Rukomet

Goluža: "Schaffhausen je iskušenje za moju ekipu, ali i mene kao trenera"

Iz Kutije šibica: Damir Žbulj • utorak, 09.10.2012.
Goluža: "Schaffhausen je iskušenje za moju ekipu, ali i mene kao trenera"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u četvrtak imaju još jedan važan nastup u Ligi prvaka. U trećem kolu gostuju u Švicarskoj kod Kadetten Schaffhausena, a iako pritiska pobjede nema i trener Goluža, sportski direktor Jović, kao i Marino Marić nadaju se pozitivnom rezultatu...

Zagrebaši su sasvim solidno odradili dva uvodna kola u rukometnoj Ligi prvaka. Sigurna pobjeda protiv Pick Szegeda te bod na gostovanju u Bjelorusiji kod Dinama odškrinuli su vrata drugog kruga, no, i stručni stožer kao i igrači svjesni su kako pred njima još jako puno posla.

Priliku za dokazivanje rukometaši hrvatskog prvaka imat će već u četvrtak na gostovanju kod švicarskog Schaffhausena, ekipe koja je i u prošlosezonskom izdanju Lige prvaka bila u skupini sa Zagrebašima i od koje su u dva navrata bili bolji.

"Imena ne igraju, a mogu biti problem"

Trener Zagrebaša Slavko Goluža smatra kako ima još jako puno prostora za napredak u njegovoj ekipi, ali je naglasio kako nije ostao iznenađen pristupom, ali i rezultatima na početku sezone: "Nisam iznenađen kako igraju. Zato što vjerujem u njih, a želio bih da oni sami malo više vjeruju u sebe i svoje mogućnosti."

"Imena u današnjem rukometu ne igraju. Imena mogu biti problem. Želim borbenu ekipu, 'fajtera', koji žele napredovati i koji će trčati po trenu svih 60 minuta. S takvom ekipom ne bojim se niti jednog protivnika," naglasio je trener Zagrebaša, bez da je pojasnio o kojim se to imenima radi.

Ipak, sada u bijelom dresu igraju neki 'novi klinci', a trener Slavko Goluža najavio je kako je veliki posao još pred ekipom, iako su dobro otvorili ovosezonsko natjecanje:

"Napravili smo dobar posao u prve dvije utakmice, no, ja u svakom susretu želim dati sve od sebe, kao trener, a isto želim i od ekipe, da pruži ono najbolje što može," poručio je Goluža pred susret sa švicarskim predstavnikom.

"Neće biti smak svijeta ako izgubimo, ali želim da igrači daju sve od sebe kako bi stigli do pozitivnog rezultata. Ovaj dvoboj će biti iskušenje za ovo ekipu, ali i za mene kao trenera. Švicarci su dobra ekipa, koja još nije osvojila bod, ali kod Szegeda su izgubili doslovno u posljednjoj sekundi. Imaju iskusne golmane, dobru bekovsku liniju, u ekipu im se vraća lijevi vanjski. U svakom slučaju su za respekt," analizirao je strateg Zagrebaša.

Goluža i igrači u zgusnutom rasporedu odradili su gostovanje u Bjelorusiji u Ligi prvaka, pa gostovanje u Ljubuškom u regionalnoj SEHA ligi te ih sada u tjedan dana očekuje i treći dvoboj na gostovanju, u Švicarskoj: "Igrači zaslužuju sve pohvale. Nije lako mijenjati sustav, ali nadam se kako će ponovno uspjeti sprovesti moje zamisli na terenu. Nemamo puno vremena za treniranje, stalno smo na putu, stigli smo se samo osvježiti i pripremiti taktiku za novog suparnika. Nakon uvodnih 6-0 Szegeda pa 5-1 ili 4-2 Dinama, sada se ponovno moramo pripremiti za čvrstih 6-0 Schaffhausena."

