Košarka

Video: Kenneth Faried odvukao Barkleyeve "klince" do pobjede

Branimir Korać • subota, 16.02.2013.
Video: Kenneth Faried odvukao Barkleyeve "klince" do pobjede
Foto: EPA

NBA All-Star vikend u Houstonu započeo je s dva događaja koji su bili pravi uvod u ono što većina s nestrpljenjem očekuje - All-Star utakmicu najvećih NBA zvijezda u nedjelju. U susretu nadolazećih zvijezda momčad Charlesa Barkleya nadigrala je momčad Shaquillea O'Neala dok je u utakmici slavnih Zapad bio bolji od Istoka...

Team Chuck - Team Shaq 163:135

Team Chuck: Kawhi Leonard 20 (7 skokova), Kenneth Faried 40 (10 skokova), Anthony Davis 11 (9 skokova), Bradley Beal 12 (4 asistencije), Ricky Rubio 5 (10 asistencija), Aleksej Šved 12 (4 asistencije), Tristan Thompson 20 (10 skokova), Isaiah Thomas 18 (10 asistencija, 5 skokova), Nikola Vučević 15 (4 skoka), Brandon Knight 10 (6 asistencija, 4 skoka)

Team Shaq: Chandler Parsons 13, Michael Kidd-Gilchrist 8 (4 skoka), Harrison Barnes 12, Damien Lillard 18 (5 asistencija), Kyrie Irving 32 (6 skokova, 6 asistencija), Kemba Walker 8 (8 asistencija), Tyler Zeller 4 (4 skoka), Klay Thompson 11, Dion Waiters 23, Andrew Nicholson 6, Andre Drummond 0.

Neki ga obožavaju, a neki ga ne vole. Kako god bilo, All-Star vikend je nešto o čemu se priča.

Ove godine čast domaćinstva All-Star vikenda dobio je Houston, a u petak su započela prva događanja koja su privukla značajnu pozornost NBA javnosti.

Središnji događaj bio je takozvani Rising Stars Challenge, susret nadolazećih zvijezda (iako su dobar dio njih već zvijezde), momčadi po izboru Shaquillea O'Neala i Charlesa Barkleya.

Team Chuck je u konačnici slavio 163:135 u susretu koji je obilovao atraktivnim potezima, a O'Nealovi izabranici jednostavno su bili više natjecateljski raspoloženi što i ne čudi jer su ipak u svojim redovima imali energiju jedno Kennetha Farieda koji je uoči All-Star utakmice izjavio da se ne zna natjecati, a da ne ide na pobjedu.

Kao što to obično biva u takvim ekshibicijskim utakmicama, obrane ne postoje i Fariedu je to bio savršen poligon za "razgibavanje" isprobavanje nekih zakucavanja uoči natjecanja u zakucavanjima u subotu. Obruči u Houstonu pamtit će Farieda jer ih je poprilično terorizirao, susret završio s 40 poena (18/22 šut) i deset skokova i odnio titulu najkorisnijeg igrača.

Nekada je to bila utakmica igrača prve i druge godine u NBA ligi, a danas su Barkley i O'Neal to poprilično izmiješali, a Barkleyev mix je bio uspješniji iako je prednost davana O'Nealu koji je imao Kyriea Irvinga i Damiana Lillarda između ostalih.

Prvo poluvrijeme susreta već je odredilo u velikoj mjeri pobjednika jer su Barkleyevi igrači na poluvremenu vodili 90:66. Njihova taktika je bila jasna, napad završiti zakucavanjem ili tricom i to je funkcionirali.

U susretu u kojem je rezultat bio u drugom planu dosta pozornosti privukao je dvoboj Brandona Knighta i Kyriea Irvinga u drugom poluvremenu gdje su dvojica odličnih braniča odigrali nekoliko akcija jedan na jedan, ostatak igrača je prepoznao njihovu namjeru te im je omogućio malu ekshibiciju.

Osim dvoboja nadolazećih zvijezda, održan je i susret slavnih, tzv.Celebrity Event. Zapad je odnio pobjedu zahvaljujući raspoloženom komičaru Kevinu Hartu 58:38. Košarkaško umijeće pokazao je i Usain Bolt koji je s nekoliko zakucavanja pokazao svoj atleticizam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 17:50
    jedan je rubio. ne znaš koji asist je ljepši...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 13:08
    chuck je slozio puno bolju momcad.. ocekivana pobjeda...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 12:17
    Fariiiiiiiiiied,kakva zvijer
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 11:48
    užitak je gledat Irvinga kako igra, nevjerojatno s kojom lakoćom igra, s koliko vica
    Obrisan korisnik