Nogomet

Kordić i Bloudek prva pojačanja na Pecari

Ivana Karačić • ponedjeljak, 18.06.2012.
Kordić i Bloudek prva pojačanja na Pecari
Foto: Ivana Karačić

S pripremama za novu sezonu krenuli su nogometaši Širokog Brijega. Ambicije su opet visoke, plasman u Europu i sam vrh u BiH. Prvo iskušenje za Široki Brijeg bit će nastup u 2. pretkolu Europske lige 19. srpnja. Ime prvog suparnika Širokobriježani će saznati na ždrijebu u Nyonu idućeg ponedjeljka, a mogući suparnici su i hrvatski predstavnici Hajduk i Slaven Belupo.

Na prvi trening treneru Marijanu Bloudeku s kojim je dogovorena suradnja za iduću sezonu odazvala su se 22-ojica nogometaša. U odnosu na prošlu sezonu nedostaju Brazilci Marciano Jose do Nascimento i Jefthon Ferreira de Sena, koji su se vratili kući, Argentinac Juan Manuel Varea, koji će karijeru nastaviti u Azerbejdžanu, Slavonac Hrvoje Mišić, s kojim je sporazumno raskinut ugovor, te dvojica mladih nogometaša koji će karijeru nastaviti u Hrvatskoj, Goran Zakarić, koji je prešao u Dinamo, pa posuđen Lokomotivi i Mario Kvesić, koji je pristupio Splitu.

Na Pecaru su se vratili nakon jednogodišnje posudbe u GOŠK iz Gabele dvojica nadarenih igrača sredine terena, 21-ogodišnji Damir Zlomislić i Tomislav Tomić. Stigla su i prva pojačanja. Prvo je 31-ogodišnji napadač Krešimir Kordić, koji je zadnje dvije sezone proveo u Slovačkoj, pretprošlu u Slovanu iz Bratislave, a prošlu u Dunajskoj Stredi. Prije toga Kordić je igrao u tri navrata za mostarski Zrinjski, a poznat je i ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj jer je nastupao za Hrvatski dragovoljac i Zadar.

Drugo pojačanje je vezni igrač Sandro Bloudek, sin aktualnog trenera Širokobriježana Marijana Bloudeka. Omladinski staž prošao je u Mariboru i slavnom Milanu. U Milanu je počeo seniorsku karijeru 2006. godine, no nije postao prvotimac. Bio je posuđivan Pistoneseu, Cremoneseu, Lecceu, Chiassu, a 2008. Varteksu. U Varaždinu je ostao do 2009. godine, kad je prešao u Šibenik. Sezonu 2010/11. odigrao je za belgijski Oud-Heverlee Leuven, a prošlu za nizozemskog drugoligaša Fortunu Sittard.

S igračima Širokog Brijega trenira i još uvijek član splitskog Hajduka Josip Barišić koji se želi vratiti na Pecaru. No, prije razgovora o povratku mora razriješiti odnose sa splitskim klubom u koji je otišao prije dvije godine iz Širokog Brijega, no nikada nije dobio pravu priliku, a prošlog ljeta trener Krasimir Balakov ga je otpisao. Široki Brijeg će se do kraja tjedna pripremati u vlastitom klupskom kampu na Mostarskom blatu, a onda će otići na Kupres, gdje će ostati do 1. srpnja i vratiti se kući na zimus otkazani turnir "Gojko Šušak" na kojemu će nastupiti hrvatski prvoligaši Split i Zadar, te premijerligaši BiH GOŠK i Široki Brijeg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2012. u 21:41
    krešo kordić, znam ga još iz zadra, živio je u apartmanu od frenda i onda kad je odlazio iz zadra, ostala mu je u sobi kazeta od DJ Krmka, hitovi u disko ritmu.. haha kakav kralj :P
    Obrisan korisnik