Nogomet

Iniesta: "Ovo će biti nemoguće ponoviti, bilo je izvanredno"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.07.2012.
Iniesta: "Ovo će biti nemoguće ponoviti, bilo je izvanredno"
Foto: EPA

Andres Iniesta i Juan Mata nisu skrivali svoju sreću nakon obranjenog naslova prvaka Europe. Svjesni su da su ostavili vrlo dubok trag u povijesnim knjigama...

"Učinili smo nešto jedinstveno, čarobno. Ovo će biti nemoguće ponoviti, stoga uživam u trenutku", izjavio je Andres Iniesta, član Barcelone i španjolske reprezentacije nakon uvjerljive pobjede protiv Italije u finalu Europskog prvenstva.

Iniesta se slaže da je finale bilo odlučeno već nakon drugog pogotka, koji je bio djelo Albe nekoliko minuta prije odlaska na odmor.

"Odigrali smo jako dobro. Bili smo agresivni, napadali i postigli dva pogotka već u prvom poluvremenu. Jednom kada je Italija ostala s desetoricom na terenu, sve je postalo još lakše. Bilo je izvanredno", kaže.

Juan Mata ušao je u igru u samoj završnici susreta, no stigao se upisati u strijelce. Postavio je konačnih 4:0 na asistenciju suigrača Torresa.

"Sada je vrijeme za uživanje, no nadamo se da možemo ponoviti slavlje već u Brazilu. Ne mogu opisati koliko sam sretan zbog titule i postignutog pogotka, nisam mogao tražiti više", rekao je.

Mata je priznao da su se Španjolci tijekom turnira bili zapitali jesu li protivnici napokon pronašli lijek za njihovu igru.

"Posebno smo zadovoljni što smo u finalu zabili četiri gola, to nije uobičajeno. Pomogla nam je i ozljeda Motte, ali bili smo dobri i bez toga. Lakše nam je bilo igrati protiv Italije, koja je pokušala igrati napadački, nego protiv nekih drugih momčadi. To nam odgovara i čini utakmice atraktivnijima. Ne bih rekao da smo u proteklim utakmicama sumnjali u sebe, ali počeli smo razmišljati da su protivnici pronašli formulu za Španjolsku. Srećom, u finalu to nije bio slučaj", zaključio je Mata.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 13:11
    to su veliki trenuci i veliki doživljaji i za ljubitelje nogometa kad se obaraju i postavljaju novi rekordi
    Obrisan korisnik