Nogomet

Disciplinski postupak protiv četvorice reprezentativaca Francuske

Igor Šestak • srijeda, 04.07.2012.
Disciplinski postupak protiv četvorice reprezentativaca Francuske
Foto: EPA

Nastavljaju se problemi u Francuskom nogometnom savezu. Iako reprezentacija na Euru u Poljskoj i Ukrajini nije doživjela debakl poput onog na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, ponovno su nakon velikog natjecanja ostali repovi zbog nedoličnog ponašanja reprezentativaca. Četvorica od njih će svoje postupke morati obrazložiti Disciplinskoj komisiji.

Samir Nasri, Jeremy Menez, Hatem Ben Arfa i Yann M'Villa mogli bi se suočiti s kaznama od strane Francuskog nogometnog saveza zbog nedoličnog ponašanja na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, najavio je predsjednik saveza Noel Le Graet.

Samir Nasri se našao u sukobu s novinarom, a Jeremy Menez s kapetanom Hugom Llorisom nakon utakmice sa Španjolskom. Hatem Ben Arfa se sukobio sa sada već bivšim izbornikom Laurentom Blancom, dok je Yann M'Villa odbio rukovanje s Blancom nakon izmjene u susretu sa Španjolskom.

Predsjednik saveza je za sada "zamrznuo" individualne novčane nagrade igračima, a spomenutu četvoricu je uputio Disciplinskoj komisiji. "Četiri igrača se moraju pojaviti pred Disciplinskom komisijom. Po prirodi ne volim kažnjavati niti donositi nagle zaključke, ali ovi igrači bi trebali biti kažnjeni ili sankcionirani. I ne želim da se od njih stvaraju žrtve jer oni to nisu", izjavio je Le Graet.

Francuzi tako ni na Euru nisu izdržali bez međusobnih sukoba i previranja, iako rezultat ovoga puta nije bio loš kao u Južnoafričkoj Republici prije dvije godine. Francuzi su tada u skupini osvojili samo jedan bod, a zbog lošeg ponašanja i bojkota kažnjeni su svi igrači. Ispadanje u četvrtfinalu Eura od kasnijih prvaka nikako se ne može smatrati lošim rezultatom, ali su igrači ponovno iskočili iz uobičajenih normi ponašanja. Klupu je već napustio Laurent Blanc, a na savezu je na mu što prije pronađe zamjenu jer su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu pred vratima.

Kao glavni kandidat iskočio je Didier Deschamps, bivši trener Marseillea. Prema riječima predsjednika saveza Deschamps nije odbio posao izbornika, ali je zatražio vremensku odgodu kako bi donio odluku.

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 03:10
    Svake godine neko novo sranje stim antipatičnim Francuzima, dao bog da se ni nekvalificirali na SP u Brazil !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 23:19
    tko bi pametan nakon ovakvih događanja na dva uzastopna prvenstva išao preuzimati tu repku
    Obrisan korisnik