Nogomet

Hodgson: "Nitko ne želi u doigravanje za SP, tamo će sve biti dobre momčadi"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.03.2013.
Hodgson: "Nitko ne želi u doigravanje za SP, tamo će sve biti dobre momčadi"
Foto: EPA

Engleski izbornik Roy Hodgson svjestan je da bi ostanak na drugom mjestu kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo mogao dovesti njegov Gordi Albion u vrlo nezgodnu poziciju...

Prema aktualnoj situaciji u kvalifikacijskim skupinama za odlazak na svjetsku smotru u Brazil, doigravanje drugoplasiranih momčadi moglo bi predstavljati vrlo visoku zapreku za sve uključene reprezentacije. Naime, druga mjesta u svojim skupinama trenutačno drže, između ostalih, i Hrvatska, Francuska, Engleska, Grčka, a u tom bi se društvu mogli naći i primjerice Portugalci i Šveđani.

"Nitko ne želi u to doigravanje za Svjetsko prvenstvo", svjestan je engleski izbornik Roy Hodgson, čiji su nogometaši u utorak remizirali u Podgorici (1:1).

"Tamo će sve biti dobre momčadi, s obzirom da samo prvoplasirani ide izravno u Brazil, a u svakoj su skupini najmanje dvije dobre reprezentacije", dodao je.

Englezi će stoga učiniti sve u svojoj moći ne bi li prestigli Crnu Goru na čelu skupine, a na ruku im ide i međusobni sraz na Wembleyju.

"O doigravanju ćemo se brinuti ako tamo dođemo, a prvo ćemo se posvetiti prijateljskim utakmicama s Brazilom i Irskom tijekom ljeta. Potom ćemo u rujnu i listopadu kroz preostale četiri utakmice tražiti prvo mjesto, a remi u Crnoj Gori znači da je sve u našim rukama. Time smo si otvorili priliku", zaključio je Hodgson.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 21:39
    ne tonu englezi niš. prepotencija njih koči. imaju desetak mladih igrača u arsenalu, manuu i liverpoolu koji će a koju godinu bit nosioci. ali što sam zapravo htio reć, sumnjam da crnogorci mogu dobit i ukrajince i poljake i neizgubit od engleza.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 19:27
    Engleska tone jer joj u svim klubovima stranci nose igru.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 19:24
    Kuku,to mi iz Bih znamo dobro zato hvataje se svi prvog mjesta.
    Obrisan korisnik