Nogomet

1. HNL juniori: Dino Špehar donio slavlje Modrima, Hajduk "gazda" pod Marjanom

Ivan Dominik • utorak, 13.11.2012.
1. HNL juniori: Dino Špehar donio slavlje Modrima, Hajduk "gazda" pod Marjanom
Foto: Hrvoje Knežević

Vrlo je zanimljivo, uzbudljivo i sadržajno bilo 13. kolo 1. HNL za juniore, koje je, začudo, odigrano cjelovito i kompletirano istoga dana, prošle nedjelje. Pobjede su ubilježili gotovo svi favoriti, Dinamo u Varaždinu, Hajduk protiv Splita i Osijek protiv Zagreba, dok se kao potencijalna iznenađenja ističu trijumf Hrvatskog dragovoljca u Koprivnici te Rijekino prosipanje bodova na Kantridi protiv Zadra...

Osijek utišao Pjesnike u derbiju kola

Derbi 13., "nesretnog", kola 1. HNL za juniore odigran je u Osijeku gdje je domaći sastav, ujedno i vodeći u ligi, dočekao jaku i neugodnu momčad Zagreba. U vrlo čvrstoj, čak ponekad i gruboj te turbulentnoj utakmici s podosta peripetija slavio je domaći sastav minimalnom pobjedom, 1:0. Ekipa Ivice Kuleševića upisala je 12. pobjedu zaredom i to u 13 utakmica, što je nevjerojatan učinak za držanje čelne pozicije lige, dok je Zagreb zasad i unatoč porazu ostao u vrhu lige, na šestom mjestu.

Pjesnike je srušio domaći kapetan te ponajbolji igrač Osječana, Benedik Mioč, koji je realizirao dosuđenu najstrožu kaznu za Osijek u 17. minuti dvoboja, a Zagrebaši do kraja ogleda nisu uspjeli izjednačiti. Čak ni kada je u 88. minuti zbog pregrubog starta domaćima isključen Matej Grafina, vrlo važan Kuleševićev igrač, te je Osijek susret sa Zagrebom uz slavlje završio i s desetoricom. U dvoboju kadeta Osijek i Zagreb remizirali su uz 1:1.

Lokomotiva "pregazila" Karlovčane

Najveću pobjedu kola uknjižila je momčad Lokomotive u najefikasnijoj utakmici kola. Lokosi, koji igraju u fantastičnoj formi posljednjih tjedana, deklasirali su na svom terenu jednu od najslabijih momčadi juniorske lige, Karlovac, nevjerojatnim rezultatom 8:0. Na poluvremenu su Lokosi na Kajzerici vodili 3:0 dvama pogocima fenomenalnog Marka Pjace, dok je jedan gol dodao i Matija Čakarun, koji je otvorio golijadu zabivši za 1:0 u 24. minuti.

U nastavku je Lokomotiva dala još pet golova, po jednom su zabili još Čakarun i Pjaca, koji je upisao hat-trick, dok su konačan rezultat svojim zgodicima postavili igrači s klupe - redom: Ivan Galić za 6:0 te potom Luka Štefanac i Denis Ceraj. Kadeti Lokomotive također su visoko porazili mlade Karlovčane; bilo je 6:2 za domaće.

Zadrani šokantno "otrgnuli" bod Riječanima na Kantridi

U dvoboju Rijeke i Zadra na Kantridi, ujedno i druge kontra 11. momčadi prvenstva, postojao je samo jedan favorit. I to veliki. Domaća momčad. Međutim, nije sve išlo tako lako za Riječane koji kod kuće nisu uspjeli poentirati više od jednom. Mučenje u prvom poluvremenu prekinuo je sučev zvižduk za kraj prvog dijela nakon kojeg nije bilo pogodaka, a prvi je pao u nastavku i to u mreži gostiju.

Kobna je za Zadrane bila 58. minuta kada je gostujućeg vratara Luku Borgelotta prevario Rijekin džoker s klupe, Paolo Škulić, koji je bio strijelac za 1:0 Rijeke. No, domaćini do kraja dvoboja više nisu uspjeli zabiti odnosno udvostručiti vodstvo, čime bi riješili utakmicu, pa je na kraju Zadar šokantnim golom Frane Čirjaka u 89. minuti stigao do konačnog remija od 1:1. Bodovi su također podijeljeni i u susretu kadeta, ali uz rezultat 0:0.

Hajduk pokazao tko je gazda u gradu Splitu

Splitski Bili tići upisali su još jednu pobjedu i to protiv velikog gradskog rivala, u gradskome derbiju u Poljudu protiv RNK Splita. Crveni iz Parka mladeži nisu se uspjeli obraniti na drugom kraju grada te su tijekom cijele utakmice bili podređeni mladim Hajdukovcima, da bi nakon 3:0 na poluvremenu na kraju stradali sa "samo" 3:1.

