Košarka

Stipčević: "Bili smo prava klapa i to nam je pomoglo da dobijemo tijesne utakmice"

Branimir Korać • srijeda, 12.09.2012.
Stipčević: "Bili smo prava klapa i to nam je pomoglo da dobijemo tijesne utakmice"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon osme pobjede u kvalifikacijama za Eurobasket, hrvatski košarkaški reprezentativci su imali razloga za zadovoljstvo. Možda igra nije bila sjajna u posljednjem susretu, ali kvalifikacije su odrađene maksimalno...

Susret protiv Austrije zatvorio je kvalifikacijsku priču. S osam pobjeda u isto toliko susreta Hrvatska je izborila nastup na Eurobasketu u Sloveniji. U posljednjem susretu hrvatska reprezentacija nije izgledala najbolje, no pobjeda je upisana.

"Možda i naša najlošija utakmica za kraj ovih kvalifikacija, nismo bili maksimalno koncentrirani i u utakmicu smo ušli dosta opušteno. Tako smo im dozvolili da se raspucaju, uzmu neke napadačke skokove i odvedu utakmicu u egal", komentirao je Bogdanović za agenciju Priprema, pozor, sad.

Bogdanović je zadovoljan konačnim učinkom i unatoč ranom ispunjavanju cilja, odlaska na Eurobasket, naglašava kako je u glavama igrača ipak bio još jedan cilj.

"Kvalifikacije smo završili s 8-0 i iako smo stalno isticali da nam je cilj plasman na Europsko prvenstvo, svim nam je u glavama bilo da moramo ovo završiti bez poraza. Imali smo podršku u svakoj utakmici i nadam se da će i ubuduće tako biti, a mi ćemo se potruditi da nastavimo s pobjedama i dobrim igrama i tako ostavimo gledatelje uz sebe."

U Sloveniji očekuje puno bolji nastup nego na posljednjim europskim prvenstvima.

"Mislim da ćemo jedva dočekati početak Europskog prvenstva, to je Prvenstvo ove generacije, odigrali smo već dva-tri prvenstva na kojima nismo ništa napravili, nadam se da je sljedeće naše."

Zadovoljan je bio i Rok Stipčević koji se slaže s Bogdanovićem i smatra da Hrvatska neće biti prolaznik na Europskom prvenstvu naredne godine.

"Mislim da svi možemo biti zadovoljni i sretni s kvalifikacijskim ljetom i da smo napravili dobar posao pred predstojeće Europsko prvenstvo. Mislim da smo svima dali veliku dozu optimizma da Hrvatska neće biti samo jedna od ekipa na tom Eurobasketu već mislim da će igrati važnu ulogu."

Stipčević naglašava da danas više nema laganih protivnika i svaku pobjedu treba gledati kao vrijednu.

"Košarka se razvija i igra se u cijelom svijetu, danas je veliki broj kvalitetnih reprezentacija, svi igraju, svi treniraju, svuda ima kvalitetnih igrača, nema više podcjenjivanja. Ne može se više reći Finci, Šveđani, Estonci ne igraju košarku. Estonci su dobili Srbiju, Finci su do prošlog kola imali 6-0, tako da treba respektirat svakog."

"Kemija u momčadi je važna, a tih 8-0 pokazuje da smo bili klapa, odlično vođeni od strane stručnog stožera i da smo izgledali kao ekipa. To nam je i pomoglo da dobijemo neke teške utakmice u završnicama koje prije ne bi otišle na našu stranu", završio je Stipčević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 20:23
    Rok je fenomenalan igrač, uvidio je to i skaut od Armanija - Stevie Wonder.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 10:53
    jadni smomi kada godinama nemozemo proizvesti pravog playa, sve neki divljaci!!!
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina12.09.2012. u 17:49
    nije klapa pobijedila u Ukrajini nego individualnost Bogdanovića. skor od 8-0 je samo maska za naše osrednje predstave. bili smo u daleko najlakšoj skupini, a u 5 od 8 utakmica smo pobijedili s manje od 8 razlike. nije baš za neke hvalospjeve.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 16:58
    stipčević mi nebi igrao na kvartu a kamoli u repki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 14:01
    Tako treba biti i na EURU
    Obrisan korisnik