Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 27.11.2012, 13:30 h, Sveti Ivan Zelina, SRC Zelina, gledatelja: 3.500
Suci: Andrej Burilo, Barišić, Berger (svi Osijek)
Zelina
Zelina
Josip Fuček 56'
1:1(0:1) Hajduk
Avdija Vršajević 29'
Hajduk

Hajduk se ispromašivao, Zelina ostala neporažena, odluka u Splitu

Bernard Jurišić • utorak, 27.11.2012.
Hajduk se ispromašivao, Zelina ostala neporažena, odluka u Splitu
Foto: Bruno Karadža

Hajduk nije uspio ostvariti značajnu prednost u prvoj utakmici četvrtfinala kupa protiv drugoligaša Zeline. Nakon vrlo dobrog prvog poluvremena u kojemu su postigli tek jedan pogodak, Splićani su u nastavku pali, a domaćini izjednačili iz slobodnog udarca...

Zelina
Zelina
Hajduk
1
Domagoj Kranjčec
18
Matija Kristić
5
Ivan Mladiček
15
Karlo Šimek
3
Dario Melnjak
23
Mario Brlečić
19
Jurica Grgec
10
Vedran Mesec
7
Ivan Kiš
17
Marko Trojak
(do 77')
11
Josip Fuček
(do 90')
Pričuvni igrači
16
Tomislav Medved
77'
2
Tomislav Nikolić
90'
Trener
Dražen Biškup
9
(do 74')
Pričuvni igrači
Trener
Mišo Krstičević

Nakon ispadanja Dinama i Rijeke, sve su karte u Hajduku bacili na kup. Ozbiljno su se Bili pripremali za okršaj s drugoligašem Zelinom, jer se eventualni kiks u četvrtfinalu ne bi oprostio ni treneru, ni igračima.

Hajduk je baš tako i krenuo u utakmicu, motivirano, žestoko, agresivno. U prvih 45 minuta potpuno su dominirali splitski igrači travnjakom, mogli su sve riješiti i preostalih 135 minuta učiniti revijalnima.

Prijenos na Hajduk.hr

S obzirom da ni jedna TV kuća nije bila zainteresirana za prijenos utakmice iz Svetog Ivana Zeline, iz Hajduka su ipak odlučili svoje navijače "počastiti" prijenosom. Slika je iz Zeline išla putem službenog klupskog portala Hajduk.hr, što je bio prvi direktan TV prijenos ovim putem u klupskoj povijesti.

No, s Hajdukom tako ne ide.

Već u četvrtoj minuti Caktaš je otvorio seriju prigoda Hajduka, a samo nekoliko sekunda kasnije Maglica je izbio oči u oči s domaćim vratarom. Prva velika obrana Kranjčeca. Novi zicer Kranjčec je skinuo osam minuta kasnije, ovog je puta oči u oči s njim bio Vršajević.

Redale su se opasnosti pred domaćim vratima, Zelina praktično nije izlazila sa svoje polovice, a najbliže pogotku bio je Caktaš, koji je odličnim udarcem s 18 metara u 23. minuti zatresao gredu.

I kad se činilo da se napadi Hajduka prorjeđuju, ipak je stiglo zasluženo vodstvo. Avdija Vršajević je dobio duboku loptu i prevario domaćeg vratara u 29. minuti za prednost Hajduka.

I dalje su Splićani napadali, kao da su i željeli sve riješiti već u prvih 45 minuta. U 38. minuti je Milić snažno potegnuo tik uz desnu vratnicu, a Maglica je konačno uspio ugurati loptu u mrežu u 44. minuti, no bio je u zaleđu.

Drugo poluvrijeme - drugi Hajduk. Bezidejan, neagresivan, izdušen. Po tko zna koji put ponovila se priča splitske momčadi - puno promašaja u prvom, pad i primljeni pogoci u drugom dijelu. U 56. minuti je Josip Fuček iz jednog dvojbenog slobodnog udarca na 18 metara prebacio živi zid i pogodio Hajdukovu mrežu praktično iz prvog ozbiljnijeg pokušaja domaće momčadi na utakmici.

Nakon toga se teren potpuno razrovao, blato u rupe otežavale su ionako neinspirirane igrače splitske momčadi u nastavku, a domaćini su tek tu i tamo pokušavali do kraja preokrenuti ionako povoljan rezultat za njih. Sve se više-manje svodilo na čekanje posljednjeg sučevog zvižduka, pa će Zelina i Hajduk u polufinalistu kupa Hrvatske ipak odlučivati na Poljudu.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 00:38
    na poljudu će bit laganih 0:0
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 22:15
    puno volje i trke a malo ili nimalo kvalitete
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 22:09
    jadan je taj klub koji ne može pobjedti Zelinu,a mislim smao ime ZELINA budi strahopoštovanje ,al neka hajduk je mlada momčad koja se tek gradi hahahahah
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 20:07
    samo da ne bude ko s Belišćem
    Obrisan korisnik
  • Falcao 927.11.2012. u 19:56
    Znači da ovi igrači od 21-24 spadaju pod starce?Nemojte govorit gluposti pa naravno da nećemo stavit samo dicu od 17-18 godina da igraju jer bi onda ispali iz lige.Svaka ekipa treba imat iskusne pojedinace koji nama još itekako trebaju.Ovom Hajduku treba dati vremena i to razumi svaki navijač... [više na forumu]
    Falcao 9