Nogomet

De Rossi: "Bila bi šteta da smo ispali, naš nogomet je slabiji samo od španjolskog"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 25.06.2012.
De Rossi: "Bila bi šteta da smo ispali, naš nogomet je slabiji samo od španjolskog"
Foto: EPA

Talijani su udarcima s bijele točke osigurali plasman u polufinale Europskog prvenstva. Titulu tragičara izbjegao je Riccardo Montolivo, a Daniele de Rossi najavljuje hrabar pohod na Nijemce...

Nakon 120 minuta bez pogodaka, promašaji Ashleyja Younga i Ashleyja Colea omogućili su Alessandru Diamantiju da stavi "točku na i" i pošalje Azzurre na noge Njemačkoj, u borbu za finale europske smotre u Poljskoj i Ukrajini.

"Bila bi stvarno šteta da smo ispali. Nastavljamo igrati nogomet s kojim smo počeli prije dvije godine, naš nogomet koji je slabiji samo od španjolskog. Ide nam sjajno, a protiv Engleske smo se itekako žrtvovali te pokazali momčadski duh i koncentraciju", konstatirao je Daniele de Rossi, jedan od ključnih ljudi talijanskog izbornika Cesarea Prandellija, koji je pokazao kako može pokrivati više pozicija u momčadi.

De Rossi se prisjetio i svog izvanrednog udarca sa samog početka utakmice, koji je odsjeo na vratnici: "Nedostajalo mi je malo sreće. S obzirom na putanju, mislio sam da će ući u mrežu. Bio bih sretniji da sam pogodio i tako nam donio pobjedu, ali slavlje je i ovako nevjerojatno. S obzirom na prikazanu igru, morali smo pobijediti".

No, moglo je sve završiti i drugačije po Italiju, pogotovo nakon što je Riccardo Montolivo promašio cijeli gol s 11 metara.

"Konačna pobjeda mi je veliko olakšanje, osjećao sam se užasno nakon promašaja. Bilo mi je teško, ali srećom je sve dobro završilo zato što imamo Buffona na vratima. Naša je pobjeda sasvim zaslužena, napadali smo i samo nismo realizirali prilike. Bilo bi okrutno da smo ispali na jedanaesterce, a bit ćemo spremni za Njemačku", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 21:18
    S obzirom da velika većina govori o tome kako su Englezi dno dna, onda ne vidim baš toliku snagu talijana s obzirom da uz evidentnu premoć nisu to uspjeli konkretizirati u 120 minuta. Njemačka će dati sve odgovore koliko oni zapravo vrijede.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 13:42
    Istina jedino su talijnani pružili kakav takav otpor špajnolcima čak im i loptu sakrili,sad tek vidim kako su naši igrali odlično sa još boljim talijanima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 13:37
    da još ovo dodam, vidjelo se protiv nas u drugom poluvremenu kako su Talijani pali čim im je protivnik fizički bolje pripremljen...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 13:15
    ispast će protiv Njemaca, nemaju šanse im fizički parirati... Njemci imaju 2 dana više za odmor, pol sata manje su odigrali plus im je radi rotacija u zadnjoj tekmi momčad svježija...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 12:52
    Nisam vjerovao da Talijani mogu igrati ovako. Nevjerovatno su kompaktni, imaju sjajnu tranziciju, a pritom su i veoma ofanzivni i svaka im cast no na njihovu zalost u polufinalu ih ceka Njemacki stroj bez milosti.
    Obrisan korisnik