Nogomet

Krstičević: "Igrači su svjesni delikatne financijske situacije, stoga je prolaz imperativ"

Mišo Gulić • srijeda, 25.07.2012.
Krstičević: "Igrači su svjesni delikatne financijske situacije, stoga je prolaz imperativ"
Foto: Aldo Šuran

Hajduk je stigao u latvijsku Rigu gdje će u četvrtak braniti prednost od 2:0 ostvarenu u prvom susretu na Poljudu, a prve dojmove nakon dolaska dao je i trener Bijelih Mišo Krstičević...

Splićani su u Latviju sletjeli u poslijepodnevnim satima, a već iste večeri medijima se obratio i splitski strateg Mišo Krstičević te istaknuo kako je prolazak u ovoj delikatnoj financijskoj situaciji itekako imperativ.

Cilj Bijelih je u svakom slučaju brzo postizanje zgoditka, što bi definitivno prelomilo utakmicu i riješilo pitanje koji će se klub suprotstaviti milanskom Interu u trećem kvalifikacijskom kolu.

Trener Hajduka je svjestan očekivanja i ne bježi od činjenice da bi neprolazak bio veliki neuspjeh: "Očekivanja su da potvrdimo pobjedu i rezultat iz Splita. U ovoj delikatnoj situaciji moramo ostvariti maksimalno povoljan rezultat koji će nas odvesti u narednu fazu natjecanja."

"Svi igrači su spremni, nema srećom ozlijeđenih i vjerujem da će svi pružiti svoj maksimum na utakmici. Momčad je duboko svjesna velike odgovornosti upravo zbog financijske situacije, stoga u utakmicu svi zajedno moramo uči s velikim respektom. Moramo klubu omogućiti značajnu financijsku injekciju u utakmicama protiv Splita i Intera", istaknuo je trener Hajduka.

Osvrnuo se Krstičević i na bod osvojen u Puli te izrazio uvjerenje da će isti pristup njegovi igrači imati i u Rigi: "Gostovanje kod Istre je svima teško, pa tako i Hajduku. Mi smo i tamo pružili svoj maksimum, a siguran sam da ćemo i sutra potvrditi to htijenje, zalaganje i volju."

Vjeru u prolaz ima i trener latvijskog prvoligaša Marians Pahars koji se nada brzom golu svoje momčadi: "Naravno da vjerujemo u prolaz, cilj nam je brzo postići zgoditak, a tad će sve biti moguće."

"Očekujem utakmicu sličnu onoj u Splitu, Hajduku ćemo prepustiti inicijativu, ali ćemo biti opasniji prema naprijed. Vjerujem da možemo igrati protiv Intera, ali smo svjesni kako to neće biti nimalo lagan zadatak. Ako Hajduk postigne zgoditak, ruku na srce, pobjednik će biti odlučen. No, nama eventualna pobjeda nije jedini cilj. Ove dvije utakmice s Hajdukom su golemo iskustvo za moje igrače", dodao je za kraj Pahars.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crovitlaci26.07.2012. u 08:18
    Ajmo bijeli!
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik26.07.2012. u 00:09
    pamet u glavu i čuvati rezultat. Ne vjerujem da nam Skonto može dat 2 gola.........
    Obrisan korisnik
  • Lucky number 1325.07.2012. u 23:09
    Miši savjetujem da se ostavi priče o financijama. Njegovo je da ovu dicu učini igračima a lovu će onda ako Bog da oni već negdi zaradit. Kad je teško triba se svak držat svog posla. A ne da predsjednik priča o igri a trener o financijama. SRETNO!
    Lucky number 13
  • Obrisan korisnik25.07.2012. u 23:09
    mislim da će ostati 0:0. riječ je o 2 nedorečene momčadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2012. u 21:46
    pobjeda za koliki toliki + koeficijentu.... teško da će se protiv intera moći bilo što isposlovati, a ni prošle godine se ništa nije zaradilo po tom pitanju!
    Obrisan korisnik