Košarka

Kirilenko uzeo pauzu od reprezentacije, definitivno neće igrati u Sloveniji

Branimir Korać • petak, 22.02.2013.
Kirilenko uzeo pauzu od reprezentacije, definitivno neće igrati u Sloveniji
Foto: EPA

Ruska košarkaška reprezentacija na Europskom prvenstvu u Sloveniji neće moći računati na svoju prvu zvijezdu Andreja Kirilenka. Igrač Minnesota Timberwolvesa odlučio je uzeti pauzu od reprezentacije i propustiti Eurobasket...

Reprezentacija Rusije na Eurobasketu u Sloveniji nastupit će značajno oslabljena. Među reprezentativcima neće biti najboljeg europskog igrača u 2012. godini Andreja Kirilenka.

Kirilenko je odlučio uzeti pauzu i neko vrijeme propustiti reprezentativna okupljanja, međutim nije se u potpunosti oprostio od reprezentacije i ne odbacuje mogućnost povratka.

"U ovom trenutku trebam odmor, trebam više vremena provesti s obitelji i posvetiti se njima. Naporni NBA ritam me ostavlja najmanje šest i pol mjeseci daleko od mojih najdražih, to je previše vremena", rekao je Kirilenko za ruske medije.

U Sloveniji neće definitivno nastupiti, međutim ostavio je odškrinuta vrata povratka.

"Slovenija je blizu i tu neću biti na raspolaganju, međutim do Olimpijskih igara u Riju još uvijek ima dosta vremena i možda ću tada ponovno igrati za reprezentaciju", naglasio je Kirilenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!