1. Hrvatska nogometna liga, 19. kolo, 08.12.2012, 19:00 h, Stadion na Kantridi, gledatelja: 2.000
Suci: Danijel Trampus (Osijek), Borut Križarić (Čakovec), Saša Fegeš (Nedelišće)

Na Kantridi podjela bodova, heroj Pelin obranio penal Kreilacha

Ivana Strahija • subota, 08.12.2012.
Na Kantridi podjela bodova, heroj Pelin obranio penal Kreilacha
Foto: FaH

Na Kantridi večeras vrlo dobra utakmica, kojoj su samo pogoci nedostajali da bude odlična. Šansi nije manjkalo ni s jedne ni s druge strane, iako su domaćini stvorili mnogo više prilika, ali onu najveću nisu iskoristili, jer je šut Kreilacha s bijele točke obranio SLavenov vratar Pelin.

Bura, snijeg, hladnoća, sve to je dočekalo Rijeku i Slaven večeras na Kantridi, ali i bučna potpora domaćih navijača, koji mogu ostati razočarani samo zbog neriješenog rezultata. Njihovi ljubimci naime na terenu nisu štedjeli trud, ali ništa manje požrtvovani nisu bili ni gosti, iako, već po običaju, ozbiljno desetkovani.

U prvom poluvremenu zanimljiva igra, domaćini koji su u prvih dvadesetak minuta vodili glavnu riječ i stvorili pregršt prilika, to nisu uspjeli kapitalizirati, a kad su se probudili i gosti iz Koprivnice, prometa nije manjkalo ni pred golom domaćeg vratara Roberta Lisjaka.

U drugom poluvremenu sve je omeo nestanak svjetla, kad je poslušnost otkazao jedan od reflektora, a sudac Danijel Trampus na desetak minuta povukao igrače u svlačionicu. Po povratku, Riječani čine sve ne bi li utjerali loptu u gol Slaven Belupa, ali u tome ne uspijevaju ni s bijele točke. Udarac Damira Kreilacha pročitao je naime golman Slavena Tomislav Pelin i obranio svoj gol. Susret je završio s 0:0.

Trojac

Tri igrača Rijeke zaslužuju posebno isticanje, Benko, Mujanović i Brezovec, pošto su susret odradili na visokoj razini, ali su ponovno podsjetili Slaven Belupo koliku je kvalitetu izgubio kad je trojac prešao u redove momčadi s Kantride. No, skromna koprivnička sredina nikako se nije mogla natjecati s inozemnim milijunima pristiglima u Rijeku, ali je svakako lijepo vidjeti da su sva trojica igrača nastavila s odličnim igrama.

U prvih 45 minuta nogometaši u bijelim i plavim dresovima kao da su se agilnošću n travnjaku borili protiv nesmiljene hladnoće. Uvjerljiva dominacija domaćih igrača, a od gostiju tek početni pokušaj Dejana Glavice, koji međutim ne uspijeva proći obranu Rijeke.

Pred gostujućim se golmanom ukazao tako Cesarec, pokušao je i Gabrić, no valja žaliti za prilikom Leona Benka, bivšeg Farmaceuta, u sedmoj minuti, kad je najbolji strijelac Rijeke sam jurnuo na gol svog bivšeg kluba, no pucao slabo.

Rijeka prilike za promijeniti rezultat ima i iz mnogobrojnih prekida, koje redom izvodi Josip Brezovec, no čini se da ga je u subotu izdao njegov ubojiti šut iz slobodnjaka.

Kad domaćini nisu željeli iskoristit podčinjeni položaj gostiju, potonji su se probudili te u 18. i 22. minuti natjerali Lisjaka na akciju. No, i Rijekin golman zna svoj posao, te brani udarce Vedrana Purića i Martina Šabana.

Najbolju je priliku u 36. minuti imao Mario Barić, nakon vrlo dobrog proboja Mateasa Delića, ali se Barić ne snalazi dobro oči u oči s domaćim vratarom i puca pored gola. Svoju najbolju priliku Riječani su imali u 45. minuti, kad je Danijel Cesarec dobio loptu u Slavenovih 16 metara, no predugo se namještao i omogućio Igoru Bubnjiću da ga osujeti.

Ključni trenutak

Titula heroja susreta svakako ide Tomislavu Pelinu, vrataru Slaven Belupa, koji je u 81. minuti obranio udarac s bijele točke domaćem kapetanu Damiru Kreilachu. Rijeka bi najvjerojatnije, da je uspjela to realizirati, uzela sva tri boda, pošto je lopta večeras na Kantridi pokazala veliku nevoljkost da uđe u mrežu.

U drugom dijelu, tik po povratku nogometaša na travnjak, problemi tehničke prirode, a jedan od reflektora se ugasio. Sudac Trampus nakon konzultacija sa svojim kolegama, kapetanima momčadi i trenerima, šalje igrače u svlačionicu, pa na terenu ostaju samo radnici koji pokušavaju popraviti kvar i navijači na tribinama koji se deset minuta, od 48. do 58. zagrijavaju pjesmom.

Dodatne minute u dogovoru kao da su donijele novi polet Riječanima, koji odmah kreću s opsadom Slavenovog gola. U 60. minuti odlični proboj Brezovca po desnoj strani i sjajna lopta u sredinu za Benka, koji međutim ne uspijeva pogoditi u mrežu iza Pelina. To ne uspijeva ni Kreilachu, a Pelinu su zbog velikog prometa u njegovih 16 metara zdušno pomagali i Barić i Alen Maras.

Par minuta kasnije, osilili su se i gosti. Jednu dalekometnu loptu vratar Lisjak izboksava, no Rijeka ne uspijeva povući kontru, Brezovec gubi loptu, a Bubnjić je doprema Deliću, koji pokušava nabaciti za Šabana, ali je ovaj za korak prekratak.

Slijede minute u kojima je pritisak domaćih i dalje velik, da bi u 81. konačno došli i do penala, kojeg su prije toga tražili u najmanje pet situacija. Krivac za jedanaesterac je mladi Bubnjić, koji je u svojih 16 metara srušio Cesarca.

No, prerano su se poradovali navijači domaće momčadi. Penal je naime izveo Kreilach, no gostujući vratar Pelin pročitao je njegov udarac i obranio svoju mrežu, k tomu uspjevši uhvatiti loptu u ruke.

Do kraja susreta akcije na obje strane i još par udaraca iz kuta, ali se rezultat ne mijenja i u 113. minuti sudac Trampus fućka kraj, uz podjelu bodova.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2012. u 00:13
    Mislim junački Slaven dobio 5 kartona, e jebiga ako daješ njima daj i Rijeci bilo je situacija za to.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 23:43
    antipropaganda nogometa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 22:46
    nadam se da smo svi uživali u još jednoj antipropagandi suđenja danijela trampusa. treću utakmicu ga gledam u zadnjih mjesec dana i 3. kriminalno odsuđena. pa čovjek je pogubljen cijelu utakmicu. znaš kako sudiš kad ti i jedni i drugi je.. mater i prigovaraju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 22:00
    Podjela bodova najrealniji ishod
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 21:11
    Ali svaka čast Slavenu, s onako desetkovanom ekipom izvući bod na Kantridi...
    Obrisan korisnik