Košarka

Tabaku nova mjesečna nagrada u Španjolskoj

Ivor Krapac • subota, 04.05.2013.
Tabaku nova mjesečna nagrada u Španjolskoj
Foto: EPA

Nakon što je po dolasku u klub iz Vitorije jednom već bio proglašen za trenera mjeseca, Žan Tabak zaslužio je novo mjesečno priznanje u španjolskom košarkaškom prvenstvu. Hrvatski trener na klupi Laboral Kutxe podijelio je nagradu za najboljega u ligi u travnju...

Žan Tabak, trener Laboral Kutxe, i Alejandro Martinez, koji vodi CB Canarias, zaslužili su redovito mjesečno trenersko priznanje u španjolskom košarkaškom prvenstvu. I jedan i drugi su u travnju vodili svoje momčadi do 4-0 u ligi, a hrvatskom treneru to je bila druga ovakva nagrada otkako je u studenom došao na klupu kluba iz Vitorije.

Prije travnja, Tabak je zaslužio priznanje za najboljeg trenera prosinca.

Laboral Kutxa je prošlog mjeseca u prvenstvu proslavila po dvije domaće i gostujuće pobjede, protiv Blancos de Ruede iz Valladolida i Bruixa Da'Ora iz Manrese kod kuće, a Uxue Bilbao Basketa i Mad-Croc Fuenlabrade u gostima. Poslije takvog travanjskog učinka, Tabakovu momčad više nitko neće moći stići na drugom mjestu prije početka doigravanja, s omjerom 24-7 uoči posljednja tri kola ligaškog dijela natjecanja.

Na prvoj poziciji nalazi se madridski Real (27-4), a Laboral Kutxi u leđa gleda trećeplasirana Barcelona (20-11).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2013. u 11:24
    svaka čast Tabaku!
    Obrisan korisnik