Liga prvaka - Skupina D, 2. kolo, 04.10.2012, 18:30 h
Dinamo Minsk
Dinamo Minsk 27:27(14:11) RK Zagreb
RK Zagreb

U utakmici punoj uspona i padova, Zagrebaši u Minsku kod Dinama odigrali bez pobjednika

Damir Žbulj • četvrtak, 04.10.2012.
U utakmici punoj uspona i padova, Zagrebaši u Minsku kod Dinama odigrali bez pobjednika
Foto: EPA

U susretu drugog kola rukometne Lige prvaka CO Zagreb gostovao je u Minsku kod Dinama i u nevjerojatnoj utakmici, punoj preokreta, gdje su Zagrebaši u prvom dijelu imali četiri pogotka viška, da bi u nastavku gubili i sa šest razlike, rezultat je na kraju bio poravnat. Završilo je 27:27, pogotkom domaćina u posljednjim sekundama dvoboja.

Dinamo Minsk - Croatia osiguranje Zagreb 27:27 (14:11)

Liga prvaka, drugo kolo
Minsk, gledatelja: 3200

Suci: Dennis Engkebolle Stenrand (DEN) / Anders Kaerlund Birch (DAN)

Dinamo Minsk: Atman 7, Šavaljević 6, Nikulenkau 3, Brouka 2, Ostrouško 2, Skopintsev 2, Stetsyura 2, Babičev 1, Onufryienko 1, Dz. Rutenka 1, Cepulis, Doroščuk, Khapal, Ševelev; Bogdanov, Mijatović (10 obrana)

Croatia osiguranje Zagreb: J. Valčić 6, Horvat 5, Stepančić 5, T. Valčić 3, Marić 2, Špiler 2, Šprem 2, Batinović 1, Skoko 1, Kaleb, Mandalinić, Matić, Matulić, Sršen; Kelentrić, Ivić (14 obrana).

Isključenja: Dinamo 6 minuta / CO Zagreb 2 minute

Sedmerci: Dinamo 3/4 / CO Zagreb 2/3

Nakon uvodne pobjede na domaćem terenu protiv mađarskog Pick Szegeda, rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u drugom kolu Lige prvaka gostovali su u Bjelorusiji, kod Dinama u Minsku.

Nakon slabijeg otvaranja i odlične sredine prvog dijela, u završnici poluvremena Zagrebaši su u potpunosti podbacili, dopustili protivniku seriju od šest uzastopnih pogodaka za vodstvo Dinama na odmoru od tri pogotka viška, bilo je 14:11.

U nastavku susreta domaćin je nastavio seriju, otišao i na plus šest. No, u dvoboju punom preokreta, nakon što je hrvatski prvak imao ponovno četiri pogotka razlike desetak minuta prije kraja, završnica propada Dinamu, za konačnih 27:27.

Trener Goluža nije mijenjao dobitnu kombinaciju iz prvog kola, u obrani se odlučio na 5-1, sa Špremom na prednjemu, dok su u napadu zaigrala braća Valčić i Stepančić na vanjskim pozicijama, Šprem i Horvat na krilima, Bojan Skoko na crti, dok je na vrata stao mladi Ivić, koji je i u ovom dvoboju u nekoliko navrata pokazao svoj potencijal.

Domaćin je krenuo bolje, zabili su Nikulenkau iz igre te Brouka sa sedam metara. Dinamo je pokretljivom obranom sigurno čuvao svoja vrata pa su Zagrebaši svoj prvi pogodak postigli tek u šestoj minuti, nakon solo prodora Josipa Valčića.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Ubrzo je rezultat poravnao Šprem, realiziravši jednu brzu kontru, a nakon izjednačenja u osmoj minuti na 3:3, još jednu kontru realizirao je Horvat, za prvo vodstvo hrvatskog prvaka na susretu (3:4).

Počeo je CO Zagreb bolje kombinirati u napadu, obrana je odrađivala sve trenerove zamisli pa je do 12. minute prednost narasla na dva, da bi Tonči Valčić, topovskim udarcem iz daljine, u 14. minuti prednost povisio na tri pogotka viška za Zagrebaše, a 4:7 na semaforu isprovociralo je domaćeg trenera Sergeja Bebeška da pozove minutu predaha i posloži redove svog sastava na bolji način.

Nije se do 20. minute puno toga promijenilo u igre, Zagrebaši su nakon kontre Horvata imali i četiri pogotka viška, međutim, ulaskom u posljednjih desetak minuta, pogotovo nakon isključenja Matića, krenula su kola hrvatskog prvaka nizbrdo. Uz dva uzastopna pogotka mlađeg Valčića činilo se kako će plus tri (8:11) biti dovoljno za mirno privođenje prvog poluvremena kraju, međutim, tada su Zagrebaši prestali igrati, nisi više zabili niti pogodak do odmora, a domaćin se u igri punoj pogrešaka na obje strane terena bolje snašao i u seriji golova okrenuo rezultat na svoju stranu.

