Nogomet

Krstičević: "O Zagrebu znamo dosta, a do Europe će biti lakše doći kroz Kup nego kroz prvenstvo"

Branimir Korać • petak, 29.03.2013.
Krstičević: "O Zagrebu znamo dosta, a do Europe će biti lakše doći kroz Kup nego kroz prvenstvo"
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Hajduka u subotu na svom stadionu dočekuju momčad Zagreba i traže pobjedu koja im je vrlo važna u borbi za drugu poziciju na ljestvici. Trener Splićana Mišo Krstičević dosta dobro poznaje Zagreb i nada se da će njegova momčad dobro reagirati u ovom susretu...

Hajduk protiv Zagreba ide kao i u svakoj utakmici na pobjedu. Uoči ovog dvoboja neki igrači su se oporavili, a Krstičević napominje kako će igrati samo potpuno zdravi igrači.

"Važno je da su se vratili Maglica, Oremuš i Maloča u odnosu na onu ekipu iz Zadra, Jozinović ima nekih laganih problema s mišićem, Milić je dobio udarac tako da ni on neće moći u subotu igrati. Igrat će samo oni koji su sto posto zdravi i koji nemaju nikakvih tegoba koji bi ih spriječili da daju sto posto na utakmici."

Što se tiče Zagreba, Krstičević dosta dobro poznaje njegovu momčad i očekuje da neće imati nekih promjena u načinu igre.

"Bio sam u Zagrebu prije godinu i pol i dosta tih igrača još uvijek igra. Još su pojačali obranu, imaju mladog i talentiranog vratara Livakovića i igraju u standardnom Ćirinom sustavu 3-4-1-2 ili 3-5-2. Zagreb ima karakterističan stil igre, pokušava imati što više loptu u posjedu i preko Štroka i Šovšića probava proboj kroz sredinu ili pokušava iskoristiti brzinu Medića i Abdurahimija."

Najveće probleme očekuje od strane Zagrebove igre kroz sredinu terena te izlaske na Medića i Abdurahimija.

"Činjenica je da smo mi kroz pet utakmica, što se jasno vidjelo, oštećeni. Protiv Zadra, Dinama, Belupa, Rijeke, ne bih nabrajao do kraja, ali sigurno je to velika količina bodova kojih smo mi izgubili, a ne znam da su naši protivnici u nekim situacijama bili zakinuti. Ako ćemo govoriti o poziciji na ljestvici, ona je uvjetovana s više faktora, a na nama je da se trudimo i borimo što više, što je i naša obaveza."

"Uglavnom, mislim da znamo dosta o Zagrebu i da bi nam najveće probleme moglo stvarati njihovo probijanje kroz taj srednji red s izlaskom na dvojicu napadača Medića i Abdurahimija. Splitu i Interu, ono što smo gledali, na taj način su stvorili najviše problema. To im je glavno oružje, brzina i okomitost."

Iako mu se vratio Mario Maloča, Krstičević je do kraja sezone ostao bez nekolicine igrača.

"Dobili smo natrag Maloču što nam je veliki plus, ali nismo uspjeli riješiti do kraja ove probleme s Milovićem i Jonjićem. To se dosta zakompliciralo i po zadnjim pričama vjerojatno do kraja sezone neće moći igrati. Ozobić je također vani do kraja sezone, još najmanje mjesec dana je bez treninga i doći će polako i kraj. Tomaš je još uvijek na rehabilitaciji, ali on bi se uskoro trebao priključiti."

Jedan od protivnika protiv Zagreba bit će i težak teren, ali kako kaže trener Splićana, koliko će teško biti Hajduku, bit će i Zagrebu.

"Odigrali smo izvanredno ove utakmice u gostima protiv Cibalije i Belupa gdje je teren bio težak, ali sigurno će biti teško igrati doma na teškom terenu. Ali u konačnici - kakav teren nama, takav je i njima. Oni su možda više navikli na kišu i blato od nas, ali mislim da nam to neće biti neki problem, posebno u fizičkom smislu. Mi u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu i moraju igrati samo potpuno zdravi igrači. Tu više nećemo napraviti pogrešku."

Plasman u Europu ove sezone neće biti lako izboriti, a Krstičević smatra da će lakše do nje doći kroz Kup.

"Do Europe neće biti lako doći, Rijeka i Split su se pojačali i kroz prvenstvo će teško biti doći do Europe s obzirom na probleme koje mi imamo. U Kupu imamo četiri utakmice, tu je uvijek sve moguće, ali je lakše kroz Kup do Europe."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 14:58
    Stvarno je smijesan covjek , cijelu godinu je urlao , svadao se sa svima , pa cak i sa upravom , tjerao sve i stalno naglasavao drugo mjesto , Kup . A sta se sada dogodilo sa prvenstvom ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 12:34
    Mišo volio bi da budeš u Hajduku kondicijski trener a ne nikako glavni. oprosti al o taktici i izmjenama stvarno nemaš pojma
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2013. u 11:28
    Ne treba brinuti Hajduk, Zagreb svaku utakmicu počinje sa 10 igrača, jer precednikov sin ima ulogu na terenu i individualnu kvalitetu jednaku ventilu za radijator.
    Obrisan korisnik