Hrvatski nogometni kup, Osmina finala, 30.10.2012, 15:00 h, Zagreb, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 300
Suci: Marin Vidulin (Kanfanar), Slaven Skender (Rijeka), Hrvoje Mađarić (Vrsar)
Zagreb
Zagreb
Besart Abdurahimi 20'
1:2(1:1) Zelina
Vedran Mesec 30'
Josip Fuček 74'
Zelina

Nema kraja šokovima u Kranjčevićevoj, Zelina izbacila Zagreb iz Kupa

Branimir Korać • utorak, 30.10.2012.
Nema kraja šokovima u Kranjčevićevoj, Zelina izbacila Zagreb iz Kupa
Foto: Davor Sajko

Zagreb proživljava najteže dane od hrvatske samostalnosti. U HNL-u su debelo u zoni ispadanja, a sada su u Kupu poraženi od drugoligaša Zeline na svom stadionu u Kranjčevićevoj i san o prolasku u četvrtfinale je ostao samo san...

Zagreb
Zelina
Zagreb
Zelina
12
Igor Vidaković
2
Nestor Djengoue
11
Mateo Pavlović
13
Safet Nadarević
14
Dino Bevab
(do 82')
16
Besart Abdurahimi
18
Ante Mitrović
19
Krešimir Trepšić
(do 46')
22
Dino Štiglec
26
Hrvoje Štrok
29
Jakub Vojtuš
(do 46')
Pričuvni igrači
3
Kenan Handžić
46'
7
Josip Jurendić
46'
24
Hrvoje Cindrić
82'
Trener
Mario Cvitanović
1
Domagoj Kranjčec
3
Dario Melnjak
4
Jurica Kotarski
9
Josip Krezo
10
Vedran Mesec
11
Josip Fuček
(do 90')
14
Alen Gluhak
15
Karlo Šimek
18
Matija Kristić
19
Jurica Grgec
(do 52')
23
Mario Brlečić
(do 72')
Pričuvni igrači
7
Ivan Kiš
52'
17
Marko Trojak
72'
2
Tomislav Nikolić
90'
Trener
Dražen Biškup

Lošim igrama u prvenstvu i promjenama trenera u Kranjčevićevoj u očajnoj sezoni mogu dodati i ispadanje u Kupu od drugoligaša Zeline na svom travnjaku. Da je Zagreb bio na gostovanju na neugodnom travnjaku u Zelini, ne bi to bilo toliko iznenađenje, međutim na svom travnjaku su ipak bili favoriti i nije baš očekivano da se ovako oproste od Kupa.

Zelina je odradila odličnu utakmicu, u prvom poluvremenu je uz dozu sreće uspjela izdržati i ne završiti prvih 45 minuta u minusu, a onda je u nastavku odigrala odlično u obrani i osim toga uspjela doći do pobjedničkog pogotka te opasno prijetiti domaćinu i uvjerljivijim porazom.

Prvo poluvrijeme nije davalo nagovještaj da će se Pjesnici oprostiti od Kupa. Počeli su dobro, nizali prilike pred vratima Domagoja Kranjčeca, međutim vratar Zeline je bio vrlo raspoložen i domaćin nije uspio doći do značajnije prednosti.

U 18. minuti Zagreb je poveo pogotkom Besarta Abdurahimija kojem je loptu glavom spustio Ante Mitrović, Abdurahimi je opalio s nekih 18 metara i doveo domaćina u vodstvo.

Iako je domaćin imao inicijativu, Zelina je stigla do poravnanja. Dugogodišnji igrač gostiju Vedran Mesec je u 29. minuti prevario nesigurnog Vidakovića i nakon ubačaja s desne strane poslao loptu u mrežu.

Nastavio je Zagreb napadati, nizali su se pokušaji Abdurahimija, Mitrovića, Bevaba, ali Kranjčec je bio vrlo raspoložen i nije dozvolio povećanje vodstva. Posebno blizu pogotku bio je Mitrović koji je sa svega nekoliko metara jako pucao, međutim Kranjčec je obranio njegov pokušaj.

Na odmor se otišlo s poravnatih 1:1, a po povratku iz svlačionice u dva navrata je pokušavao u dobroj situaciji Abdurahimi, no oba puta je Kranjčec bio na mjestu.

Svi ti promašaji su se obili Zagrebu o glavu. Prvo je u 55. minuti Vidaković zakuhao u svojem šesnaestercu, no Krezo nije imao dovoljno prisebnosti i pogoditi mrežu. Uslijedio je još jedan promašeni zicer gostiju, ovaj put je Fuček bio neprecizan, a zatim je Zelina povela.

U 72. minuti odlično su kombinirali najopasniji igrači gostiju Mesec i Fuček, posljednji je pucao iskosa, a lopta je na putu prema mreži pogodila Štigleca i prevarila Vidakovića.

Do kraja susreta gosti su odlično reagirali u obrambenoj fazi, odbijali su sve stihijske pokušaje Zagreba i na kraju izborili prolazak u četvrtfinale Kupa.

Momčad nekadašnjeg igrača i kapetana Zagreba Dražena Biškupa mogla je započeti sa slavljem dok Zagrebovi igrači još jednom travnjak napuštaju pognutih glava. Mario Cvitanović i Leonard Bisaku tako su na klupi debitirali na najgori mogući način, no moguće je da im je to ujedno i jedina utakmica kao trenerskog dvojca jer prema nekim informacijama momčad bi trebao preuzeti Dražen Madunović.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 19:27
    Pratim ZAGREB već 47 godina, redovito doma a često i na gostovanjima. Bilo je za to vrijeme i uspona i padova (češće) no za ovo što se sada dešava teško je pronaći riječi. ZAGREB je gažen od FSJ (fudbalskog saveza), sudačke organizacije, Plavih (pobjede ZAGREB a onda u Maksimiru puste Vardaru i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 10:30
    Nažalost, sve dok je Medića, ni druga liga ne izgleda kao dno dna. Može Zagreb sa Medićima potonuti i niže!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 21:48
    TOje sada zaista Zagrebovo dno dna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 21:17
    Nije ni čudo da su izgubili kad im je trener Cvitanović i Bisaku.Vidimo se u subotu na kantridi!
    Obrisan korisnik
  • ronny198730.10.2012. u 20:07
    kaj je najbolje, nako ovog privremenog trenerskog rješenja bisaku-cvitanović, najbliži klupi je dražen madunović, također debitant na klupi jednog prvoligaša, i uopće neke seniorske momčadi... u super smo situaciji da se treneri početnici malo uče vodit utakmice...
    ronny1987