Furiozni početak Hajduka pogocima su honorirali Luka Lučić u drugoj, Tonći Mujan u osmoj te Joško Hajder u 30. minuti igre, a krajnji je ishod okršaja pola sata prije kraja postavio Splitov Mateo Galić, koji je u nastavku zamijenio Tomislava Mrkonjića. Tom domaćom pobjedom Bilih nad Crvenima Hajduk je i u juniorskoj konkurenciji dokazao tko je gazda u Splitu, dok su i kadeti bili uspješniji od Splitovih vršnjaka identičnim rezultatom.

Inter nadjačao Cibaliju na umjetnoj travi Stadiona u Maksimiru

Usprkos tomu što se nakratko preselio sa svog "domaćeg" terena u Drenju, zaprešićki Inter nije imao poteškoća proteklog vikenda te 13. kolo lige za njega nije bilo nesretno. Ali zato jest za Cibaliju. Na umjetnoj travi u Maksimiru Žuti su "na mišiće" svladali Vinkovčane s 2:0 prelomivši ogled u drugom poluvremenu.

I dok su kadeti Intera i Cibalije odigrali 1:1, juniori Diva iz predgrađa bili su mnogo uspješniji te su s dva pogotka u drugom dijelu susreta apsolvirali slavonske goste. Mrežu Nebeskoplavih načeo je u 65. minuti Marko Bošnjak, a do kraja je pitanje pobjednika razriješio Josip Mohač svojim golom za konačnih 2:0 Intera. Pobjeda "domaćina" bila je utoliko i veća jer su Žuti od 18. minute igrali s desetoricom jer je tada isključen Filip Kalamir.

Dragovoljci slavili u Koprivnici unatoč ranom isključenju Besnika Prenge

Podosta "luda" utakmica viđena je na Gradskom stadionu u Koprivnici gdje je Hrvatski dragovoljac ugošćen od strane domaćeg Slaven Belupa. Domaći Koprivničanci poveli su na samom startu dvoboja, već u petoj minuti, kada je mrežu Crnih proparao Robert Bukovac. No, do poluvremena su već gosti uspjeli polučiti potpun preokret te otići na odmor s odličnom prednošću od 2:1.

Golove za Dragovoljce zabili su Antonio Krajinović iz penala te Mario Cetina iz igre, a gosti iz zagrebačkog Sigeta od 29. su minute igrali bez isključenog trenera Besnika Prenge, koji je "pocrvenio" zbog konstantnog progovaranja glavnom sucu utakmice, za što se po završetku susreta i ispričao. Bilo kako bilo, Prengina je ekipa do kraja dvoboja u Koprivnici zabila još jedan pogodak zahvaljujući Ivanu Grabovcu te je slavila s 3:1 - istim rezultatom kojim su poraženi kadeti Hrvatskog dragovoljca od Belupa.

Minimalne pobjede Šibenika i Dinama protiv Marsonije, odnosno Varaždina

Šibenik je kod kuće imao jedan od lakših poslova 13. kola, dočekivanje slabašne ekipe Marsonije 1909 iz Slavonskog Broda. Neefikasnu je utakmicu na igralištu Ljubica pogotkom otvorio i zatvorio Ivica Zelić, koji je u 15. minuti postavio konačan trijumf Šibenčana, 1:0. Kadeti Šibenika bili su duplo bolji pa su Brođane svladali rezultatom 2:0.


U nešto efikasnijoj utakmici u Varaždinu Dinamo je upisao minimalnu pobjedu, ali uz rezultat 2:1. Nakon što je Kruno Ivančić doveo Modre u vodstvo poslije gotovo pola sata igre, njegov je pogodak anulirao domaći veznjak Borna Radić u 66. minuti susreta. Međutim, drugim pogotkom koji je postigao Dino Špehar Dinamo je riješio okršaj protiv Varaždina u svoju korist te je slavio 2:1, za razliku od kadeta koji su domaće pobijedili 2:0 upisavši pritom nestvarnu 11. pobjedu zaredom iz isto toliko utakmica.

1. HNL - juniori, 13. kolo, nedjelja 11. studenog 2012.:
Lokomotiva - Karlovac 8:0 (kadeti 6:2)
Osijek - Zagreb 1:0 (kadeti 1:1)
Rijeka - Zadar 1:1 (kadeti 0:0)
Hajduk - Split 3:1 (kadeti 3:1)
Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac 1:3 (kadeti 3:1)
Inter-Zaprešić - Cibalia 2:0 (kadeti 1:1)
Varaždin - Dinamo 1:2 (kadeti 0:2)
Šibenik - Marsonia 1:0 (kadeti 2:0)

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • russell13.11.2012. u 18:39
    bravo osijek, samo trpaj dalje
    russell
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 13:40
    Da je ostao Dino makar kao posuđeni igrač Osijeku sada bi imao već veliki broj prvoligaških utakmica u nogama.Imao bi već solidno prvoligaško iskustvo
    Obrisan korisnik
  • ttt200813.11.2012. u 10:50
    i mladim Inkerovcima ide bolje u "gostima"
    ttt2008