Nogomet

Robert Kovač: "Već od ponedjeljka krećemo sa stvaranjem igre i uigravanjem sustava"

Ivor Krapac • subota, 16.03.2013.
Robert Kovač: "Već od ponedjeljka krećemo sa stvaranjem igre i uigravanjem sustava"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska U-21 reprezentacija će iduće nedjelje protiv Švedske u Varaždinu odigrati pripremnu utakmicu za ono što slijedi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine, u kojima će se mladi hrvatski nogometaši u početnoj fazi sresti sa Švicarskom, Ukrajinom, Latvijom i Lihtenštajnom. Najavljujući ogled sa Švedskom, pred novinarima je bio Robert Kovač, koji je nedavno u tandemu s bratom Nikom preuzeo klupu U-21 selekcije...

Robert Kovač, koji je od siječnja u tandemu s bratom Nikom na klupi hrvatske U-21 reprezentacije, najavio je prijateljski ogled sa Švedskom iduće nedjelje u Varaždinu. Na dužnosti trenera reprezentacije, Robert Kovač istaknuo je da će zajedno sa starijim bratom, koji je izbornik, krenuti u stvaranje igre prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015. godine. U prvom dijelu kvalifikacijskog puta Hrvatska je u skupini sa Švicarskom, Ukrajinom, Latvijom i Lihtenštajnom.

"Pripreme i utakmica protiv Švedske, a kasnije i Portugala, bit će dobra prigoda da vidimo i ocijenimo situaciju u momčadi", opisao je Robert Kovač na susretu s novinarima, spominjući i pripremni ogled s Portugalcima, zakazan za početak lipnja.

"Već od ponedjeljka krećemo sa stvaranjem igre i uigravanjem sustava koji će, nadam se, donositi pobjede i uspjeh u kvalifikacijama", dodao je trener U-21 reprezentacije uoči okupljanja i prvih treninga u Svetom Martinu na Muri.

Izbornik Niko Kovač objavio je kandidate za ogled sa Švedskom ranije ovog tjedna, a njegov mlađi brat pojasnio je što će se tražiti tijekom priprema za tu utakmicu.

"Zahtijevat ću od igrača maksimalni angažman na treninzima s obzirom da nas čeka suparnik koji već sada igra na visokom nivou. Utakmica protiv Švedske bit će sjajna prigoda za provjeru naših mogućnosti", opisao je Robert Kovač, koji se dotaknuo i izgleda u kvalifikacijama za EP. Istaknuo je da treba očekivati da će Hrvatska uspješno odraditi prvi dio puta u kvalifikacijama, iako su Švicarci i Ukrajinci respektabilni protivnici.

Trener U-21 reprezentacije komentirao je i dolazeći izazov za A reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, u petak protiv Srbije u Zagrebu. "Velika su očekivanja od te utakmice, velik je interes javnosti za susret i već sada postoji veliki pritisak prema igračima", rekao je Robert Kovač, dodajući da je Hrvatska favorit: "Ključ uspjeha je da svaki pojedinac pruži svoj maksimum na terenu. Onda pobjeda neće izostati."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!