Rukomet

Goluža: "Pokazali karakter u preokretu, ali smo brzopleto ispustili pobjedu"

Damir Žbulj • četvrtak, 04.10.2012.
Goluža: "Pokazali karakter u preokretu, ali smo brzopleto ispustili pobjedu"
Foto: EPA

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba odigrali su iznimno uzbudljivu utakmicu na gostovanju u bjeloruskom Minsku kod Dinama. Susret u kojem je domaćin početkom nastavka imao šest golova viška, Zagrebaši su okrenuli u svoju korist, da bi u završnici utakmice, baš kao u završnici prvog dijela, ispustili stečenu prednost od četiri pogotka razlike...

Oscilacije u igre mogle su se i očekivati u novoj sezoni rukometaša Croatia osiguranje Zagreba, no rezultatske amplitude u dvoboju s Dinamom iz Minska u drugom kolu Lige prvaka bile su nevjerojatne. Od plus četiri do minus šest, da bi se ponovna prednost od četiri pogotka u završnici susreta pretvorila u konačnih 27:27.

Sršen: "Borbenost nam nitko ne može osporiti"

Golužina odluka da u nastavku utakmice, pri velikom rezultatskom zaostatku, promijeni obranu u 6-0 pokazale se kao pun pogodak, a odličnu utakmicu odigrao je Domagoj Sršen, koji je u defenzivnom bloku bio gotovo neprelazan. "Nije bilo lako doći do ovog boda i zato treba biti sretan. Možda tehnički nismo bili na razini, ali borbenost nam nitko ne može osporiti. Kada pogledate na ovaj bod iz perspektive da smo gubili šest pogodaka razlike i da vam je protivnik napravio seriju devet uzastopnih golova, onda moramo biti sretni. Koncentracija nam je opet pala, ali najvažnije da nismo izgubili. Bilo je teško, posebno pred bučnim navijačima domaćeg kluba. Ipak, uspjeli smo i čestitam svim svojim suigračima na velikom bodu," zaključio je obrambeni specijalist Sršen.

Po bod za svaku ekipu možda na kraju izgleda pravedno, no, teško se oteti dojmu da je hrvatski prvak ipak mogao do prve gostujuće ovosezonske pobjede u elitnom europskom rukometnom natjecanju.

Trener Slavko Goluža nakon dvoboja komentirao je rasplet ovog uzbudljivog rukometnog okršaja: "Zadovoljan sam kako smo otvorili utakmicu, ali nakon 23. minute opet upadamo u crnu rupu. Previše ishitrenih šuteva, previše tehničkih grešaka u napadu plus premalo trčanja i onda normalno da ti loše krene," pokušao je pojasniti.

Zagrebaši su odigrali fantastičan period u nastavku utakmice, izvukli su se iz ogromnog rezultatskog zaostatka, napravili seriju od deset pogodaka, no, kao da je na kraju ponestalo snage i koncentracije za slavlje: "Nastavak smo opet loše otvorili, ali nakon toga promijenio sam obranu na 6-0 jer sam znao da će ih to iscrpiti i tako se i dogodilo. Pokazali smo karakter u tom preokretu, ali smo na koncu susreta opet brzopletu ispustili pobjedu. Plaćamo danak našoj mladosti i premda je na momente izgledalo dobro, ne možeš očekivati da češ dobiti susret s igrom jedan na jedan."

Zbog sitnih povreda u završnici utakmice Goluža nije mogao računati na Špilera, Stepančića i Tončija Valčića, a pohvalu je dobio Filip Ivić, koji je nastavio s dobrom formom iz prvog kola i dvoboja s mađarskim Szegedom: "Mislim da su ovakve utakmice od velike važnosti za mlade igrače i njihovo iskustvo, ali ostaje žal za još jednim bodom koji ne nosimo sa sobom kući. Možda da sam imao na kraju Stepančića, Špilera i Valčića, ali sva trojica su zbog manjih ozljeda morala ostati na klupi."

"Žao mi je što nismo pobijedili," iskreno je zaključio za kraj strateg Zagrebaša.

Mlađi brat Valčić, Josip, odigrao je jednu od boljih utakmice u posljednje vrijeme. Odlično je detektirao gdje je najveći problem ove tek stvorene ekipe u otvaranju sezone: "Teška i tvrda utakmica, prepuna oscilacija s obje strane. Osobno mislim da je ovo veliki uspjeh i vrlo važan bod. Šteta zbog načina na koji su Bjelorusi osvojili bod, ali mi smo mlada momčad i takve situacije će nam se događati vjerujem kroz cijelu sezonu. Iskustvo ne dolazi preko noći, moraš odigrati velik broj ovakvih susreta da ga stekneš. Ti naši padovi koncentracije nisu ništa neobično obzirom na našu mladost."

"Čestitam svim suigračima na velikoj borbenosti i karakteru koji su pokazali. Nije nam bilo lako, posebno ne nakon katastrofalnog završetka prvog poluvremena, ali uspjeli smo se vratiti i ja sam time jako zadovoljan. Čestitke još jednom svima, a posebno Iviću koji je bio strašan na golu," zahvalio se Joso suigračima, a posebnu pohvalu dobio je vratar Ivić, koji je na kraju upisao 14 obrana protivničkih pokušaja.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dinamo Minsk27:27RK Zagreb
Barcelona34:24Füchse Berlin
OTP Bank Pick Szeged30:29Kadetten
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 13:47
    Nadam se većoj minutaži za Mandalinića i Kaleba,ta 2 igrača su budućnost našeg rukometa,i uskoro značajne karike seniorske reprezentacije ,još kod se vrati Šebetić ,onda će biti sve super..Filipu Iviću svaka čast,izgleda da napokon,nakon Mirka Bašića imamo golmana svjetske klase,a i golman Nexe-a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 13:40
    Koliko god pljuvali po Goluži on nakon svega ako gledamo period od 2 godine ima rezultat. Najlake je povući paralelu izmeđ u košarke i rukometa. Odnosno Cibone i Zagreba, Goluže i Mršića pa da shvatimo da smo rukometna nacija. Mislim da apsolutno nitko nije moga očekivat ovakav ulazak u LP Zagreba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 13:20
    Dobra je to ekipa od mladih igrača, Sršen jučer u obrani borben i požrtvovan svaka čast njemu dečko se trudi, samo bi htio više da se forsira Mandalinić trebamo šutera s lijevog vanjskog jer T. Valčić puca prerijetko.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 12:54
    pokazali karakter? .. kakav to?.. aj da te cijelu tekmu gaze pa na kraju se digneš iz pepela .. ali od 5-9 na 14-11... pa onda još na 17-11... nikad goru tekmu nisam gledao.. a onda na 22-26 pa 27-27 ili kak već .. Goluža debil.. sjetio se 6-0 obrane nakon pola tekme
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 09:54
    Ovaj Ivić če biti svjetska klasa. A Zagreb ako zadrži ove klince i doselektira ekipu za tri godine napada euroligu. Ovo su budući šampioni!!!
    Obrisan korisnik