Liga prvaka - Skupina D, 3. kolo, 11.10.2012, 20:00 h
Kadetten
Kadetten 28:27 RK Zagreb
RK Zagreb

Presudile 'crne rupe' u igri, Schaffhausen do pobjede u posljednjim sekundama

Damir Žbulj • četvrtak, 11.10.2012.
Presudile 'crne rupe' u igri, Schaffhausen do pobjede u posljednjim sekundama
Foto: EPA

Još jednu utakmicu puno oscilacija odigrali su rukometaši CO Zagreba. Iako su u prvom dijelu bili u velikom zaostatku, do poluvremena stižu protivničku prednost, a u velikoj borbi u nastavku susreta poraženi su pogotkom Dissingera, u posljednjim sekundama dvoboja. Završilo je 28:27, a ponovno ostaje žal, jer se uz samo malo bolju igru moglo i do bodova. Istaknuli su se Marić, Horvat, Josip Valčić i Kelentrić, u nastavku, ali ostatak ekipe nije bio na potrebnoj razini...

Kadetten Schaffhausen - Croatia osiguranje Zagreb 28:27 (16:15)

Liga prvaka, treće kolo, Schaffhausen, gledatelja: 2200

Suci: Shlomo Cohen (ISR) / Yoram Peretz (ISR)

Kadetten Schaffhausen: Dissinger 6, Jurca 4, Goepfert 3, Starczan 3, Tominec 3, Cvijetić 2, Prieto 2, Stojanović 2, Ursic 2, Pendić 1, Bläuenstein, Bucher, Emrich, Mamić, Schelbert, Vaskevičius
Trener Petr Hrachovec

Croatia osiguranje Zagreb: Marić 9, Horvat 7, J. Valčić 5, Stepančić 2, Mandalinić 1, Špiler 1, Sršen 1, T. Valčić 1, Batinović, Ivić (3 obrane), Kaleb, Kelentrić (9 obrana), Matić, Matulić, Skoko, Šprem
Trener: Slavko Goluža

Sedmerci: Kadetten Schaffhausen 3/6 / CO Zagreb 3/3
Isključenja: Kadetten Schaffhausen 6 minuta / CO Zagreb 14 minuta

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u trećem kolu Lige prvaka gostovali su u Švicarskoj, kod starog rukometnog znanca, Kadetten Schaffhausena. Često su ove dvije ekipe vodile veliku borbu, no, Zagrebašima su u lijepom sjećanju ostala dva prošlosezonska susreta, kada su upisali dvije pobjede.

Hrvatski prvaka solidno je otvorio ovosezonsko natjecanje, nakon domaće pobjede nad Pick Szegedom te gostujućeg remija kod Dinama u Minsku, u trećem kolu tražili su se novi bodovi, iako je trener Goluža bio svjestan da njega i njegove igrače čeka velik posao kod ekipe koja svoje najbolje partije pruža pred svojim navijačima.

Ponovno lijepa podrška 'švicarskih' Hrvata na tribinama

Zagrebaši su u Švicarskoj imali i solidnu podršku s tribina, hrvatskih navijača, što na privremenom, što na trajnom boravku u toj alpskoj oazi, koji su se burno i glasno radovali svakom pogotku, ali i dobrom potezu igrača CO Zagreba.

Što se tiče Marka Mamića, hrvatskog reprezentativca u mlađim kategorijama, a trenutno igrača Schaffhausena, nije se u dobivenim minutama upisao u listu strijelaca, ali je u obrani stigao zaraditi kaznu isključenja od dvije minute.

Schaffhausen na početku nove sezone trese mini kriza, bez pobjede su pet posljednjih utakmica, što u domaćem prvenstvu, što u Ligi prvaka. U prvom kolu nadigrala ih je i deklasirala Barcelona, u drugom su doživjeli poraz u posljednjoj sekundi u Mađarskoj kod Szegeda te im je susret sa Zagrebašima bio ključan za europske ambicije.

Već u prvom napadu Švicaraca Skoko je zbog žestoke obrambene reakcije zaradio dvije minute, od večeras ne posebno uvjerljivog izraelskog sudačkog para pa je domaćin lagano stigao do početne prednosti. Prvi se u listu strijelaca upisao mladi Nijemac Dissinger, koji je jedan od najperspektivnijih europskih igrača te je odmah odličnim šutem s vanjske pozicije pokazao zašto nosi tu titulu.

Zagrebaši su se uskoro posložili, kontrom i pogotkom Horvata stigli do izjednačenja, ali serija Schaffhausena od tri uzastopna pogotka donosi prvu osjetniju prednost za neku od ekipa. Nije u tim minutama obrana hrvatskog predstavnika bila na potrebnoj razini, u napadu nisu imali rješenja za agresivnu 6-0 obranu protivnika.

