Nogomet

Rummenigge o proširenju Lige prvaka: "Nismo za kvantitetu umjesto kvalitete"

Ante Zovko • petak, 30.11.2012.
Rummenigge o proširenju Lige prvaka: "Nismo za kvantitetu umjesto kvalitete"
Foto: Kristijan Komarica

Ideja predsjednika Uefe Michela Platinija o proširenju Lige prvaka na 64 kluba nije naišla na nimalo dobar prijem u njemačkim prvoligašima, i onima koji već jesu u tom natjecanju, ali i u onima koji igraju Europsku ligu.

Iako u Ligi prvaka prema Platinijevoj ideji igralo nešto više njemačkih klubova od sadašnja maksimalno tri, čelnici i treneri uglavnom smatraju da promjene nisu potrebne.

"Nismo za kvantitetu umjesto kvalitete", rekao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge koji predlaže da pobjednici Europske lige automatski steknu pravo nastupa u sljedećoj sezoni Lige prvaka.

Trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp, čija je momčad osigurala drugi krug Lige prvaka, nije birao riječi: "Glupo je staviti klubove iz Bundeslige i Bundeslige II u jednu ligu. Nisam dojma da Liga prvaka i Europska liga trebaju reforme."

"Bilo bi jako opasno kad bi iste momčadi svake godine iste momčadi igrale u Ligi prvaka. Bogati bi postajali još bogatiji, a razlika između klubova i dalje bi rasla", upozorava Lucien Favre, trener Borussije Mönchengladbach.

Rudi Völler, sportski direktor Bayera, kaže da ideju ne treba a priori osuditi: "Trebamo je prvo saslušati. Koliko bi momčadi iz Bundeslige igralo u Ligi prvaka?"

Ove sezone u Ligi prvaka igraju tri njemačke momčadi, a još četiri u Europskoj ligi. Stuttgart jedini uoči posljednjeg kola nije osigurao prolaz, ali mogao bi pobijedi li Molde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.12.2012. u 19:26
    Mislim da bi svako više svaki tjedan volio gledati Barca-Real nego Bayern-Željezničar i slične...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2012. u 19:24
    Sigurno!Pogledaj na primjer Engleske ekipe,većina ih igra s drugom momčadi.
    Obrisan korisnik
  • javasluk03.12.2012. u 14:59
    misiš da bi nagrani fond mogao biti toliko presudan?
    javasluk
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 13:38
    Nisam rekao da se EL treba ukinuti,al bi trebalo povećat nagradni fond i smanjit broj klubova.
    Obrisan korisnik
  • javasluk03.12.2012. u 00:05
    Jedina promjena koja bi se mogla aktivirati već za sezonu 13/14 je, da tko ne želi, ne mora u EL (mislim da i danas nema prisilnih propisa, ali ih se kažnjava ako idu s drugom ekipom i sl)Ima garantirano 6-7 saveza koji bi baš u EL vidjeli prave prilike za svoje ekipe. I bili jako zainteresirani.
    javasluk