Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala, 26.09.2012, 15:30 h, Dunjkovec-Pretetinec, igralište Hrašćica, gledatelja: 1.500
Suci: Burilo, Grgić (Osijek), Pataki (Đakovo)
Nedelišće
Nedelišće
Danijel Jagec 97' (11m)
1:0(0:0, 0:0) Rijeka
Rijeka

Senzacija: Jagecov penal izbacio Rijeku iz Kupa!

Iz Dunjkovca-Pretetinca:Ivana Strahija • srijeda, 26.09.2012.
Senzacija: Jagecov penal izbacio Rijeku iz Kupa!
Foto: Ivana Strahija

Hrvatski nogometni kup igrao se i u Međimurju, trećeligaš Nedelišće dočekao je prvoligaša Rijeku i susret odveo u produžetke. U njima je odlučio penal Jageca, majstorski izveden, kojim je Nedelišće izbacilo Rijeku iz Kupa. Prvi je to puta u povijesti Nedelišća da je prošlo u osminu finala Hrvatskog kupa.

Nedelišće
Nedelišće
Rijeka
1
Nikola Posavec
4
Nino Pintarić
5
Željko Đukes
6
Mario Sečan
7
Franjo Pintarić
8
Danijel Jagec
(do 112')
15
Branko Perko
(do 94')
17
Neven Bujanić
19
Goran Međumurac
(do 117')
20
Ivan Jarić
25
Davor Piškor
Pričuvni igrači
14
Nino Vizinger
94'
9
Manuel Marčec
112'
10
Filip Topolnjak
117'
Trener
Dražen Novak
28
(do 106')
30
(do 76')
88
(do 70')
Pričuvni igrači
Trener
Elvis Scoria

Na međi između Dunjkovca i Pretetinca smjestio se privremeni dom hrvatskog trećeligaša Nedelišća. Taj je klub, dugogodišnji član 3. HNL u njenim različitim izdanjima, dočekao naime Rijeku na igralištu Međimurca, županijskog prvoligaša, pošto su Trate, legendarni dom Nedelišćana, pred par godina pretvorene u Nacionalni gimnastički centar, iz kojeg je 2008. po pekinško olimpijsko srebro krenuo Filip Ude.

Nove Trate od tada su u izgradnji, a kad će točno Nedeliće na tom novom igralištu zaigrati, ne zna se, nadaju se već na proljeće. Bilo kako bilo, u svojim redovima Nedelišćani imaju par bivših prvoligaških igrača, poput Franje Pintarića, Gorana Međumurca i Davora Piškora.

Riječani su pak u goste stigli u dosta izmijenjenom sastavu, s četvoricom igrača koji nisu igrali protiv Dinama. Tako je umjesto ozlijeđenog Neretljaka zaigrao Marić, umjesto Čavala koji je bio operiran u prvih 11 bio je Vannucci, Benko se odmarao pa je mjesto dobio Čulina, a Brezovec je odradio kartone pa se vratio u ekipu umjesto Močinića.

U prvih desetak minuta na igralištu Hrašćica bez prigoda, ali je uzbuđenje gledatelja izazvao duel Brezovca i Bujanića, iz kojeg je potonji izašao s puknutom arkadom te je proveo jedno vrijeme u kolima hitne pomoći. Brzo su ga međutim vrijedni medicinari pokrpali te se vratio u igru.

U ostatku prvog dijela svega par spomena vrijednih akcija. U devetoj minuti domaći navijači ponadali su se Jagecovoj "specijalki", slobodnjaku s tridesetak metara, no živi zid Riječana dobro je odradio svoj posao. Dvije minute kasnije odgovara Brezovec pokušajem iz daljine, no Posavec brani, a u 17. minuti je Pintarić odigrao za Piškora, ali i riječki vratar Lisjak zna svoj posao.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

29. minuta donijela je stopostotnu priliku za domaće, Međumurac je nabacio za Bujanića, koji se sam našao pred golmanom Rijeke, ne predugo se namještao pa se gostujuća obrana stigla vratiti i počistiti situaciju. Svoj je pokušaj imao i Cesarec, no Posavec je paradom sačuvao mrežu Nedelišća netaknutu.