Mrežu Ivića, koji je solidno u prvom poluvremenu obavio svoj posao i upisao sedam obrana, tresli su Skopintsev, Rus Atman zabio je svoj prvi pogodak u 25. minuti, Ševaljević je poravnao na 11:11, dok je Atman dvije minute prije kraja s vanjske pozicije Dinamo doveo do prednosti. CO Zagreb ostao je u tim minutama bez organizacije napada, vanjska linija ostala je bez ideja, a svaki pokušaj realizacije završio je promašajem. U posljednjim sekundama prvog dijela domaćin je još realizirao i sedmerac, za konačnih 14:11 nakon prvih 30 minuta.

Početak nastavka nije donio nikakve promjene na terenu. Dva loša napada CO Zagreba kažnjava domaćin golovima iz kontri, Horvat promašuje sedmerac nakon neuspješnog pokušaja lob udarca, a Dinamo do 35. minute odlazi na 17:11.

Bilo je to nevjerojatnih devet pogodaka u nizu bjeloruskog sastava, za velikih, ogromnih šest pogodaka viška domaćina.

Učinak igrača

U redovima Croatia osiguranje Zagreba vrhunski posao odradio je Filip Ivić na vratima, koji je obranio čak 14 lopti Dinamovih igrača. Najbolji strijelac bio je Josip Valčić sa šest postignutih pogodaka, dok su Horvat i Stepančić zabili svaki po pet. Kod domaćina, Rus Atman zabio je sedam golova, a Crnogorac Ševaljević dodao je šest. Domaći vratari upisali su deset obrana.

Tada Goluža mijenja obranu u 6-0, ulazak Domagoja Sršena pozitivno je djelovao na ekipu, koja je iz boljih defenzivnih reakcija ubrzo počela stizati prednost protivnika. Zabijali su i Špiler, Stepančić, dva puta siguran je bio stariji Valčić, a golom Horvata u 43. minuti, nakon uraganskih osam minuta Zagrebaša, rezultat je ponovno poravnat, bilo je 19:19.

Period dobre igre nastavio se i u narednim minutama, a golom Marića s crte u 48. minuti, nakon serije 10:3, Zagrebaši se vraćaju u prednost (20:21). hrvatski prvak nastavlja puniti protivničku mrežu, obrana je u tim minutama izgledala neprelazno, Ivić je nastavio s odličnom partijom pa su golovima Horvata sa sedam metara i Skoke iz kontre, Zagrebaši otišli na +4.

Međutim nije niti tu bio kraj uzbuđenjima. Ponovno slabiji period igre uzrokovao je topljenje prednosti, zadnjih pet minuta tri je razlike za CO Zagreb, no, serijom golova Dinama te šestim pogotkom Ševaljevića, rezultat je na ulazu u posljednju minutu ponovno poravnat, bilo je 26:26.

Nakon minute predaha Goluže, posljednji napad CO Zagreba realizirao je Josip Valčić, dok je za Dinamo, praktički sa zvukom sirene, Rus Atman uspio svladati Ivića, za konačnih 27:27.

U trećem kolu rukometaši Croatia osiguranje Zagreba putuju na još jedno gostovanje, ono u Švicarsku kod Kadetten Schaffhausena, dok će Dinamo iz Minska gostovati u Barceloni.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dinamo Minsk27:27RK Zagreb
Barcelona34:24Füchse Berlin
OTP Bank Pick Szeged30:29Kadetten
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 12:03
    Minsk je skoro pobijedio Berlince u gostima, znaci da nisu slaba ekipa.Zagreb ima sjajan potencijal, vidi se na mahove, kad igraju kao krsteni onda su nezaustavljivi ali jos dugo ce biti ovih crnih rupa jer premalo je iskusnih igraca a ovi klinci kad blokiraju, blokiraju.Prozivati Goluzu je pomalo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 11:57
    OK...nije loše, posebno što smo gubili sa 6 razlike! dečki su pokazali karakter! bravo momci! mali ivić i stepančić će biti IGRAČINE!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 23:16
    za početak dobar je i bod kad igraš s ovakvom nepoznanicom u rukometu. Ako budu domaće utakmice igrali na nivou pobjedit će vjerujem sve osim s Barcom koja je klasa tu će biti malo teže.
    Obrisan korisnik
  • nido04.10.2012. u 22:35
    Ah sta ces mlada je ekipa i prvi puta zajedno u ovoj postavi i ko nije spreman na oscilacije neka ne gleda. Treba im dati bar ovu sezonu neka se ustimaju i steknu iskustva a decki su talenti i bit ce od njih nesto sigurno!!!
    nido
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 22:24
    Ha ha ha slazewem se sa dylandog. nakon sto godina i ćorava koka ubode...vuče se po repki sramotno a momci koji zasluzuju bit tamo nisu.
    Obrisan korisnik