Tenis

Domaće igračice nisu mogle protiv Hrvatica, Vekić i Vrljić u četvrtfinalu Istanbula

Branimir Korać • četvrtak, 25.04.2013.
Domaće igračice nisu mogle protiv Hrvatica, Vekić i Vrljić u četvrtfinalu Istanbula
Foto: Maja Giljanović

Donna Vekić i Ana Vrljić nastavile su s uspješnim nastupima na ITF turniru u Istanbulu. U susretima drugog kola igrale su protiv dvije najbolje turske igračice i obje su upisale pobjede te se plasirale u četvrtfinale...

Unatoč određenim problemima u drugom setu, Donna Vekić je uspješno preskočila i drugu prepreku na ITF turniru u Istanbulu gdje je postavljena za prvu nositeljicu.

Protivnica je bila druga turska igračica Pemra Ozgen koja je uspjela uzeti jedan set, ali ne i iznenaditi našu igračicu. Vekić je upisala pobjedu 6:2, 3:6, 6:2 i plasirala se u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će igrati protiv Kristine Kučove, 22-godišnje Slovakinje koja je poznata po tome što je 2007. osvojila juniorski US Open svladavši pritom Anastaziju Pavljučenkovu i Urszulu Radwansku među ostalima.

Još uvjerljivija je bila Ana Vrljić koja je izbacila sedmu nositeljicu i najbolje rangiranu tursku igračicu Caglu Buyukakcay.

Vrljić je odigrala odličan meč i slavila je s glatkih 6:4, 6:0 te je nastavila s uvjerljivim nastupima u Istanbulu.

U borbi za polufinale bit će protiv druge nositeljice Čehinje Kristyne Pliškove koju je svladala u oba dosadašnja susreta. Posebno uvjerljivo bilo je to prošle godine u Clermondu gdje je u drugom kolu slavila sa 6:1, 6:3.

ITF Istanbul, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 1) - Pemra Ozgen (Turska) 6:2, 3:6, 6:2
Ana Vrljić (Hrvatska) - Cagla Buyukakcay (Turska, 7) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.04.2013. u 21:01
    zar je bitno da li je zgodna? glavno da je dobr i uspješna. kod muških sportaša isto ne razglabamo o njihovom izgledu (osim ako imaju legendarne face kao trifun ivanov).
    cameosis
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 20:02
    Iako sam već dvaput rekao da Vekićka nije najzgodnija tenisačica kako tvrde neki lokalpatrioti, volio bih vidjeti njenu sliku u ovakvom skoku :)
    Obrisan korisnik