Slavoniji osvrnuo se i vezni igrač kluba sa Šubićevca Marko Anić.

Optimist je Anić uoči pretposljednje domaće utakmice ove sezone: "Mi smo domaće utakmice, izuzev možda jedne, one protiv Lokomotive, odigrali dosta dobro. Treba igrati agresivno, kao što mi igramo kući, željeti pobjedu. Ako ne izostane ta naša agresivnost, želja za tim rezultatom, mislim da mi imamo velike šanse za pobjedu. Vraćaju nam se i ozlijeđeni igrači tako da je sada kadar širi, konkurencija je veća. Mislim da će to biti dobro protiv Slaven Belupa."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kojenajbolji18.04.2012. u 13:43
    nazalost,prekasno je za spas !!!! steta....
    kojenajbolji