Nogomet

Casillas: "Niti u jednom trenutku nismo kalkulirali protiv Hrvatske"

Borna Rupnik • nedjelja, 01.07.2012.
Casillas: "Niti u jednom trenutku nismo kalkulirali protiv Hrvatske"
Foto: EPA

Iker Casillas i Gianluigi Buffon, ponajbolji vratari svijeta, susret će se u nedjelju u Kijevu u finalu Europskog prvenstva, a obojica su se uoči tog ogleda prisjetila i situacije iz skupine u kojoj je ulogu igrala i Hrvatska...

Kapetanske će vrpce u kijevskom finalu europske smotre u Poljskoj i Ukrajini nositi vratari, Iker Casillas i Gianluigi Buffon, koji su ujedno i među najčvršćim karikama svojih momčadi. Jedan od njih podići će trofej prvaka Europe.

Španjolska i Italija u skupini su igrale i protiv Hrvatske, a rasplet je bio takav da je remi Hrvata i Španjolaca 2:2, 3:3 ili više izbacivao Azzurre iz daljnjeg natjecanja.

"Želim odati priznanje Španjolskoj. Odigrali su pošteno i nisu remizirali s Hrvatskom kako bi nas izbacili iz natjecanja", poručio je talijanski reprezentativac Buffon prije novog okršaja s Furijom.

Iker Casillas s Furijom lovi treći uzastopni naslov na velikim natjecanjima, a o dvoboju s Hrvatskom kaže: "Niti u jednom trenutku nismo kalkulirali protiv Hrvatske i tražili 2:2".

"Profesionalci smo, željeli smo pobjedu. Imali smo teških trenutaka, ali to nam je bio jedini cilj. Igramo časno", zaključio je čuvar mreže Real Madrida.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 19:26
    kako me nerviraju ovakve izjave ko hvala spanjolcima sto nisu remizirali a spanjolci tu utakmicu uopce nisu imali u svojoj kontroli mogu reci niti jedne minute,mogli su svaki tren prvo oni izletit iz grupe a sad se tu kurce sa izjavama a talijani isto koda nisu gledali tu utakmicu a vjerojatno i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik