Nogomet

Domenech: "Anelka je ubio zajedništvo Francuske, a Ribery poput dive unosio trulež"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 19.11.2012.
Domenech: "Anelka je ubio zajedništvo Francuske, a Ribery poput dive unosio trulež"
Foto: EPA

Raymond Domenech bio je francuski izbornik u neslavnoj avanturi Les Bluesa na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, a za nemir u svlačionici optužio je prije svega Nicolasa Anelku...

Francuska nogometna reprezentacija ispala je u prvom krugu natjecanja svjetske smotre na jugu Afrike 2010. godine, a posebnu je pažnju privukla zbog velikih sukoba unutar momčadi i neposlušnosti izborniku Raymondu Domenechu. Padale su teške riječi, a nije bilo jednostavno niti održati trening.

Najglasniji je bio napadač Nicolas Anelka, koji je odigrao ključnu ulogu, kaže Domenech: "Manje me šokiralo to što me Anelka uvrijedio, a više što mi se obratio 'ti', što je porušilo granice hijerarhije".

"Time je Anelka ubio zajedništvo u našoj skupini igrača", dodao je.

Na "tapeti" su mu se našli i Franck Ribery i Samir Nasri: "Ribery je nastavio unositi trulež u skupinu igrača, imao je pristup poput dive. Rado bih ga objesio sa stropa. Rekao sam Gourcuffu da mu dajem ključeve momčadi i vidio sam mržnju, prijezir i zavist u Riberyjevim očima. Neki su me igrači još 2008. godine upozorili na njega".

"Nasri pak simbolizira tip igrača koji priča bez razmišljanja", zaključio je bivši izbornik Francuske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 02:35
    Nije tu nimalo vazan Domenech,vec hijerarhija u ekipi.Kad macke nema(Zidane nekad),misevi kolo vode. Trebam li jos sto dodati?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 02:33
    Zna se vec odavno da Francuska nema pravog vođu i u tome leži ključ problema.Nakon Zizou-a sve je otislo naopako.Svi se bore za prevlast bez pravog pokrica i sada se tek vidi sto je Zidane bio za ekipu.Ikona sa stavom,stilom i karizmom...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 22:44
    Zanimljivo je da on svakih 6 mjeseci pusti u javnost neku izjavu o JAR-u 2010. Stari moj prestani živjet u prošlosti i kreni dalje budala nesposobna.
    Obrisan korisnik
  • cameosis19.11.2012. u 21:39
    koji otpad od osobe ... i on došao nakon dvije i pol godine pluvati ... odmah je nanovo pokazao koje je smeće.
    cameosis
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 21:37
    po meni jedini trener na svijetu koji je gori od našeg čačića ::))))kako je ovaj uspio postat poznati trener da mi je znat stvarno
    Obrisan korisnik