U drugom poluvremenu, još manje prigoda. U 56. minuti Čulina je pucao s ruba šesnaesterca, pored gola, a u 77. minuti su domaći imali korner. No, ni jedna momčad nije imala ni jednu izrađenu akciju iz koje bi potencijalno pao gol, pa je utakmica otišla u produžetke.

I dok su svi već gledali na sat i razgovarali o tome tko će pucati jedanaesterce nakon produžetaka, Benko je srušio Piškora u gostujućih 16 metara, a sudac Burilo pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Jagec, koji je postavio 1:0 u 97. minuti, poslavši loptu u jednu, a Lisjaka u drugu stranu.

Odmah potom, umjesto da je pritisnula Rijeka, susret je mogao biti definitivno riješen za Nedelišće. Piškor je proigrao Međumurca, a on umjesto da iskoristi priliku oči u oči s Lisjakom puca ravno u riječkog čuvara mreže. Na drugoj strani igrališta potom jednako dobru priliku nije iskoristio Čulina, kojeg nije ometala ni domaća obrana, ni istrčali vratar, ali je poslao loptu pored gola Nedelišća.

Titulu igrača utakmice zavrijedio je pod kraj prvog produžetka domaći vratar Posavec, koji je skinuo opasni šut Benka. U drugom produžetku par dvojbenih sudačkih odluka na štetu domaćih, ali onda i drugi žuti karton, samim time i crveni, za gostujućeg Močinića, a nastradao je opet Bujanić.

Samu završnicu je tako Rijeka odigrala s igračem manje, ali je mogla izjednačiti, no iz slobodnjaka Kreilach ne puca nego namješta loptu za Benka, a on s linije 16 metara nije precizan.

Time je završen susret u Dunjkovcu- Pretetincu, Nedelišće je došlo do povijesnog uspjeha, prošavši po prvi puta u osminu finala Kupa.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Vrsar0:3Dinamo
Gorica3:0Inter-Zaprešić
Lokomotiva4:2Segesta
Zelina3:0Karlovac 1919
Slunj0:4Hajduk
Libertas3:0Varaždin
Zrinski0:4Zagreb
Vinodol0:2Cibalia
Novalja0:1Osijek
Ivančica1:2Slaven Belupo
GOŠK Dubrovnik4:3 **Šibenik
Nedelišće1:0 *Rijeka
Koprivnica2:1 *Pomorac
Višnjevac1:2Istra 1961
Zadar2:0Konavljanin
Split5:1Zagora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2012. u 23:11
    nema zime za rijeku, legitimni nasljednik elvisa scorie - ante miše je slobodan.
    Obrisan korisnik
  • Septimus26.09.2012. u 22:43
    Ivana, u koju stranu je Jagec poslao loptu?
    Septimus
  • ronny198726.09.2012. u 22:24
    jbt nedelišće mjenjalo prvi put tek u 94. minuti, a ne vjerujem da dečki treniraju više od triput tjedno! večeras će se napit i onda spavat vjerojatno do nedjelje hehe. svaka čast dečkima!
    ronny1987
  • Obrisan korisnik26.09.2012. u 21:43
    Nije da branim Sammira,ali di je sad Benko,najbolji igrač na svijetu.Koliko god da je Sammir loš igrač,za Benka je izmislio nogomet,može mu samo čistit kopačke.Šta nije pokazao sad da je bolji od Sammira,na uvijek nezgodnom terenu u Nedelišću gdje su samo najbolji odnosili bodove.
    Obrisan korisnik
  • maniacx26.09.2012. u 21:01
    hahahahahahahahahahahahahah
    maniacx