Tenis

Hrvatice nastavljaju dominaciju u Istanbulu, Vrljić se pridružila Vekić u polufinalu

Branimir Korać • petak, 26.04.2013.
Hrvatice nastavljaju dominaciju u Istanbulu, Vrljić se pridružila Vekić u polufinalu
Foto: Jurica Rako

Obje hrvatske tenisačice koje su se našle u glavnom ždrijebu jakog ITF turnira u Istanbulu plasirale su se u polufinale. Donna Vekić je ranije bila bolja od Slovakinje Kučove, a nakon nje među četiri je ušla i Ana Vrljić pobjedom protiv Čehinje Pliškove...

Donna Vekić izgubila je tek gem protiv Kristine Kučove, a njezin primjer slijedila je i Ana Vrljić. Doduše, Vrljić je puno teže došla do prolaza, ali treba uzeti u obzir i da je imala značajno težu protivnicu.

Ana je u četvrtfinalu Istanbula igrala protiv druge nositeljice Čehinje Kristyne Pliškove, igračice koju je već ranije pobjeđivala i pokazala da može s njom igrati.

Vrljić je u četvrtfinalu izgubila prvi set u 13. igri, međutim nakon toga je preuzela dominaciju susretom i sa 6:1, 6:4 plasirala se u polufinale.

Odigrani su svi četvrtfinalni susreti i poznati su parovi polufinala. Donna Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv Ruskinje Vere Duševine dok će Ana Vrljić igrati protiv ruske kvalifikantice Elizavet Kuličkove. Obje naše igračice imaju objektivne šanse za prolaz i možemo se s pravom nadati hrvatskom finalu.

ITF Istanbul, četvrtfinale:
Ana Vrljić (Hrvatska) - Kristyna Pliškova (Češka, 2) 6:7, 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac27.04.2013. u 14:44
    bravo cure
    teniosac
  • nido26.04.2013. u 19:42
    Oh, kako bi bilo lijepo da se obe nadu u finalu!!!
    nido