Rukomet

Goluža: "Borbenost, želja, htijenje i trčanje svih 60 minuta, isplatili su se."

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • subota, 29.09.2012.
Goluža: "Borbenost, želja, htijenje i trčanje svih 60 minuta, isplatili su se."
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba odlično su otvorili novu sezonu Lige prvaka. svladali su mađarski Pick Szeged s tri pogotka viška, iako konačni rezultat ne otkriva kako su Zagrebaš bili dominantan suparnik čitavu utakmicu i kako su sigurnom, rastrčanom igrom slomili suparnika još u prvom dijelu.

Croatia osiguranje Zagreb s 30:27 svladalo je mađarski Pick Szeged, a nakon odlične igre protivnik nije imao šansi za pozitivan rezultat. prepoznao je to i trener domaćih Slavko Goluža, odmah nakon utakmice:

"Čestitke mojim igračima na važnoj pobjedi, a veliko hvala i publici, koja je u velikom broju stigla u dvoranu da pruži podršku ovoj mladoj ekipi."

Protivnik je bio ozbiljan , oni su dva dana ranije došli u Zagreb kako bi se u potpunosti spremili za susret. No , iako je bilo nervoze, nisam sumnjao u svoje igrače. Otvorili smo utakmicu na najbolji mogući način, baš onako kako smo priželjkivali, a zabijali smo lagane golove, realizirali brze kontre. Dobro smo snimili protivnika," zaključio je strateg Zagrebaša.

Goluža se osvrnuo i na igru protivnika: "Uz dužno poštovanje, nisu nas niti iznenadili niti nadigrali niti u jednom segmentu igre."

Kakav bi Goluža bio trener kada ne bi nekim stvarima bio i nezadovoljan: "Nije ipak sve štimalo kako treba. Bio sam u jednom trenutku jako ljut na Šprema, kada je zapucao jednu kontru, a mogli smo u završnici u potpunosti slomiti volju protivnika, kao i jednim nepromišljenim isključenjem Sršena, gdje smo imali problema u obrani nakon toga. Sve takve stvari moramo popraviti."

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

"Szeged nije iskoristio te prilike, ali doći će Barcelona ili netko drugi, a oni će nas kazniti. Moramo nastaviti s radom, ovo pobjeda ne smije nas dignuti u nebesa," racionalno je zaključio trener.

Goluža je za kraj naglasio jednu važnu stvar: "Borbenost, želja, htijenje i trčanje svih 60 minuta isplatili su se."

Trener gostiju Laszlo Skaliczki nije bio presretan rezultatom, a naglasio je kako ih je u potpunosti iznenadila mogućnost rukometaša CO Zagreba: "Čestitam Zagrebu na pobjedi. Iznenadili su nas svojom brzom i poletnom igrom. Nismo se snašli, a već smo bili u velikom zaostatku."

"Znali smo koja su njihova najbolja oružja, ali jednostavno se nismo uspjeli obraniti. Bili smo nesigurni, previše smo griješili i mogli smo, ali i morali puno bolje odigrati, jer probleme nam je radio Špiler, a nismo im uspjeli zaustaviti pivote. Moramo samo nastaviti s radom, nadam se kako ćemo biti bolji u ostalim utakmicama."

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kadetten23:33Barcelona
RK Zagreb30:27OTP Bank Pick Szeged
Füchse Berlin29:25Dinamo Minsk
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2012. u 22:48
    ako Goluža nastavi ovako, pojesti ću cipelu... jer nisam očekivao ovakve njegove rezultate - niti sa repkom, a niti sa Zagrebom. Iako je još rano za davati veći sud, puno je bolji nego što su to prvi njegovi rezultati sugerirali. Neka ovako samo nastavi... čestitke Goluži i dečkima na pobjedi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • burek198329.09.2012. u 22:06
    ima tu dobre djece...samo rada rad rad...ovo je odlična generacija.Mlada ekipa puno oscilacija. mali Ivić na golu je čudo...Skoko radilica...Stepančić ima top...jos je Mandalić ostao dužan danas...
    burek1983
  • nido29.09.2012. u 21:50
    Bravo, jako je vazan ovako dobar start. Oscilacije i padovi, normalno za mladu ekipu i ne mogu drugacije... Sve u svemu moglo bi biti ovo pomladivanje bez bolova :-)))
    nido
  • Obrisan korisnik29.09.2012. u 21:29
    a i ovo se danas igralo, salim se, tko normalan stavi utakmicu u isto vrijeme kao derbi??? tko??? ej mozete birati termin od srijede do nedjelje i vi ovako
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2012. u 21:23
    Ako se svi ti čimbenici ostvare onda to uglavnom bude nagrađeno dorim rezultatom i uspjehom
    Obrisan korisnik