Prednost Švicaraca vrtjela se stalno oko tri pogotka, no, tek je gol Srbina Stojanovića u 17. minuti za 10:6, odnosno po prvi puta četiri gola viška, izazvala je reakciju Goluže i minutu odmora za taktičku analizu učinjenog i pripremu završnice igre u prvom dijelu.

Međutim, upravo u narednim minutama Kadetten odlazi do najveće prednosti na susretu. Španjolac Prieto, sigurno najzvučnije ime domaćina, s crte podiže na +5, dok iz još jedne kontre te jednog pogotka s krila domaćina na semaforu ogromnih i poražavajućih 14:7. Nije u tom razdoblju igre CO Zagreba ništa funkcioniralo, griješilo se u napadu, udarci su upućivani nakon neizrađenih akcija, a obrana je bila i više nego propusna.

No, sama završnica prvog poluvremena bila je puno bolja i serijom uzastopnih pogodaka, uz bolju i konkretniju igru Zagrebaši su posložili svoje redove pa su na odmor otišli samo s jednim pogotkom zaostatka (16:15). Zabijali su večeras odlični Marić i Josip Valčić, Horvat je bio precizan sa sedam metara, jednom je bio precizan i Mandalinić, što je probudilo nadu u preokret u nastvku utakmice.

Premalo raspoloženih

Kod Zagrebaša, fantastičnu partiju odigrao je Marino Marić, koji je utrpao devet pogodaka, ali mala mu to može biti utjeha nakon šokantnog poraza u posljednjim sekundama utakmice. Horvat je postigao sedam golova, tri je zabio s linije sedam metara, no, ostaje žal za promašenom kontrom iz sredine nastavka. Dobar je bio Josip Valčić, koji se pet puta upisao u listu strijelaca, ali dva isključenja u završnici dvoboja možda su malo pokvarila dojam. Kelentrić je odlično branio u nastavku utakmice, skinuo je devet lopti, ali onu posljednju, najvažniju, nije uspio zaustaviti, jer je šut Dissingera bio ubojito precizan. Osim njih, ostatak ekipe nije odigrao za 'pamćenje'.

Marić odmah u prvim minutama drugog dijela donosi izjednačenje, ali igra ponovno nije bila na razini pa ubrzo domaćin odlazi ponovno na +4. Iz 'crne rupe' polagano ali sigurno izvlačili su Marić, Josip Valčić i Kelentrić na vratima. Zaostatak se topio, a za promašajem Horvata u 47. minuti u jednoj kontri za izjednačenje može se žaliti.

Osim raspoloženog trojca, kod Zagrebaša nije bilo igrača koji će napadački pomoći u realizaciji, neprepoznatljivi je bila vanjska linija, a Stepančić do završnice dvoboja nije uspio svladati protivničkog vratara.

U posljednjih desetak minuta hrvatski prvak ulazi s dva pogotka zaostatka. No, tek tada kreće prava drama. U festivalu isključenja i s jedne i s druge strane, bolje se snalaze Zagrebaši. Stepančić se budi 'iz mrtvih', s dva uzastopna pogotka poravnava na 26:26, ali tada ključni promašaj radi Matić, koji je brzopleto pokušao realizirati jedan napad.

Bila je to jedina prilika za vodstvo, preokret, a onda možda i pobjedu Zagrebaša...

Nakon pogotka Starczana, fantastičnom reakcijom, presječenom loptom, kontrom i sigurnom realizacijom, Horvat poravnava na 27:27, ali posljednji napad je za Schaffhausen.

Koristi ga odlični Dissinger, zabija pored odličnog, ali nemoćnog Kelentrića, za minimalnu pobjedu i veliko slavlje švicarskih rukometaša na terenu.

Zagrebaši će nove bodove tražiti u idućem kolu, kada 20. listopada u Zagreb stiže moćna Barcelona.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten28:27RK Zagreb
Barcelona25:24Dinamo Minsk
OTP Bank Pick Szeged22:29Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2012. u 11:48
    jbg....bit će bolje. momčad je stvarno 'zelena'....prave stvari možemo tek sljedeće sezone očekivati.ali slažem se sa prethodnim komentarima....nije u pitanju samo neiskustvo, kada braća valčić igraju cijelu tekmu, a forsira se matić koji ima 24 godine i nikad od njega neće biti pravog igrača!jedva... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren12.10.2012. u 00:02
    da se raniš od tekme
    Zdren
  • kistra11.10.2012. u 22:53
    mandalinić, koji je najbolji igrač prvenstva U20, mu igra ove sezone desetak minuta i on kaže da bi marko mamić koji je još dvije godine mlađi imao priliku se razvijati i igrat... (ovo se odnosi na članak gdje se pljuje po dečku koji to ničim nije zaslužio samo zato što je odlučio pobjeći iz ove... [više na forumu]
    kistra
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 22:34
    Hvala, al ja sam samo izrazio svoje mišljenje, zato i služi forum, u druge argumentacije i polemike se ne mislim upuštati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 22:25
    dylandog, ja tebe predlazem za trenera i izbornika...
    Obrisan korisnik