Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina C, 3. kolo, 24.10.2012, 18:00 h, St. Peterburg, Petrovsky, gledatelja: 18.034
Suci: Ivan Bebek, Tomislav Petrović, Miro Grgić, Dalibor Conjar (Hrvatska)
Zenit
Zenit
Aleksandr Keržakov 72' (11m)
1:0(0:0) Anderlecht
Anderlecht

Video: Keržakov donio minimalnu pobjedu Zenitu nakon Bebekova penala

Ivan Dominik • srijeda, 24.10.2012.
Video: Keržakov donio minimalnu pobjedu Zenitu nakon Bebekova penala
Foto: EPA

Ruski je Zenit u Sankt Peterburgu ugostio belgijski Anderlecht iz Bruxellesa u sklopu trećeg kola skupine C Lige prvaka. Nakon 90 minuta velike borbe, ali i bolje igre domaćina, Zenit je slavio minimalnim rezultatom uz pogodak Keržakova u kasnoj fazi utakmice.

Zenit
Anderlecht
Zenit
Anderlecht
16
Vjačeslav Malafeev
2
Aleksandr Anjukov
4
Domenico Criscito
6
Nicolas Lombaerts
14
Tomaš Hubočan
15
Roman Širokov
(do 76')
20
Viktor Fajzulin
(do 58')
25
Sergei Semak
(do 67')
28
Axel Witsel
11
Aleksandr Keržakov
29
Hulk
Pričuvni igrači
34
Vladimir Bistrov
58'
18
Konstantin Zirjanov
67'
3
Bruno Alves
76'
Trener
Igor Kornejev
1
Silvio Proto
3
Olivier Deschacht
14
Bram Nuytinck
16
Cheikhou Kouyate
27
Marcin Wasilewski
(do 83')
5
Lucas Biglia
26
Dennis Praet
(do 74')
30
Guillaume Gillet
10
Kanu
11
Milan Jovanović
21
Tom De Sutter
Pričuvni igrači
17
Olexandr Yakovenko
74'
7
Guillermo Molins
83'
 
Trener
John van den Brom

Utakmica između Zenita i Anderlechta u ruskoj metropoli i jednom od najljepših europskih gradova, Sankt Peterburgu, uljepšala je noć domaćim navijačima. Susret koji je sudio Hrvat Ivan Bebek počeo je vrlo žustro s obje strane, oba kluba su imala dosta svojih šansi, no niti jedna do isteka 45. minute nije realizirana.

Igrač utakmice

Ruski reprezentativni napadač, Aleksandar Keržakov, bio je najbolji igrač utakmice u srazu svog Zenita protiv briselskog Anderlechta na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu. Keržakov je zabio jedini i odlučujući pogodak na utakmici i to nakon što mu je hrvatski sudac Ivan Bebek dosudio penal u kasnoj fazi dvoboja. Golom iz tog penala Keržakov je samo zaokružio svoju sjajnu predstavu i donio trobod svojoj momčadi.

Stoga se na poluvrijeme otišlo bez golova, iako su dosta napadački igrale obje momčadi. Najaktivniji su kod Rusa bili Sergej Semak i kasniji junak utakmice Aleksandar Keržakov, dok su za goste iz Belgije vrlo opasni i konkretni bili Lucas Biglia i Milan Jovanović.

Međutim, tijekom cijelog je susreta više šansi i bolje prilike imao domaći Zenit, koji je terensku i igračku nadmoć te veliku inicijativu naplatio u nastavku dvoboja. Srbin Milan Jovanović napravio je prekršaj u svom kaznenom prostoru u 72. minuti što je za šesti uzastopni pogodak Zenita u posljednje vrijeme iskoristio ruski reprezentativac i napadač domaćih - Aleksandar Keržakov.

Do kraja dvoboja su korektno, čak i vrlo dobro odigrali i Hulk te Axel Witsel, dvije velike i skupe Zenitove ovoljetne akvizicije, a rezultatskih i igračkih promjena na terenu nije bilo. Ivan Bebek je do svog posljednjeg zvižduka odsudio korektno i solidno te je podijelio čak pet žutih kartona (četiri gostima), no, rezultat je do kraja ostao nepromijenjen i Zenit je pobjedom od 1:0 zadržao sva tri boda na stadionu Petrovski.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zenit1:0Anderlecht
Málaga1:0Milan
1Málaga 612:5+712
2Milan 67:6+18
3Zenit 66:9-37
4Anderlecht 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 14:51
    Zali boze para ulupanih u ovaj Zenit-katastrofalno igraju i da im nije suđen taj penal ne bi zabili gol do preksutra! Hulk je posebna prica-covjek si je valjda umislil da je Messi,pa sve pokusava sam-toliko neuspjesnih pokusaja proboja jedan protiv svih vec dugo nije viđeno-i to ne bi bilo tragicno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2012. u 23:17
    I nije Jovanović povukao Anyukova za rame već Deschaht. Žuti karton je nakon toga Jovanović dobio zbog prigovora. Vidi se da autor teksta nije gledao utakmicu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2012. u 22:50
    Poštovani g. Dominik, ja ne znam jeste li Vi gledali utakmicu ili ste prepisali izvještaj sa nekog portala, ali Zenit nikako nije bio konkretniji od Anderlechta. Štoviše, nisu imali niti jednu izraženu šansu, dok je Jovanović promašio "mrtvaca", dvaput. Nadalje, Bebek je sudio dvojbeni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik