Nogomet

"Španjolska je podsjetila cijeli svijet kako je nogomet - igra, i ušla u legendu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.07.2012.
"Španjolska je podsjetila cijeli svijet kako je nogomet - igra, i ušla u legendu"
Foto: EPA

Španjolski i talijanski mediji složni su u ocjeni da je Del Bosqueova momčad u Kijevu ušla u legendu. Španjolci nižu hvalospjeve, a Talijani su mogli samo priznati premoć...

"Španjolska je ispisala povijest. Razbijanjem Italije upotpunjena je nikad prije ostvarena trilogija naslova", pisala je španjolska Marca nakon velike pobjede Furije u Kijevu nad Azzurrima.

Dotaknuli su se i Italije: "Italiji je baš sve pošlo po krivu. Osim što su naletjeli na najbolju moguću Španjolsku, nakon ozljede Motte morali su još i igrati s desetoricom". Marca zaključuje i kako je ova "španjolska dinastija" u nedjelju postala "najbolja reprezentacija u povijesti".

AS je poručio kako je "Španjolska ušla u legendu. Čarobna predstava protiv Italija, uz majstorsku partiju Xavija koju su podržali svi ostali".

Španjolska je učinila ono što još nikome nije pošlo za rukom. "I to bez muke", dodaje se u tekstu, "što je najveći pothvat ove impresivne momčadi koja se uspela do nebesa. Igrala je bez straha i podsjetila cijeli svijet kako je nogomet - igra".

Ono što je Španjolska postigla u Kijevu dostupno je samo "nogometnim bogovima", piše El Mundo Deportivo. "Najbolja generacija u povijesti postigla je nevjerojatan uspjeh pomoću izvanrednog nogometa made in Barcelona".

Talijani su očekivano razočarani, no svjesni da protiv ovakve Španjolske, pogotovo uz nedaće s ozljedama, nisu mnogo toga ni mogli.

"Svjetski prvaci dominirali su protiv Azzurra", konstatirala je La Gazzetta dello Sport, "a talijanski se san ugasio pred nepobjedivom nogometnom vojskom, koja je izborila ulazak u legendu".

"Italija se morala nakloniti Španjolskoj. Azzurri su poniženi i nikada zapravo nisu ni bili u utakmici", smatra Corriere della Sera, dodajući kako su Talijani, ako ništa drugo, "barem bili svjedoci nečeg povijesnog".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 00:00
    Vamos Espana
    Obrisan korisnik