Nogomet

Video: Poljska se zagrijala protiv Andore, veza Uniteda donijela pobjedu Engleskoj

Borna Rupnik • subota, 02.06.2012.
Video: Poljska se zagrijala protiv Andore, veza Uniteda donijela pobjedu Engleskoj
Foto: EPA

Sudionici Europskog prvenstva odigravaju svoje posljednje prijateljske susrete prije početka natjecanja, a do pobjeda bez primljenog gola stigle su Poljska, Danska i Engleska...

Danska se za svoj nastup u "skupini smrti" na Europskom prvenstvu, s Njemačkom, Nizozemskom i Portugalom, pripremala u prijateljskom ogledu protiv Australije te upisala pobjedu 2:0.

Za vodstvo je pogodio Agger s bijele točke nakon pola sata igre, okrunivši dansku dominaciju u prvom dijelu, a konačni je rezultat postavio Bjelland sredinom nastavka nakon gužve pred australskim golom, kada je ritam danske igre već počeo padati.

Domaćini Poljaci odmjerili su snage s Andorom i očekivano stigli do pobjede. U mrežu nedoraslog suparnika spremili su četiri lopte, a do poluvremena je na semaforu pisalo 3:0. Strijelci su bili Obraniak, Lewandowski - vrlo efektnim udarcem - te Blaszczykowski, koji je pogodio s 11 metara.

Konačnih 4:0 postavio je Wasilewski u 77. minuti, također iz kaznenog udarca.

Pobjedu Englezima nad Belgijom, s kojom će Hrvatska igrati u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, donio je napadač Manchester Uniteda Danny Welbeck u 36. minuti, na proigravanje svog klupskog suigrača Ashleyja Younga.

Bila je to prva domaća utakmica, na Wembleyju, novog izbornika Roya Hodgsona, no Gordi Albion nije bio izrazito dominantan, a zbog ozljede čeljusti za početak Europskog prvenstva upitan je postao branič Gary Cahill. Okvir gola pogađali su Defoe i Gillet, dok je vratar Hart zaustavljao pokušaje Fellainija i Hazarda.

Prijateljske utakmice:
Poljska - Andora 4:0
Danska - Australija 2:0
Engleska - Belgija 1:0
Luksemburg - Malta 0:2

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!