"Međutim, ne opterećujemo se toliko njima, razmišljamo o sebi i svojoj igri, od koje nećemo odstupiti. Tu prije svega mislim na puno trčanja i brzu tranziciju. Nemamo pritisak pobjede, ali sami si stavljamo pritisak borbenosti u igri. Lijepo je bilo vidjeti igrače kako su ginuli za svaku loptu na terenu protiv Dinama u Minsku," naglasio je Goluža.

Jović: "Zamet bi mogao preuzeti poziciju 'broj dva' od Nexea"

Ponosno je novinare u Kutiji šibica dočekao Božidar Jović, bivša igračka legenda kluba, danas sportski direktor Croatia osiguranje Zagreba, koji su se smjestili u trofejnu sobu. Nedavno preuređenu, a u kojoj jedva ima mjesta za sve trofeja Zagrebaša, još od onih iz 'bivše države' pa sve do trofeja za naslov europskog prvaka.

Možda smo mlađi, ali to ne znači da nismo kvalitetni

Zagrebaši us u prošloj sezoni u dva navrata svladali Kadetten Schaffhausen, s kojim su se nalazili u skupini, a jedan od boljih u oba dvoboja bio je Marino Marić, koji je u te dvije utakmice postigao devet golova: "Imamo određeno iskustvo s njima, igrali smo prošle sezone, ali iako smo pobijedili tamo, bila je to jako teška utakmica. Slavili smo tek u samoj završnici. Ovo je nova, mlađa ekipa, ali to ne znači da nismo kvalitetni. Očekujem dobru, igru, rezultat te naravno i bodove," poručio je kružni napadač CO Zagreba.

"Nismo stavljali neke imperative pred ovu ekipu prije početka sezone, ali nakon dva boda protiv Szegeda i bodom s gostovanja u Minsku pa ako sad još osvojimo dva u Švicarskoj, bit će to kao da smo postali svjetski prvaci," poručio je Jović, ali i optimistično nastavio:

S novom pobjedom dali bi veliki podstrek za daljnji rad i krila za naredne susrete u Ligi prvaka. Možda bi tada mogli i do drugog, trećeg mjesta u skupini."

Komentirao je Jović i događanja u Zametu, gdje bi se na krilima Volpijeve financijske injekcije, ali i uz ekipu proslavljenih igrača poput Džombe, Načinovića, Matoševića te Smajlagića, koji će biti trener, trebao stvoriti rukometni projekt koji bi možda mogao parirati CO Zagrebu: "Drago mi je za tu inicijativu i Hrvatska treba još takvih rukometnih centara. Zamet ima i odličnu školu rukometa, što će svakako biti dobro za njih. Konkurencija će i nas ojačati, a možda će Zamet uskoro i preuzeti od Nexea poziciju 'broj dva' u državi," naglasivši kako se CO Zagreb ne pribojava kako će izgubiti primat u Hrvatskoj.

Susret Croatia osiguranje Zagreba i Kadetten Schaffhausena u Švicarskoj na rasporedu je u četvrtak u 20 sati.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 20:33
    Ako Zamet i postane neka sila kao Metković prije 10-12 godina,Gobac i drugovi će opet koristiti sve nedopušteno da ih spriječi da Zagrebu uzmu naslov prvaka.Daj bože da griješim,ali ova zagrebova dominacija je dosadila i bogu i narodu,a Gobac je moćnij u rukometu od Mamića u nogometu!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 18:12
    Ima prica i o zametu, konacno nesto dobro u hr rukometu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 18:09
    Sportnet bar dosad rijetko objavljuje price rekla-kazala, pa kad bude nesto zvanicno bit ce i na sportnetu, al ako bar dijelom budu tocne ove rekla-kazala price moglo bi to dobro izgledati, prava stvar za hr rukomet..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 16:29
    a nikakve vijesti o ulaganju volpia u rk zamet? to se ne smije pisati ili?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2012. u 14:39
    Sretno Zagrebaši-po pobjedu i nove bodove
    Obrisan korisnik