Rukomet

U Minsku protiv Dinama Zagrebaši nastavljaju gdje su stali sa Szegedom

Damir Žbulj • četvrtak, 04.10.2012.
U Minsku protiv Dinama Zagrebaši nastavljaju gdje su stali sa Szegedom
Foto: Kristijan Komarica

Pred rukometašima Croatia osiguranje Zagreba novi je europski ispit. Nakon sigurne i uvjerljive pobjede nad mađarskim Pick Szegedom nove bodove u Ligi prvaka tražit će na gostovanju u Bjelorusiji, gdje ih u drugom kolu dočekuje Dinamo iz Minska.

Croatia osiguranje Zagreb i više nego uspješno otvorilo je novu europsku sezonu. Mlada i poletna ekipa pokazala je sve svoje prednosti i lakoćom se obračunala protiv protivnika koji im se nije znao suprotstaviti na najbolji mogući način.

Dobar posao odrađen je u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, no, sada će efikasnu igru trebati pokazati i na teškom i dalekom gostovanju, protiv ekipe koja je sigurno veća nepoznanica od Mađara i za koju se bilo puno teže pripremiti.

Zagrebaše su u prvoj europskoj utakmici predvodili mladi Šprem sa šest pogodaka, koji je odradio i dobar obrambeni posao te iskusni Špiler, koji je s pet pogodaka, ali i dobrom organizacijom bio glavna napadačka snaga na protivnički postavljeni napad. Svoj doprinos u prvom kolu dali su i starosjedioci, Horvat Stepančić i Josip Valčić, ali i novaci Skoko te Matić.

Za novo slavlja bit će potrebna identična napadačka raznovrsnost, kao i izuzetna koncentracija u obrani, jer Dinamo je pokazao kako nije bezazlena ekipa. Ravnopravno se gotovo čitavu utakmicu borio u Berlinu s Füchseom, da bi na kraju upisao poraz od samo četiri pogotka zaostatka, iako su im mnogi predviđali i više nego uvjerljiv poraz od Lisica.

O važnosti susreta, ali i ozbiljnosti protivnika progovorio je trener CO Zagreba Slavko Goluža: "U Minsku nas očekuje nova, jako zahtjevna utakmica. Riječ je o momčadi koja igra čvrstu, agresivnu 5-1 ili 4-2 obranu, a ponekad čak znaju prebaciti u 3-3 varijantu obrane. Spremali smo se posljednjih dana za sve njihove taktičke zamisli, ali prvenstveno ćemo misliti o sebi i parirat ćemo im našom čvrstom obranom i 60-minutnim trkom po terenu."

Prošle sezone Dinamo je dogurao do četvrtfinala Kupa EHF-a, gdje ih je izbacio njemački Göppingen, ali tek nakon što je nadoknadio poraz iz prvog susreta na gostovanju u Bjelorusiji. U Ligu prvaka ove sezone ušli su preko turskog Bešiktaša te su pokazali kako su ozbiljna i neugodna ekipa, pogotovo ako se prihvati njihov stil igre.

"Treba nam malo više discipline u napadu, jer ukoliko ćemo griješiti na desetak metara, znat će nas vrlo dobro iskontrirati. Ukoliko ih ograničimo da nas napadaju na našu postavljenu obranu, mislim da nemaju velikih šansi protiv nas," uvjeren je strateg Zagrebaša Slavko Goluža.

U njihovom sastavu nema poznatih rukometnih imena. Odnosno ima, igra za njih Rutenka, ali nije to legendarni Sjarhej nego Dzianis, solidno 26-godišnje desno krilo. Rus Pavel Atman i Crnogorac Vasko Ševaljević zabili su svaki po pet pogodaka u Berlinu te će sigurno na njih trebati obratiti posebnu pozornost, a dobar im je i pivot Babićev, koji je na otvaranju Lige prvaka zabio četiri pogotka.

Rukometaši CO Zagreba nisu imali do sada prilike odmjeriti snage s ovim bjeloruskim predstavnikom i sigurno da je protivnik lagana nepoznanica. Možda je i dobra stvar što je pritisak pobjede na leđima domaćina, što bi igrači hrvatskog prvaka možda mogli iskoristiti na terenu, odigrati rasterećeno, ali koncentrirano, čvrsto i borbeno.

Pomlađeni Zagrebaši teško da će u gostima kod bilo koje ekipe ove sezone biti favoriti, no, Minsk je mjesto gdje se moraju potražiti bodovi. Borba za prva četiri mjesta i ulazak u knockout fazu bit će izuzetno teška i neizvjesna, međutim, slavljem u dalekoj Bjelorusiji potvrdila bi se važna pobjeda iz Zagreba od prije nekoliko dana i dobilo dodatno samopouzdanje za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, gostovanje u Švicarskoj kod Kadetten Schaffhausena te domaći dvoboj s Barcelonom, za nešto malo više od 14 dana.

Liga prvaka, drugo kolo:
Dinamo Minsk - Croatia osiguranje Zagreb, 18.30 sati

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dinamo Minsk27:27RK Zagreb
Barcelona34:24Füchse Berlin
OTP Bank Pick Szeged30:29Kadetten
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 17:08
    Dinamo Minsk kao i bjelorusi posljednjih godina dosta ulažu u sportove najviše u nogomet i rukomet, tako da klub nije za odbaciti, ali naravno trebamo očekivat pobjedu Zagreba! Ajmo dečki.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 13:05
    ajmo dečki, samo hrabro! mislim da ih možete dobiti! slažem se s autorom teksta...minsk ali i švicarska su mjesta gdje moramo ići na pobjedu-pa kako bude!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 11:09
    ajmo dobit to
    Obrisan korisnik