Hrvatski nogometni kup, Osmina finala, 31.10.2012, 17:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 6.000
Suci: Duje Strukan (Split), Perica (Šibenik), Pepur (Split)
Hajduk
Hajduk
Mijo Caktaš 45'
Tino Sven Sušić 63'
2:1(1:0) Split
Ante Rebić 60'
Split

Hajduk i treći put slavio u splitskom derbiju i plasirao se u četvrtfinale kupa

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 31.10.2012.
Hajduk i treći put slavio u splitskom derbiju i plasirao se u četvrtfinale kupa
Foto: Bruno Karadža

I u trećem splitskom derbiju ove sezone pobjeda je pripala Hajduku. U 90 minuta u kojima je na stolu stajao plasman u četvrtfinale kupa, Hajduk je još jednom pokazao više i zasluženo preskočio u sljedeću rundu...

Split
Hajduk
Split
4
(do 76')
24
(do 89')
Pričuvni igrači
Trener
Mišo Krstičević
12
Danijel Zagorac
4
Ivica Križanac
6
Tomislav Glumac
26
Nino Galović
16
Tomislav Radotić
33
Mirko Hrgović
23
Goran Paracki
(do 84')
8
Ante Vitaić
10
Ante Erceg
(do 59')
22
Aljoša Vojnović
(do 59')
34
Henri Belle
Pričuvni igrači
11
Ante Rebić
59'
9
Ivan Baraban
59'
15
Mario Kvesić
84'
Trener
Zoran Vulić

Dvaput je Hajduk ove sezone već pobjeđivao Split u prvenstvu, no današnji okršaj u kupu imao je posebnu vrijednost. Nakon ispadanja Dinama i Rijeke, splitskim rivalima otvorila se perspektiva dugog života u kupu, no najprije je trebalo preskočiti gradskog suparnika.

Hajduk je u današnji okršaj na Poljudu istrčao bez junaka nedjeljnog susreta u Parku mladeži Avdije Vršajevića, koji se ozlijedio i utakmicu gledao s tribina. U momčad Splita vratili su se iskusni Križanac, Hrgović i Radotić.

No, ništa se u odnosu snaga nije promijenilo u prvih 45 minuta u odnosu na nedjelju. Hajduk je bio bolji, konkretniji, opasniji, aktivniji, a Splitovci praktično nisu povezali ni jednu ozbiljniju akciju kojom bi ugrozili Hajdukova vrata.

Od samog početka pritisnuli su Hajdukovci, pokušavali su Caktaš, Radošević, Vuković, Oremuš, a u nekoliko navrata "najslabija karika" Splitove obrane bio je baš povratnik Hrgović. U 20. minuti Caktaš je pucao glavom s desetak metara, ali nije bio precizan.

Najbolju prigodu na otvaranju Hajduk je imao u 31. minuti, kad je Andrijašević nedovoljno skrenuo pokušaj Vukovića s desetak metara. Ni Caktašu u 38. minuti nije uspjelo dobro reagirati u dobroj situaciji na drugoj vratnici i činilo se da je protivnici na odmor otići bez pogodaka.

No, u 45. minuti Mijo Caktaš je izveo okomit slobodan udarac s 30-ak metara, preletjela je lopta sve igrače u buketu ispred Zagorca i osjela u mreži za zasluženu prednost Hajduka.

Drugo poluvrijeme otvoreno je puno "tiše" nego prvo, a prvu prijetnju stvorio je Hajduk u 57. minuti. Udarac Sušića s desetak metara Zagorac je skrenuo u korner. Bio je to uvod u burne tri minute koje su slijedile.

Najprije je u 60. minuti Ante Rebić odmah nakon ulaska u igru pogodio Hajdukovu mrežu na ubačaj Radotića, da bi tri minute kasnije Tino Sven Sušić skrenuo Vukovićev ubačaj iz kornera u mrežu na prvoj vratnici i vratio Hajduk u prednost.

Očekivalo se da će Split jurnuti po novo izjednačenje, no zapavo Crveni ni danas, kao ni u nedjelju u prvenstvu, nisu imali pravu ideju kako pritisnuti Hajduk i doći do njihovih vrata. U posljednjih pola sata Splitovci praktično nisu ozbiljnije ugrozili vrata Hajduka, koji je sačuvao prednost i plasirao se u četvrtfinale kupa.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 16:26
    opet nećete osvojiti kup!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom02.11.2012. u 00:12
    Jebate koji pacijent, ide spominjat Medvešćak
    The Phantom
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 23:55
    Al evo kad ste ti i El capitano toliko nedokazani...Jamac za kredit nije osoba koja će isplaćivati tih 30 miljuna+3 miljuna kamata već jamči u slučaju da Hajduk ne bude vraća novce...A ako su dobili sve dozvole od svakakvih agencija,ministarstva,grada,banaka onda nema razloga da i ne vrate... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 23:54
    Znan šta je kredit,ekonomist san po struci ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 23:51
    Nisan bia ode...Pogledaj statistiku posjećenosti utakmica Hajduka i Medveščaka,mislim da Hajduk ima "malo" veći prosjek,a?Ako već pričamo o najvećim klubovima,šta Medveščak ima s tim?
    Obrisan korisnik