Nogomet

Walcott: "Okrutan način za ispadanje, ali Ashleyji su snažni i vratit će se"

Ante Zovko • ponedjeljak, 25.06.2012.
Walcott: "Okrutan način za ispadanje, ali Ashleyji su snažni i vratit će se"
Foto: EPA

Engleski reprezentativci vjeruju da mogu izvući vrijedne pouke iz ispadanja nakon jedanaesteraca od Italije u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Iako je Italija imala više od 30 udaraca prema vratima Joea Harta, Engleska se znala obraniti sve do isteka 120. minute, ali je, kao mnogo puta kroz povijest, morala oprostiti se od turnira nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

Na kraju dana tragičari su postali Ashley Young i Ashley Cole. Krilni napadač Manchester Uniteda Young promašio je cijeli okvir, a branič Chelseaja Cole uputio je slabašan udarac koji je pokupio Gianluigi Buffon.

Arsenalov napadač Theo Walcott smatra da to neće previše pogoditi dva njegova suigrača iz reprezentacije: "Jako je okrutno na ovaj način oprostiti se od natjecanja, ali netko je morao ispasti i sreća nije bila na našoj strani. Dva Ashleyja dovoljno su snažna momka da se vrate od ovoga. Suigrači će biti uz njih. To su dva gotovo najiskusnija igrača u svlačionici i vratit će se kao još bolji igrači. Be brinem se za to."

Ispadanje protiv dominantne Italije još je jedna pouka uoči novih izazova, poručio je 23-godišnji Walcott: "Moramo gledati naprijed. Budućnost će biti svijetla, siguran sam. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo bit će teške. Moramo naučiti neke lekcije iz ove utakmice jer je to važno za mlade igrače, a ja sam jedan od njih."

Joleon Lescott s Johnom Terryjem činio je engleski stoperski par na Europskom prvenstvu. Branič Manchester Cityja ponudio je razloge za optimizam:

"Razočarani smo, ali smo pokazali napredak i dosta ponosa i strasti. Svaki navijač Engleske želi to vidjeti u našim predstavama, a mi smo to pokazali. Možemo biti jako zadovoljni našim izvedbama, borili smo se snažno u nekim trenucima pod pritiskom i pokazali dosta ponosa."

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 08:34
    nek se pokriju usima preko glave, nisu napravili nista na velikim natjecanjima zadnjih 15-ak godina, a uvijek su uvjereni da su najbolji i jedini. Arogancija i prenapuhanost bez pokrica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 23:49
    Englezi kanta od ekipe, sramota za takva imena i reprezentaciju da ne pruze ama bas nista ni na jednom velikom natjecanju.. Kvazi najaca liga , u kojoj igraju svi dobro osim engleza¨¨¨!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2012. u 23:05
    ovaj wenger je u dusi englez cini mi se al dobro so obzirom koliko je vremena tamo
    Obrisan korisnik